Ze Sázavy přivezla rezerva cenný bod

[10. 5. 2023 13:37:54]
Ze Sázavy přivezla rezerva cenný bod

I. B třída, skupina D – 20. kolo  
Sobota 6. 5. 2023 (hřiště: Sázava)

 

Sázava – „B“ muži  2:2 (0:1)
G: P. Lípa 2 

Sestava:
F.Dřevojan – D.Pudil, T.Čipera, F.Hofman, Z.Janoušek, P.Lípa, M.Novák, M.Bláha, D.Čipera, V.Lípa (64.R.Krůta), R.Kvěch (74.J.Brunclík ml.)


Před zápasem se Sázavou „béčko“ řešilo větší počet absencí a nakonec odjelo pouze s 13 hráči. I přesto byl jasný cíl pokusit se zabojovat minimálně o bod do tabulky, protože vzhledem k vyrovnanosti soutěže, může na konci každý bod rozhodovat. Na stoperu nemocného L.Mošničku zastoupil F.Hofman a v útoku dostal poprvé po zranění od začátku příležitost R.Kvěch.


Úvod zápasu přinesl opatrnou hru z obou dvou stran a bylo vidět, že si všichni uvědomují důležitost prvního gólu. V 9.minutě se míč po sérii odrazů dostal k D.Čiperovi a ten ho okamžitě poslal za obranu, kde nastartoval P.Lípu, který samostatný únik proměnil a poslal nás do výhody - 0:1. Hned za tři minuty mohlo být ještě veseleji, ale P.Lípa, po přihrávce od R.Kvěcha, nastřelil z úhlu pravou tyčku domácí branky. V dalším průběhu prvního poločasu jsme se ovšem nechali zbytečně zatlačit a hráli jsme velice pasivně. Domácí mužstvo si z toho dokázalo vytvořit několik šancí. Nejdříve se v 19.minutě po dlouhém obehrávání ze strany na stranu objevila mezera v našem obraném postavení a útočník Sázavy mířil z dobré pozice vedle. V 34.minutě zahrávala Sázava už několikátý rohový kop a dobrý centr si našel jeden z domácích hráčů a hlavou trefil břevno. V 44.minutě jsme ještě mohli odskočit na rozdíl dvou branek, když nejdříve zblízka nastřelil brankáře R.Kvěch a na míč před odkrytou brankou v těžké pozici jen těsně nedosáhl P.Lípa.


Vstup do druhého poločasu se nám příliš nepodařil a domácí si prakticky okamžitě vytvořili výraznou herní převahu. Ale i přesto jsme po jednom z brejků mohli vstřelit druhý gól a pravděpodobně rozhodnout o výsledku. D.Pudil našel přesným nákopem rozběhnutého V.Lípu, který postupoval s R.Kvěchem na branku v situaci dva na jednoho, ale bohužel druhému jmenovanému zakončení příliš nesedlo a nic z toho nebylo. Naopak domácí byli za svůj tlak odměnění v 52.minutě, když se průnikovou přihrávkou dostali až do šance, jejíž zakončení jen za cenu faulu ve vápně nedovolil T.Čipera. Z nařízené penalty bylo následně srovnáno – 1:1. V 56.minutě bylo ovšem ještě hůř. Sázava zahrávala trestný kop z poloviny hřiště, dlouhý centrovaný míč propadl do chumlu hráčů na penaltě a jeden z domácích ho prudkou střelou poslal do branky – 2:1. Naštěstí nás dva rychle inkasované góly neopařili a naopak to byl soupeř, který začal hrát trochu více opatrněji, což nás vrátilo do hry. V 76.minutě se u pravé lajny skvěle uvolnil střídající J.Brunclík a přihrávkou pod sebe ve vápně našel M.Bláhu. Matějovi sice střela vůbec nesedla, ale míč se dostal na zadní tyči k Pavlovi Lípovi a ten z bezprostřední blízkosti podruhé prostřelil domácího strážce branky a vyrovnal na 2:2. Závěrečná čtvrthodina se potom hrála hodně „nahoru-dolů“, ale oběma družstvům evidentně docházeli síly a nikdo už si nedokázal vytvořit žádnou velkou brankovou příležitost. Zápas tedy nakonec skončil zřejmě zaslouženou remízou. Příští zápas hrajeme doma v neděli 14.5. 2023, když od 17 hodin hostíme Křivsoudov.  

 

 

Zpět na články »