Z Průhonic vezeme důležité tři body

[26. 9. 2022 8:48:27]
Z Průhonic vezeme důležité tři body

Spartak Průhonice – „A“ muži 0:2 (0:1)
G: Hanuš, Matoušek

 

Sestava:
Dřevojan F. – Sosnovec (68. Hofman), Brotánek L., Novotný, Krůta M. – Repetný (46. Sirotek M.), Kdolský, Kouklík (74. Matoušek L.), Hanuš – Haas, Sochůrek (60. Habart M.)

Po dvou zápasech bez bodu jsme zajížděli do Průhonic. Domácí získali v minulém kole první bod a byli na posledním místě tabulky. Nám se konečně vyprázdnila marodka a cíl byl naplno bodovat.


Na krátkém hřišti s nepříliš kvalitním povrchem se dal čekat spíše boj a to se potvrdilo. Výborně se nám podařil vstup do zápasu. Hned ve 3. minutě se k dlouhému míči protlačil Haas, ve vápně posunul na Hanuše, které tvrdou střelou trefil k první tyči - 0:1. Místo toho abychom se uklidnili, nechali jsme hrát domácí. Ti nejdříve zahrozili v 10. minutě po rozehraném trestňáku a v 16. minutě mohli vyrovnat. Po chybné rozehrávce na pravé straně proniknul domácí útočník do vápna, přihrál pod sebe, ale zakončení rozvlnilo jen boční síť. Poté se hrál fotbal plný nepřesností na obou stranách, bez větších šancí. Až v 36. minutě zahrával trestňák kousek za půlkou Kdolský. K míči se dostal Novotný, ale střela z úhlu šla jen do boční sítě. O tři minuty později se nepodařilo Novotnému odvrátit dlouhý míč, který propadl k domácímu útočníkovi, ten měl ale naštěstí vychýlenou mušku. Více pro diváky neatraktivní poločas nenabídl.


Do druhé půle jsme šli s tím, že když nedostaneme gól tak si odvezeme 3 body. Zjednodušili jsme hru v obraně a soupeře nepouštěli do větších šancí. Oproti minulým zápasům jsme měli kvalitu na lavičce a střídající hráči hru výrazně oživili. V domácí obraně se začali objevovat okénka, ale zase se projevila naše bolest s neproměňováním i těch největších šancí. Nejdříve měl v 59. minutě velkou šanci Novotný. Dobře kopnutý Kdolského roh na zadní tyč hlavou dobře netrefil a míč šel vedle pravé tyče. V 73. postupoval střídající Habart na levé straně sám na brankáře Špicla, v poslední chvíli trochu zaváhal a zakončení zblokoval vracející se obránce. V 80. minutě se po dlouhém autu dostal ve vápně k míči Matoušek a i když byl ve velkém úhlu, trefil prudkou střelou břevno. V 88. minutě byl po závaru ve vápně sražený Habart  - penalta se ale nepískala. Další dvě velké šance přišly vzápětí. Nejdříve byl sám před gólmanem Haas, jeho pohotová střela ale postrádala razanci. Pak dostal míč do levého křídla Matoušek, na přihrávku před bránu ale Haas, ani Habart nedosáhli. Razítko na tři body jsme přeci jen dali v poslední minutě. Haas dal pěkně za obranu na Matouška, ten využil těžkého terénu, překvapivou střelou zaskočil Špicla a míč zapadl k levé tyči - 0:2.


Body se ve fotbale nedávají za krásu a my je moc potřebovali. Je pravda, že v první půli by nás kvalitnější soupeř za chyby v rozehrávce asi potrestal. Druhou půli jsme už soupeře téměř k ničemu nepustili. Bohužel jsme neproměnili několik „matchballů“ a body si pojistili až v úplném závěru. V druhé půli nám moc pomohla aktivita střídajících hráčů a právě kvalita na lavičce byl klíč ke třem bodům. Teď nás čekají dva domácí zápasy. Už ve středu 28.9. od 16:30 vyzveme Mnichovo Hradiště a budeme chtít nastartovat vítěznou sérii.

Zpět na články »