Z venkovního zápasu opět bez bodu

[7. 11. 2023 8:19:45]
Z venkovního zápasu opět bez bodu

TJ Sokol Libiš – „A“ muži 3:0 (1:0)
G: ---

 

Sestava:
Dřevojan F. – Krotil, Plesl, Novotný, Krůta M. (76. Schwarz) – Repetný (85. Krůta R.), Hanuš, Dvořák (73. Kouklík), Štemberk (81. Vrkoslav), Sirotek M. – Sochůrek

Skoro pravidelně se opakuje, že vyhrajeme doma a pak jedeme na venkovní zápas bez několika hráčů. Stejně tak tomu bylo i nyní, kdy jsme se museli obejít bez Brotánka, Lípy, Habarta a Hofmana. V Libiši nás nečekalo nic jednoduchého – všechny dosud získané body měl soupeř z domácích zápasů.


Domácí nastoupili s ofenzivním rozestavením 4:3:3, proto jsme chtěli vycházet z hlubšího bloku a spoléhat na rychlé brejky. To se nám vcelku dařilo. Soupeř byl sice více na míči, ale do vyložených šancí se nedostával a musel si zároveň dávat pozor na naše útočná tykadla. V 11. minutě dal Plesl dlouhý křižný pas na Sirotka, ten pustil míč na Dvořáka, který se snažil o rychlé zakončení, ale z dobré pozice přestřelil. Ve 25. minutě vybojoval na půlce míč Sirotek, potáhl si ho po levém křídle, ale zakončení se mu moc nepovedlo a slabá střela skončila vedle zadní tyče. Ve 28. minutě prvně více zazlobili domácí. Dřevojan vyrazil nebezpečnou střelu z 20 metrů, u míče byl dříve dobíhající útočník, ale jeho nabídku před odkrytou bránu jsme odvrátili na roh. Ve 33. minutě jsme předvedli pohlednou akci na levém křídle. Hanuš dal na Sirotka, ten posunul na Krůtu, který našel ve vápně Sochůrka. Matěj posunul pod sebe na Repetného a ten tvrdou střelou z 15 metrů trefil břevno a od něj se odrazil míč těsně před brankovou čáru. O minutu později dal Hanuš do uličky Repetnému, kterého zakřižoval domácí stoper, a přihrávka na Sirotka byla nepřesná. Staré známé nedáš, dostaneš, platilo i nyní. Domácí kopali v 36. minutě roh, přetažený míč na zadní tyč vrátili do skrumáže před bránu, odkud Jindřich dotlačil míč do sítě - 1:0. Po pěti minutách se probíjel středem obrany Sochůrek a před brankářem Satrapou mu chyběl krok, aby mohl lépe zakončit. Takto trefil jen domácího gólmana a kopal se roh. Takticky jsme první půli zvládli velice dobře, bohužel se hraje na góly a ten dali domácí.


Druhý poločas už patřil více domácím. Hned v 50. minutě kopal soupeř trestňák z 22 metrů a vyznamenal se Dřevojan, který pěknou střelu přes zeď vyškrábl na roh. My jsme se už k rychlým kontrům příliš nedostávali, přesto jsme neměli v 64. minutě daleko k vyrovnání. Sirotek poslal z levé strany pěkný centr na zadní tyč, kde hlavičkoval Repetný, ale míč mezi tři tyče nedostal.  Opět jako v první půli jsme byli za neproměněnou šanci hned potrestáni. O minutu později vybojoval míč ve středu hřiště Přibyl, který dostal až příliš prostoru k postupu k naší brance a povedenou přízemní střelou z 20 metrů zvýšil na 2:0. Zdramatizování zápasu měl na kopačce rychlý Sochůrek, kterého dlouhým výkopem poslal do sóla Dřevojan. Místo aby vzal Matěj zakončení na sebe, snažil se dát před odkrytou branku Repetnému, ale přihrávku pokazil a ze snížení nebylo nic. Jak se má se samostatným nájezdem naložit, nám ukázal domácí střelec Vetešník, který v 81. minutě nedal Dřevojanovi šanci a přesnou střelou po zemi uzavřel skóre utkání - 3:0.


Bohužel se nám nedaří potvrdit domácí velmi dobré výkony i na venkovním hřišti a opět jsme odjeli s prázdnou. Je škoda, že nám chyběli hráči na oživení hry v druhé půli a po vyrovnaném prvním poločase bylo nakonec vítězství domácích zasloužené.


V posledním zápase se utkáme v derby zápase s Dobříší a pro alespoň částečnou spokojenost s podzimní částí sezóny musíme bezpodmínečně zvítězit. Zápas hrajeme tradičně v neděli od 14 hodin a věříme ve velkou podporu našich fanoušků. A upozorňujeme, že v sobotu hraje doma „B“ mužstvo (14:00 hod, soupeř Loděnice).   

Zpět na články »