Zasloužená remíza

[8. 5. 2023 10:32:48]
Zasloužená remíza

„A“ muži – AFK Tuchlovice 3:3 (2:1)
 G: Repetný, Novotný, vlastní

 

Sestava:
Dřevojan L. – Krotil, Brotánek L., Novotný, Krůta M. – Repetný, Hanuš, Kouklík (76. Plesl), Dvořák M. (90. Chlasták), Sirotek M. (82. Štemberk) – Sochůrek (39. Lípa P.)

Zajímavé momenty utkání: VIDEO

 

Po dalším vítězném zápase na venkovním hřišti jsme se v přímém souboji o páté místo utkali s Tuchlovicemi. Soupeř měl také úspěšnou sérii a bodoval v posledních čtyřech zápasech. My se stále potýkáme s velkou marodkou hlavně v ofenzivě. Do sestavy se sice vrátil Sochůrek, ale nově byl mimo V. Lípa. Do zápasu jsme dále nemohli počítat s Habartem, Schwarzem a Hofmanem. Na lavičce jsme tak měli opět mladé pušky a z Béčka nám pomohl P. Lípa.


Soupeř má hru postavenou na velmi dobré ofenzivě. Hodně gólů dává, ale také hodně dostává. My jsme na tom podobně, tak se dal očekávat pro fanoušky zajímavý zápas. To se potvrdilo. Hned od úvodu se hra přelévala z jedné strany na druhou. Do vedení šli hosté už ve 12. minutě. Novotný pokazil rozehrávku a vybídnul ke skórování Sedláčka, který nadvakrát dostal míč do sítě - 0:1. Poté jsme převzali iniciativu a hrálo se převážně před bránou hostů. Velké problémy dělal obraně hlavně pohyblivý Sochůrek. Blízko k vyrovnání jsme byli v 15. a 20 minutě po trestňácích Hanuše. Oba zahrával z totožného místa od pravé lajny před naší lavičkou. Míč vždy výborně zatočil na zadní tyč. Poprvé nikým netečován dopadl před malé vápno a skončil na břevně. Podruhé zasáhl nejistě brankář Skalák, ale z následné skrumáže jsme míč do branky neprotlačili. Z gólu jsme se radovali až ve 29. minutě. Sochůrek posunul do levého křídla na Sirotka, ten dal ostrý míč před branku a dezorientovaný Duchoň si ho srazil do vlastní branky - 1:1. Ve 34. minutě zakombinoval na levé straně Dvořák s Kouklíkem, ten přenechal míč Sochůrkovi, který jen o centimetry minul pravou tyč hostující brány. Bohužel si Matěj při střele přivodil opět svalové zranění, tentokrát na druhé noze. Do hry tak musel Pavel Lípa, který měl v nohách zápas za Béčko a jeho místo je spíše u lajny, než na hrotu. Než jsme stačili realizovat zmíněné střídání, dostali jsme se do vedení. Dvořák se středem probil přes tři protihráče a dal na pravé křídlo Repetnému. Ten se individuálně prosadil přes obránce a překvapivou střelou z úhlu na zadní tyč prostřelil Skaláka - 2:1. Hosté hned přidali i v následující minutě zakombinovali na pravé straně a útočník Baratynskyy se objevil sám před Dřevojanem. Lukáš mu včasným vyběhnutím zmenšil střelecký úhel a střelu vytlačil na roh. Ve 43. minutě zahrával Sedláček trestňák od levé lajny a na penaltě našel Baratynskyho, který hlavičkoval nikým neatakován z 10 metrů do středu brány, kde výborně zasáhl Dřevojan. V poslední minutě poločasu se dostal soupeř po dlouhém autu k ještě jednomu zakončení. Nebezpečné zakončení, ale trefilo jen Sirotka a těsné vedení jsme uhájili do konce první části.


Tak jak končil první poločas, začalo i druhé dějství. Soupeř vysoko napadal naši rozehrávku, získával standardní situace a po necelých 15 minutách si vzal vedení na svou stranu. Nejdříve hned ve 49. minutě zatlačil soupeř na naši rozehrávku na levé straně a získal aut. Po jeho rozehrání vznikla skrumáž před Dřevojanem, v klubku hráčů se skácel na zem hostující záložník a sudí Boček nařídil penaltu. K té se postavil stoper Fitko a střelou doprostřed brány vyrovnal na 2:2. Hosté se dál tlačili před naší bránu a v 58. minutě po rohu z pravé strany na první tyč zavěsil Tóth - 2:3. Následně hosté vystřídali hroťáka Baratynskyho a našim stoperům se pak mnohem lépe dařilo odvracet dlouhé balóny, které často právě útočník hostů udržel, a my se nemohli vymanit z hostujícího tlaku. Začalo se hrát opět více před soupeřovou brankou a vyrovnání přišlo velice brzy. V 66. minutě zahrával Hanuš roh z levé strany a před brankou našel přesně hlavu Novotného, který se vykoupil za chybu před prvním gólem a nechytatelně pod břevno vyrovnal - 3:3. Ani jeden tým nebyl spokojený s remízou a na obou stranách byli ještě velké šance na vítěznou branku. V 78. minutě vyslal za obranu Lípa Repetného. Jarda postupoval zprava sám na Skaláka, místo přihrávky pod sebe zvolil zakončení na první tyč, ale trefil jen boční síť. V 81. minutě se probil na levé straně do vápna Krůta, zpětnou přihrávkou našel Dvořáka, jeho střela se ale přes dvojitý blok do branky nedostala. V 89. minutě měl obrovskou šanci na druhé straně Sedláček, který si naskočil na nadýchaný centr z levého křídla, ale hlavičkové zakončení skončilo nad břevnem naší svatyně.


Divákům se musel fotbal líbit. Útočný fotbal z obou stran, šest branek, další nevyužité šance a zasloužená dělba bodů. Po zranění Sochůrka se nám nedařilo udržet míč na hrotu útoku. Pavel Lípa se sice statečně byl s hostujícími stopery, ale bylo znát, že to není jeho pozice. Škoda, že jsme první dva góly soupeři nabídnuli po naší špatné rozehrávce. Pochvalu hráči zaslouží, že se po špatném začátku první i druhé půle dokázali vrátit do zápasu a vždy reagovat na branky soupeře. Remíza je zasloužená a i když jsme nezískali 3 body tak nás na závěr vyprovodili fanoušci do kabin potleskem. Nyní nás čekají dvě venkovní utkání. V neděli 14.5. ve Velimi a v sobotu 20.5. v Dobříši. Věříme, že na okresní derby na Dobříš dorazí i hodně našich fanoušků. Oba zápasy začínají od 17 hodin.

Zpět na články »