Zimní přípravné období zahájilo „A“ mužstvo remízou v Příbrami

[17. 1. 2022 11:00:56]
Zimní přípravné období zahájilo „A“ mužstvo remízou v Příbrami

1. FK Příbram U19 – „A“ muži  3:3 (0:1)
G: Sochůrek, D.Čipera, Kdolský

Sestava:
Glogar (46. Dřevojan L.) – Lípa P. (46. Doubrava), Hofman (46. Brotánek L.), Sosnovec (46. Hrabák), Krůta M. - Repetný, Kdolský (46. Kouklík), Dvořák M., (46. Čipera D.), Novotný (46. Hanuš), Sirotek M. – Sochůrek (60. Kdolský)

 

Po pátečním úvodním tréninku jsme v Příbrami nastoupili k prvnímu přípravnému zápasu proti tradičnímu soupeři 1.FK Příbram U19.

První poločas přinesl řadu nepřesností na obou stranách a více jak půl hodiny se hrál vyrovnaný zápas bez větších šancí. Příliš se nám nedařil náš záměr hodně využívat křídelní prostory a byl to spíše soupeř, který nás zlobil míči za obranu na rychlá křídla. Až ve 37. minutě přišla první velká šance domácích, kdy po kolmici středem obrany postupoval útočník sám na Glogara. Dlouhou kličkou se mu sice vyhnul, ale míč mu utekl za koncovou čáru. Ve 44. minutě se konečně povedl dlouhý míč do levého křídla, když Dvořák vysunul Sirotka. Ten našel pod sebou Kdolského, který uvolnil Sochůrka a Matěj zkušeně po zemi přes celou bránu otevřel skóre - 0:1.

Do druhého poločasu jsme obměnili podstatnou část sestavy a začátek se nám vůbec nepodařil. Ve 49.minutě se po nedůrazu naší obrany objevil sám domácí útočník před Dřevojanem a nezaváhal - 1:1. Hned v následující minutě obral Sochůrek domácího obránce o míč, ale pokus o přehození gólmana skončil v jeho rukavicích. V 52. minutě pak dokonal soupeř rychlý obrat. Po dalším zaváhání ve středu obrany využili domácí další samostatný nájezd a Dřevojan lovil podruhé míč ze sítě - 2:1. V 56. minutě jsme dobře napadali rozehrávku, míč se dostal k agilnímu Sochůrkovi, ten posunul na volného Repetného, který sám před brankářem střílel těsně vedle pravé tyče. Za další dvě minuty později propadl dlouhý míč k Sochůrkovi, který si ho dobře posunul za obránce, ale brankáře neprostřelil. V 70. minutě zahrával Kdolský trestný kop z levé strany a Kouklík ve vyložené pozici míč jen jemně líznul a ten skončil vedle. V této době jsme byli lepším týmem a další šanci na vyrovnání měl Kdolský. Dlouhý pas za obranu dobře vystihnul domácí brankář a daleko od branky odehrál míč do autu. Po rychlém rozehrání Michal okamžitě vystřelil na opuštěnou bránu a jen o kousek minul. Zasloužené srovnání skóre přišlo v 82. minutě. Hanuš uvolnil do křídla Repetného, ten pod sebou našel Kouklíka, který posunul na Čiperu a ten z otočky nezaváhal - 2:2. V 85. minutě jsme po další rychlé akci otočili výsledek. Dobře hrající Kdolský dal do pravého křídla na Čiperu, ten mu od koncové čáry přihrávku vrátil a Michal důrazně zavěsil - 2:3. Bohužel vítězství jsme se nedočkali. Minutu před koncem vyslali domácí z pravého křídla tečovaný centr před bránu, na který Dřevojan nedosáhl a u levé tyče nebyl problém pro domácího hráče vyrovnat na 3:3.

Hrál se typický zápas úvodu přípravného období se spoustou nepřesností. Domácí mladíci se nám vyrovnali důrazem ve středu pole  a zvláště střední záložníci ukázali svůj talent. My jsme se zvedli po dvougólovém direktu z úvodu druhé půle a je škoda, že jsme nakonec nedotáhli zápas do vítězství.

 

Další přípravný zápas sehrajeme v sobotu 22.1. doma na UMT s divizním Meteorem Praha od 10:30.

Zpět na články »