Z Berouna se starší žáci vrátili bez bodů

[3. 10. 2019 7:53:27]
Z Berouna se starší žáci vrátili bez bodů

Č.L.U. Beroun – Starší žáci     3:1 (2:0)
Branky: Martin Špitalík

Sestava:
Novák Jiří – Hodouš Jakub, Krajdl Jan, Pešta Matěj, Chlasták Josef, Jindráková Rozálie, Špitalík Martin, Pšenička Jakub, Brunclík Jaroslav, Barták David, Macháček Šimon – Hodouš Tomáš, Kuba Štěpán, Dembélé Alexis

V neděli 29.9. nás čekal zápas na půdě tradičního soupeře z Berouna. K zápasu jsme odjížděli v trochu okleštěné sestavě a s několika hráči, kteří měli v nohách celé sobotní utkání za mladší dorost. Velkou komplikací bylo zranění našeho brankáře Honzy Jiráčka v týdnu před utkáním, kdy má ruku v sádře a uvidíme na jak dlouho – přejeme brzké uzdravení. I přes všechny komplikace jsem rád, že mužstvo mělo pozitivní přístup a chuť do zápasu.

I přesto, že jsme museli udělat změny v sestavě a někteří hráči hráli na jiných postech, než jsou zvyklí, byl zápas od začátku vyrovnaný se snahou obou mužstev hrát útočný fotbal s rychlým přechodem do útoku. Na obou stranách bylo vidět dost pěkných fotbalových akcí ovšem bez brankového zakončení. Když to pomalu vypadalo, že první poločas bude bez branek přišla ve 27.minutě naše chyba, kterou soupeř potrestal - 1:0 . Po obdržené brance jsme hned vzápětí mohli vyrovnat , ale bohužel nám nebylo přáno. Na samém konci prvního poločasu jsme udělali druhou chybu a ve 34.minutě bylo 2:0 a šlo se do šaten.

V kabině vůbec nebyla skleslá nálada, hráči věděli, že se soupeřem hrají vyrovnanou partii a chybí jen kousek štěstíčka ke vstřelení kontaktní branky. Do druhého poločasu jsme šli s odhodláním ještě zlobit a zkusit dát kontaktní branku. Bohužel hned v 36.minutě jsme se nevyvarovali komunikační chyby, kdy naši dva hráči šli na půlící čáře do souboje o míč nezakřičeli si ani jeden a soupeř mohl jít sám na branku a dát na 3:0. Po obdržené brance jsme nepřestali hrát a vytvořili jsme řadu slibných možností, ale koncovka nás poslední dobou pálí a nedáváme branky. Až do samého závěru byla hra vyrovnaná a nakonec i nám se podařilo vstřelit gól, po krásné přihrávce na Martina Špitalíka, který od půlky běžel s obráncem na zádech až do vápna a tam na dlouhou tyč dal zkušeně na 1:3. Byla to zasloužená odměna.

Chtěl bych poděkovat za nasazení, snahu a chuť hrát i za nepříznivého stavu až do konce. Velice dobře v prvním poločasu zahráli všechny  posily z mladších žáků, které byly na hřišti hodně vidět. Děkuji za dobrý výkon Jirkovi Novákovi, který dobrovolně šel do brány.

 

 

 

Zpět na články »