Z prvního domácího zápasu odešla rezerva bez bodu

[1. 9. 2022 10:55:14]
Z prvního domácího zápasu odešla rezerva bez bodu

I. B třída, skupina D – 2. kolo  
Neděle 28. 8. 2022 (hřiště: Tatran)


„B“ muži - Teplýšovice  2:5 (1:2)

G: P. Lípa, Z. Janoušek

Sestava:
L.Mošnička – T.Čipera (78.M.Petera), D.Pudil, Z.Janoušek, M.Hrbek (63.D.Janoušk), J.Dvořák (72.P.Sirotek), J.Chlasták, M.Dvořák, P.Lípa, R.Kvěch (72.J.Brunclík ml.), R.Krůta


ČK: Pudil (90.minuta)


Do prvního domácího zápasu nové sezóny jsme nastoupili v dosti obměněné sestavě. Zároveň jsme věděli, že nás čeká velmi dobrý soupeř, který těží hlavně z toho, že je sehraný. Bohužel se nám nevydařil vstup do utkání a Teplýšovice si vytvořili mírnou herní převahu. Hned po dvou minutách mířila pěkná střela těsně vedle naší branky. V 7.minutě se hostům podařilo rychlou akcí přejít náš nepokrytý střed hřiště, následnou kombinací si připravit dobrou pozici k zakončení a bohužel z toho byla první branka – 0:1. V 10.minutě napřáhl k tvrdé střele z dálky T.Čipera a hostující brankář ji vyrazil na roh. Po rychlém rozehrání si míč vzal M.Dvořák, individuálně si ho navedl na střelu z hranice vápna, ale brankář hostů jeho tvrdý pokus reflexivně vyrazil. V 26.minutě se nám sice podařilo odvrátit nebezpečný trestný kop, ale odražený míč si našel jeden z hráčů soupeře a přesnou střelou k tyči zvýšil na 0:2. V následujících 5 minutách si Teplýšovice vypracovali ještě další tři velké šance, ale naštěstí dvakrát mířili nad branku a jednou skvěle zasáhl L.Mošnička v brance. Závěrečná desetiminutovka první části ovšem patřila spíše nám a soupeře se nám podařilo více držet na jeho polovině. Odměnou za zvýšenou aktivitu nám byla snižující branka na 1:2, když po centru T.Čipery, přesnou hlavičkou zakončoval P.Lípa, který skvěle předskočil bránícího hráče v pokutovém území.


Bohužel první minuty druhé části opět patřily soupeři. Ve 48.minutě nás zachránila tyčka, když jsme si nepohlídali odražený míč po dlouhém autovém vhazování. V 53.minutě zachraňoval J.Chlasták rychlý protiútok jen za cenu faulu v pokutovém území a z následné penalty hosté zvýšili na 1:3. V dalších minutách se nám podařilo opět zvýšit tempo a dostávat se i do nebezpečných pozic, ale většinou se nepodařila předfinální, nebo finální fáze. V 64.minutě nás do hry o body vrátila branka Z.Janouška, který tečoval střelu M.Dvořáka – 2:3. Jenže hned za dvě minuty propadl dlouhý míč až za naší obranu a útočník Teplýšovic ho dokázal mezi naším stoperem a brankářem usměrnit do branky – 2:4. V 68.minutě se nám povedla krásná rychlá kombinační akce, která byla zakončena centrem P.Lípy na nabíhajícího R.Kvěcha, ale jeho střela hlavou se zastavila jen o břevno. Závěrečná snaha o tlak zkorigování skóre se nám již moc nedařila a prakticky jsme si nedokázali vytvořit další šance. Naopak ještě v 90.minutě přišel brejk soupeře, který těsně před vápnem vyústil v kontakt útočníka a D.Pudila. Výsledkem byla červená karta pro Dušana a trestný kop, po jehož rozehrávce hosté upravili na konečných 2:5.


S výsledkem zápasu určitě nemůžeme být spokojení. Předvedená hra nelze hodnotit úplně jako celek, protože tam byly špatné pasáže, ale také momenty, které naznačovaly styl, kterým bychom se měli prezentovat. Celkově ovšem zápas musíme hodnotit negativně, protože na domácím hřišti by se mělo bodovat. Je ovšem potřeba říci, že jsme narazili na kvalitního soupeře, který nám opět ukázal, že skupina D, do které jsme byli letos zařazeni, bude hodně těžká. Příští zápas hrajeme v neděli 4.srpna v Miřeticích (od 14:00 hod).

Zpět na články »