Ztráta bodu v posledních sekundách

[12. 9. 2022 8:22:24]
Ztráta bodu v posledních sekundách

SK Hřebeč - "A" muži 2:1 (1:1)
G: Sochůrek


Sestava:
Dřevojan F. – Kouklík, Brotánek L., Novotný, Krůta M.(87.Krotil) – Hanuš, Kdolský, Dvořák M., Sirotek M.(84. Krůta R.) – Haas, Sochůrek (80. Kvěch R.)


V dalším zápase nás čekala Hřebeč, která měla o bod víc a o zápas méně než my. V týmu z Kladenska působí řada zkušených hráčů v čele s exligisty Jablonským a Podaným. Bohužel jsme měli tolik absencí, že jsme měli problém poskládat i základní jedenáctku. Museli jsme se obejít bez Repetného, Sosnovce, Habarta, Hofmana, Matouška a Hrabáka. K tomu celý týden netrénovali nemocní Hanuš a Sirotek a zraněný M. Krůta. V základní sestavě nám tak vypomohl M. Dvořák a na lavičce R. Krůta a R. Kvěch. Pozitivní byl snad jen návrat Krotila po dlouhé nemoci, na větší minutáž to však ještě nebylo.


Vzhledem k problémům se sestavou jsme chtěli spoléhat na zabezpečenou, důslednou obranu a rychlé brejky. Vstup do zápasu se nám tentokrát docela vydařil, i když jsme první půli hráli do mírného kopce a proti větru. Díky těmto podmínkám, jsme se nedostávala tak často do zakončení, přesto se nám ve 22. minutě vydařila pohledná akce a šli jsme do vedení. Kdolský dal do uličky na Sirotka, ten před vyběhnutým brankářem Zajíčkem posunul doprava na Sochůrka, pro kterého nebyl problém trefit odkrytou bránu - 0:1. Domácí se prezentovali jednoduchým fotbalem, s velkým počtem nakopávaných míčů a díky řadě urostlých hráčů nás takto dostával pod tlak. Velice nebezpečné pak byly standardní situace, které zahrával převážně Podaný. Jeho centry do vápna a dlouhé auty jsme často odvraceli s vypětím všech sil. Bohužel ve 43. minutě propadl přetažený centr k Lukičovi, který vracel před bránu a z blízka trefil Sirotka do ruky – penalta. K té se postavil právě Lukič a Dřevojana poslal na druhou stranu - 1:1.


Škoda, že jsme vedení neudrželi do poločasu, protože druhý poločas to domácí proti větru měli složitější. My jsme měli hned v 52. minutě velkou šanci. Dřevojan dlouhým výkopem poslal do brejku Sochůrka, který si před brankou chytře zasekl míč, ale místo posunutí na Haase, který by zakončoval do prázdné brány, vystřelil sám a míč skončil na boční síti. V 58. minutě poslal Hanuš dlouhý míč do vápna, odražený míč posunul Sochůrek na Kdolského, jeho střela ale skončila nad bránou. Domácí dál spoléhali na standardní situace, jinak se vlastně k ohrožení naší branky nedostali. Je však pravda, že tak vznikala celá řada nebezpečných závarů, které se nám dařilo většinou odvracet, případně zasáhl spolehlivý Dřevojan. Na druhé straně jsme si vytvořili jako tradičně celou řadu šancí, neproměňování nás však stálo nakonec všechny body. V 71. minutě se po chybě domácí obrany dostal do samostatného úniku Sochůrek, zakončil už před vápnem, ale míč těsně minul levou tyč. V následující minutě byl faulovaný Haas. K trestňáku se postavil Hanuš a jeho střelu přes zeď vyrazil Zajíček na roh. V 74. minutě dal Haas na Dvořáka, který střílel těsně vedle. V 78. minutě proniknul Haas do vápna, pod sebou našel Sirotka, který pohotově zakončil. Zajíček sice střelu neudržel, ale k dorážce jsme se neprotlačili. V 80. minutě vyslal do pravého křídla Dvořák Kouklíka, který postupoval ze strany sám na bránu. Dobře hledal lépe postavené spoluhráče, ale obrana mu přihrávku nadvakrát zblokovala. Další šance přišla po chvíli. Míč za obranu dostal Haas do sítě, ale asistent Garaja  byl proti – prý těsný ofsajd. Pak se na hřišti dvakrát červenalo. I když řada domácích ostrých zákroků volala po vyloučení již dříve, tak až v 81. minutě vyloučil rozhodčí Kovář po druhé žluté kartě domácího Pařízka. Bohužel v 85. minutě ho následoval Haas, který viděl také dvakrát žlutou kartu za fauly. Následně mohli domácí skórovat po dalším vysokém míči do vápna, ale střele z otočky se do cesty postavilo břevno. V 90. minutě mohl na druhé straně rozhodnout Hanuš, ale na levé straně z 12 metrů trefil jen boční síť. Když už to vypadalo na dělbu bodů, přišel v 94. minutě ještě jeden domácí roh. Ten tentokrát nezahrál Podaný, ale naskočil si na přesný centr a hlavičkou na zadní tyč rozhodnul - 2:1.


Vzhledem k šancím z druhé půle jsme mohli pomýšlet na všechny body a nakonec jsme odjížděli s prázdnou. Během celého zápasu jsme dokázali ubránit velké množství nebezpečných standardek, bohužel u té poslední se to nepovedlo. Musíme doufat, že se do sestavy vrátí někdo z absentérů. Bohužel díky vyloučení jsme přišli o Haase. V neděli 18.9. od 16:30 odehrajeme domácí zápas s Berounem a potřebujeme už naplno bodovat.

Zpět na články »