Zasloužená výhra

[5. 6. 2023 12:35:13]
Zasloužená výhra

FC Horky – „A“ muži 2:5 (1:1)
G: Hanuš (p.), Plesl, Dvořák, Štemberk, Repetný

 

Sestava:
Dřevojan L. – Krotil, Plesl, Brotánek L., Novotný – Repetný, Hanuš, Kouklík (67. Štemberk), Dvořák (85. Hofman), Sirotek M. (75. Schwarz) – Lípa V. (67. Kvěch)

Po třech zápasech bez vítězství jsme jeli do Horek pro tři body. Domácí pro alespoň teoretickou šanci na záchranu potřebovali vyhrát, jinak by po loňském sestupu z divize zažili další pád do nižší soutěže. My stále nemohli počítat s Krůtou, Sochůrkem a Habartem. Béčko ale hrálo už v pátek, takže kluci, kteří za něj nastoupili (Lípa, Schwarz, Štemberk, Hofman, Kvěch) měli více času na regeneraci než v předchozích zápasech.


Do zápasu jsme vstoupili velice špatně. Hned v prvních minutách jsme si neporadili s celkem třemi míči za obranu a poslední situaci ve 3. minutě řešil Kouklík penaltovým faulem. Domácí kapitán Machů si počkal na pohyb Dřevojana a v pohodě otevřel skóre - 1:0. Branka nás probrala a hra se v dalších minutách odehrávala prakticky jen před brankou soupeře. Velké problémy dělal obraně rychlý Repetný, který se v 18. minutě probil důrazně do vápna, ale jeho prudkou střelu domácí brankář Jíra vyrazil. Ve 21. minutě centroval z pravé strany opět Repetný, odražený míč se dostal k Hanušovi, který zakončoval technicky pravačkou z 16 metrů, ale trefil jen spojnici tyče a břevna. Ve 26. minutě to byl opět Repetný, který tentokrát na levé straně vápna vybojoval trestný kop, k jehož rozehrávce se postavil Hanuš. První centr obrana odvrátila zpět k Markovi, který pravou nohou našel ve vápně Plesla, ten hlavou prodloužil na zadní tyč a připsal si prémiovou trefu v krajském přeboru - 1:1. Ve 33. minutě jsme mohli jít do vedení. Hanuš dal do pravého křídla na Repetného, ten se vřítil do vápna a na penaltě našel volného Lípu. Vašek si míč zpracoval, ale na poslední chvíli mu střelu zblokoval obránce a míč skončil v náručí brankáře Jíry. Posledních deset minut první půl patřilo domácím. Nejdříve jsme jim nabídli velkou šanci chybou v rozehrávce v 35. minutě. Dřevojan byl ale na místě a tvrdou střelu osamoceného útočníka vyrazil. Ve 44. minutě zahrávali domácí trestňák z ideální pozice 18 metrů před bránou. Dřevojan byl pozorný, střelu vyrazil a poradil si i s následným vysokým centrem na zadní tyč. V poslední minutě ještě Lukáš vyrazil nohama střelu volného hráče, který zakončoval z úhlu z 10 metrů. Bylo velice důležité, že jsme v závěru poločasu neinkasovali. Otáčení skóre by bylo určitě složité.


Vstup do druhého dějství se nám podařil mnohem lépe. V 50. minutě sklepnul po autu Lípa na Dvořáka a ten postupoval na levé straně sám na Jíru, domácí brankáře ale neprostřelil. V 56. minutě zatáhl míč do levého křídla Novotný a jeho centr zastavila natažená ruka domácího obránce – penalta. K té se postavil Hanuš a střelou k levé tyči nedal Jírovi šanci - 1:2. V 62. minutě našel Repetný ve vápně Dvořáka a toho opět vychytal Jíra. Teprve v 71. minutě protrhnul Dvořák střeleckou smůlu a po přistrčení Repetného z úhlu obstřelil Jíru a míč skončil za levou tyčí - 1:3. V 77. minutě jsme přidali další branku. Po rohovém kopu se míč odrazil na vápno ke Kvěchovi, který ho z voleje vracel před bránu. Tečovaná střela se dostala k Brotánkovi, který míč hlavou posunul na volného Štemberka, a ten už neměl problém trefit horní roh poloodkryté brány - 1:4. Prakticky hned po rozehrání domácí snížili, když nepovedený vysoký centr z pravé strany zapadl za zadní tyč naší branky – Dřevojan se natahoval marně - 2:4. O definitivní pojistku se postaral Kvěch s Repetným. Robert vybojoval na levé straně míč, přihrál na vápno volnému Jardovi, který s přehledem uklidil míč k pravé tyči - 2:5.


Přes špatný začátek zasloužené vítězství, když jsme neproměnili ještě řadu vyložených šancí. Musíme ocenit kluky, kteří poslední zápasy absolvují většinou dva zápasy za víkend a pomáhají i se záchranou Béčka. Výjimečně v sobotu nás čeká poslední domácí zápas s Kutnou Horou, které budeme chtít vrátit podzimní porážku 3:0. Rádi bychom se poprali o umístění do pátého místa, tak doufáme ve velkou podporu fanoušků jako obvykle. Zápas začíná v 17:00.

Zpět na články »