Z derby "béček" na Dobříši bereme tři body

[12. 4. 2024 13:28:52]
Z derby

I. B třída, skupina E – 16. kolo  
Neděle 7.4. 2024 (hřiště: Dobříš)

 

Dobříš „B“ – „B“ muži   1:2 (0:1)
G: vlastní, D. Pudil (p)

Sestava:
J.Habart – J.Chlasták, L.Mošnička, D.Pudil, L.Rákosník (46.J.Kočí), V.Lípa (78.P.Sirotek), V.Plesl, M.Dvořák, D.Čipera (80.D.Míka), R.Krůta (58.R.Kvěch), L.Matoušek


Další těžký zápas o důležité body jsme sehráli na Dobříši, kde jsme sehráli okresní derby „B“ mužstev. Do utkání jsme šli s částečně obměněnou sestavou, ale s vědomím, že bychom v tomto složení měli soupeře přehrát. Bohužel už po několikáté se nám stalo, že jsme se na hřišti nedokázali přinutit ke stoprocentnímu nasazení a příliš jsme zřejmě spoléhali na to, že máme na hřišti hodně schopných fotbalistů.


Od začátku bylo vidět, že na naší straně bude technická převaha a větší snaha hrát kombinační fotbal, ale bohužel soupeř se nám bojovností dokázal vyrovnat a v mnoha pasážích zápasu byl i lepší. Hned v 5.minutě se musel vytáhnout Jonáš Habart v naší brance, když likvidoval velkou šanci z bezprostřední blízkosti. V 9.minutě se nám podařila pěkná křídelní akce na jejímž konci byl přesný centr R.Krůty na nabíhajícího V.Lípu, který míč dostal do branky, ale bohužel se mával ofsajd. V 20.minutě se do dvojité šance po kombinační akci dostali M.Dvořák a L.Matoušek, jenže oba ztroskotali na domácím brankáři. V 22.minutě našel si na centr z trestného kopu L.Matouška naběhl R.Krůta, ale jeho hlavičku gólman Dobříše fantasticky vyrazil na roh. Ve zbytku prvního poločasu se hrálo především ve středu pole, ale domácí několikrát výrazně zahrozili ze standardních situací. Když už se zdálo, že do kabin se půjde za nerozhodného stavu, tak jsme v 45.minutě ještě dostali možnost jednoho rohového kopu. Míč do vápna poslal L.Matoušek a k naší velké radosti si ho dezorientovaný domácí hráč hlavičkou uklidil za záda svého brankáře – 0:1.


V 51.minutě pěkně vyvezl míč střídající J.Kočí, posunul ho na nabíhajícího L.Matouška, ale toho gólman v dobré příležitosti vychytal. V 66. a 68. minutě si béčko Dobříše opět pomohlo standardní situací a po rohových kopech jsme měli obrovské štěstí, když obrana společně s J.Habartem v brance odvrátila dvě velké šance. Bohužel v 73.minutě došlo ke srovnání, když se domácí hráč nádherně trefil z docela přísně nařízeného trestného kopu na 18 metrech – 1:1. Závěr ještě přinesl docela otevřený fotbal a obě mužstva chtěla zkusit strhnout výhru na svoji stranu. Důležitý moment přišel v 83.minutě, když střelu R.Kvěcha směřující do odkryté branky vyrazil bránící hráč rukou! Znamenalo to červenou kartu a penaltu. K exekuci se postavil náš kapitán D.Pudil a nezmýlil se – 1:2. V úplném závěru měl potom ještě R.Kvěch dvě velké brankové příležitosti, ale neuspěl. Domácí se snažili o vyrovnání do poslední chvíle a je potřeba říci, že hlavně několik dlouhých autových vhazování před naší branku nám udělalo velké problémy. Naštěstí se ale všechno podařilo odvrátit a z derby bereme velice důležité tři body.


V utkání jsme určitě nepředvedli takový výkon, jaký bychom si představovali a až příliš jsme spoléhali na individuální kvalitu našich hráčů. Chybělo větší nasazení, bojovnost v soubojích a touha porvat se o odražené míče. Na druhou stranu je potřeba ocenit fakt, že jsme i tak dokázali zápas zvládnout a nakonec v závěru strhnout na naší stranu. Příště hrajeme doma v neděli 14. dubna od 16:30 hod., a naším soupeřem bude béčko Hořovic.

 

Zpět na články »