Z dvojzápasu s Čelákovicemi získali body pouze mladší žáci

[5. 5. 2015 8:30:36]
Z dvojzápasu s Čelákovicemi získali body pouze mladší žáci

Krajský přebor žáků 2014/2015 – 24. kolo - neděle 03.05.2015


První květnovou neděli 03.05.2015 jsme se opět představili našim divákům, zavítali k nám stejně staří borci z Čelákovic. Příjemné jarní počasí a naše téměř kompletní sestavy, to byly atributy tohoto utkání.

St.žáci – SK Union Čelákovice                     1 : 2 (0:1)           
G: Bláha


Sestava: Jirásek – Hrbek, Machovský, Bartoš, Procházka 01 – Čejda, Bláha, Čipera, Bareš – Habart (36´Barták), Čapek


Zápas neprobíhal podle našich představ. Přestože jsme měli mírnou územní převahu, ze které pramenily i brankové příležitosti, nepovedlo se žádnému z našich dostat míč do sítě. Naopak, ve 27. minutě jsme neuhlídali čelákovického borce a ten nám hlavou dal první gól.

Druhou ránu nám zasadil soupeř hned po přestávce, ve 39. minutě jsme opět nedůsledně bránili dobíhajícího hráče. V závěru utkání jsme vyvinuli tlak, jehož výsledkem byla branka, kterou dal v 67. minutě Bláha krásnou bombou z přímého kopu. Na vyrovnání už jsme ale neměli ani síly, ani čas :-(


__________________________________________________________________________________

 

Ml.žáci – SK Union Čelákovice                      4 : 1 (2:0)         
G: Habart, Jenčík, Jirák, Svoboda


Sestava:

V brance se střídal Sosnovec a Šťovíček – v poli před nimi pak Bartoš, Čížek, Habart, Hrstka, Jenčík, Jirák, Macháč L., Macháček, Mikota, Novotný, Pech, Procházka, Svoboda.


Opět jsme zápas začali velice aktivně, dobře jsme se pohybovali, na míč jsme chodili důrazně, dařila se i kombinace. Měli jsme územní převahu, soupeře jsme dostali pod tlak, ale dlouho jsme nemohli překonat poslední překážku – urostlého gólmana hostí, který chytal opravdu dobře. Navíc při takovýchto zápasech, kdy se hodně útočí, vždy hrozí nebezpečí soupeřových brejků. Obrana však zahrála spolehlivě, a když se v 11. minutě trefil Jenčík, byla naše situace hned veselejší. Další gól přidal ve 22. minutě Habart, oběma střelcům nahrával Novotný. Dvougólový náskok v poločase vypadal slibně.

Do druhé půle jsme šli s jasným úkolem pokračovat v aktivní a důrazné hře, abychom dovedli zápas do vítězného konce. S mírnými změnami v sestavě jsme se opět vrhli do boje. Ve 33. minutě jsme kopali penaltu za faul na dravě pronikajícího Habarta, ale čelákovický brankář vystihl směr střely a nedovolil nám zvýšit náskok. To se povedlo až ve 42. minutě, úspěšným střelcem byl Jirák. Naši čtvrtou branku dal až v 57. minutě ze skrumáže Svoboda. V 58. minutě ale přece jen naše obrana zaspala a hostům se podařilo vsítit čestný úspěch.


__________________________________________________________________________________

                                                                                                                                   vedoucí týmů Josef Hrma

Zpět na články »