Zbytečné chyby připravily starší dorostence o možnost bodovat

[7. 9. 2020 11:10:20]
Zbytečné chyby připravily starší dorostence o možnost bodovat

Starší dorost – FC Táborsko „ B“ 1:4 (1:3)

Branka: Schwarz

 

Sestava: 
D.Šťovíček - Štemberk O., Habart, Kočí, Sosnovec, Jirák, Chlasták, Schwarz, Hrabák, Hadáček, Krůta R.

Střídání: Krátký P., Matoušek, Hasman, Rákosník

Ve druhém mistrovském zápase jsme na domácím hřišti přivítali béčko Táborska a po dvou dobře odehraných zápasech jsme věřili ve vítězství. Začátek zápasu jsme zvládli držet míč, chtěli jsme hrát a dostávali jsme se do náznaků šancí a optické převahy. Ve 12.minutě jsme zahrávali PVK asi 25 metrů od soupeřovy branky. Místo přesného centru nebo střely na branku jsme trefili prvního hráče soupeře, od kterého se míč odrazil k našemu hráči. Chyba v rozehrávce, kdy jsme míč nahráli soupeři, který rychlou kolmou nahrávkou vysunul do volného prostoru na naší půlce hřiště hostujícího útočníka, nedohoda a nesoustředěnost brankáře a obránců dala možnost soupeři dopravit míč do naší prázdné branky - 0:1 z první akce soupeře. V 19. minutě se nám podařila pěkná kombinace, kdy jsme byli v pohybu a míč jsme na 4 přihrávky od naší branky dostali do branky soupeře.  Vláďa Schwarz - 1:1. Po vstřelené brance jsme začali hrát ještě více aktivně a vypadalo to, že hosty přehrajeme. Ovšem ve 24. minutě a v 31. minutě přišly dvě velmi hrubé chyby, které veškerou snahu ukončily - 1:3. Na naší hře bylo znát, jak s námi obdržené laciné branky zamávaly.

O přestávce jsme se snažili ještě mužstvo vyburcovat a dostat do pohody s tím, že zkusíme ještě zdramatizovat průběh zápasu. Druhý poločas byl ve znamení naší snahy o zdramatizování zápasu, ale vše vzalo za své v 51 .minutě, kdy se soupeř dostal k první své vypracované útočné akci, kterou provedl ve sledu rychlých přihrávek, pohyb hráčů velmi pěkný a bylo 1:4. I za stavu 1:4 jsme si vypracovali dvě dobré šance na branku, ale bez využití a také soupeř měl dvě tutovky bez gólového zakončení.

Je škoda, že i v druhém domácím zápase nás doběhly námi vyrobené chyby. V prvním zápase jsme vyrobili dvě a soupeř je potrestal a v dnešním zápase jsme soupeři darovali 3 góly. To je strašně moc. Jsem velmi pozitivní ke hře, kterou předvádíme, pokud dodržujeme jednoduchost, rychlost a posouvání těžiště hry rychle k soupeřově brance. Všechny námi vstřelené branky a vypracované pěkné šance byly právě po takto provedených akcích. Je třeba v nich pokračovat a dotahovat je do 100% efektu – tedy branky!. Mužstvo bude vždy tak silné, jak moc bude držet pospolu i v situacích, kdy se nedaří a musí se to urvat bojovností, nasazením a srdíčkem.

 

Zpět na články »