Ztracené body v závěru zápasu

[11. 9. 2023 10:53:44]
Ztracené body v závěru zápasu

SK Sokoleč – „A“ muži 2:2 (1:1)
G: M. Sirotek, L. Brotánek

 

Sestava:
Dřevojan F. –  Plesl, Novotný, Brotánek L. – Krůta M., Hanuš, Kouklík (86. Krůta R.), Lípa V. (68. Chlasták), Sirotek M. (93. Plachý A.) – Sochůrek, Schwarz (85. Brunclík)

Po nepodařeném domácím zápase jsme si jeli napravit reputaci k dalšímu kandidátovi postupu do Sokolče. Domácí zaváhali zatím jen jednou a ve dvou domácích zápasech dali vždy po pěti gólech. My jsme měli velké problémy dát dohromady potřebný počet hráčů. Z různých důvodů chyběli Repetný, Dvořák, Krotil, Štemberk, Habart a Hofman. Na lavičce jsme tak měli jen čtyři kluky dorosteneckého věku a Radka Krůtu z béčka.


Do zápasu jsme nastoupili v rozestavení 3-5-2 abychom eliminovali sílu domácích v záložní řadě. Prakticky po celý zápas se nám podařilo včas a důsledně dostupovat soupeře na naší půlce a Sokoleč se prakticky nedostala do hry. Hned od prvních minut jsme hráli maximálně soustředěně a dařilo se nám podnikat útočné výpady do domácí obrany. V 11. minutě jsme měli jít do vedení. Sochůrek dal krásný křižný pas do levého křídla na M. Krůtu. Ten si míč dobře zpracoval, byl zcela sám před domácím brankářem, ale obstřelit ho nedokázal a kopal se pouze roh. O dvě minuty později jsme už byli úspěšnější. Hanuš házel na pravé straně dlouhý aut do vápna, který prodloužil Novotný. V následné skrumáži se dostal k míči Brotánek, sklepl ho pod sebe na Sirotka a ten pohotovou střelou po zemi k pravé tyči otevřel skóre - 0:1. Domácí se k nebezpečnému ohrožení naší branky dostali v 18. minutě, ale trestňák z 20 metrů skončil vysoko nad bránou. V zápase se začalo zbytečně přitvrzovat. Rozhodčí Drábek připustil hodně tvrdou hru a k nespokojenosti obou laviček pouštěl i evidentní fauly. Ve 34. minutě jsme si vybrali jednu z mála slabých chvilek. Na půlce hřiště jsme kopali trestňák, který jsme chtěli rozehrát nakrátko. To vystihli domácí a po rychlém přechodu do útoku a tečované střele z 20 metrů, na kterou Dřevojan nedosáhnul, bylo vyrovnáno - 1:1. O minutu později zahrával Hanuš trestňák z 25 metrů, ale domácí gólman střelu přes zeď vyrazil. Vyrovnání nás nerozhodilo a do konce poločasu jsme byli aktivnějším týmem. Ve 36. minutě vystihnul Sochůrek špatnou malou domů, před vápnem si míč zaseknul a posunul do lepší pozice na Kouklíka. Ten zakončoval z hranice šestnáctky, ale střela neměla potřebnou razanci a šla do středu branky. Ve 39. minutě nám nepřálo štěstí. Hanušův trestňák z půlky hřiště prodloužil na penaltě hlavou Brotánek, ale míč skončil jen na pravé tyčce. Ve 45. minutě předvedli ještě pohlednou akci Schwarz s Lípou. Vláďa našel Vaška na pravé straně vápna, ten se kličkou uvolnil do středu, ale střela z 10 metrů skončila nad.


Druhý poločas pokračoval v podobném duchu jako první. My jsme pozorně bránili a vyráželi do rychlých protiútoků. Sudí pokračoval ve stejném trendu řízení zápasu. Bohužel přibývaly zákroky, kde mohlo dojít ke zranění, ale zase se skoro nic nepískalo. Ve 47. minutě jsme se dožadovali odpískání jasného faulu na Sochůrka na hranici šestnáctky, a i když kopnutí slyšeli všichni na hřišti, hrálo se dál. V 53. minutě posunul aktivní Sochůrek na levé straně vápna na M. Krůtu, ten dal ostrý míč před branku, bohužel se nikdo z našich hráčů k zakončení neprotlačil. V 55. minutě vyslal Sirotek od pravé lajny tvrdou střelu na branku a domácí brankář měl velké starosti, aby míč vyrazil na roh. V 62. minutě jsme šli do zaslouženého vedení. Hanuš zahrával ostrý roh z levé strany, na který si naskočil Brotánek a nechytatelnou hlavičkou pod břevno vrátil vedení na naší stranu. Soupeř si vypracoval v zápase prakticky jedinou nebezpečnou akci v 72. minutě, když křižný míč do levé strany trefil domácí hráč z voleje a Dřevojan neměl šanci zasáhnout. Naštěstí asistent rozhodčího signalizoval ofsajd a branka nebyla uznána. V závěru zápasu nám už docházely síly a soupeř nás držel na naší polovině, ale všechny míče do našeho vápna obrana spolehlivě odvracela. Nakonec vzal osud zápasu do svých rukou rozhodčí Drábek. V 89. minutě se snášel do vápna vysoký míč. Domácí hráč zakončoval z voleje. Jeho střelu zblokoval Hanuš, který stál těsně před ním, ale teatrální pád, aniž by došlo ke kontaktu, vyhodnotil sudí jako penaltu! Tu s přehledem proměnil Peterka. Bohužel jsme v závěru nepřišli jen o dva body, ale i o Sochůrka. Ten po závěrečném hvizdu naštvaně odkopl balón a udělenou žlutou kartu ještě okomentoval, takže ho po červené kartě čeká zápasová stopka.


Před zápasem bychom bod brali všemi deseti, po zápase jsme ale velmi zklamaní a cítíme se poškozeni. Ztratit body z vymyšlené penalty v poslední minutě hodně bolí. Bohužel navíc, celý zápas okopávaný Sochůrek, na něhož bylo odpískáno jen minimum faulů, neunesl svou frustraci a nechal se zbytečně vyloučit. Všichni hráči zaslouží velkou pochvalu za poctivý, bojovný výkon, za který jsme si jasně zasloužili 3 body. Teď nás čeká „anglický týden“, když ve středu hrajeme pohár v Miřeticích a v neděli budeme chtít na plnou bodovat v domácím zápase s Poříčím. Zápas začíná v 16:30.

Zpět na články »