Výhru béčka v přípravě zajistili brankáři

[28. 2. 2022 11:48:46]
Výhru béčka v přípravě zajistili brankáři

Přípravné utkání
neděle 27. 2. 2022 (hřiště: UMT Dobříš)

 

Dobříš „B“ - „B“+“C“ muži  0:2 (0:1)
G: Mošnička, D. Šťovíček

Sestava:
D. Šťovíček – Z. Janoušek, Pudil, Hrabák, T. Čipera, Nováček, Novotný, Kouklík, V. Lípa, Špaček, Mošnička
(2. poločas chytal)
Střídali hokejově: R. Krůta, P.Sirotek, D. Janoušek

V druhém přípravném zápase se naše kombinované „B“+“C“ mužstvo střetlo s béčkem Dobříše, což je soupeř naší rezervy v I. B třídě. Při skládání nominace jsme se opět dostali do problémů s počtem lidí, takže nakonec se v naší sestavě objevili hráči z kádru „A“, B“, „C“ i dorostu. Zajímavostí navíc bylo, že oba naši brankáři si jeden poločas zachytali a v druhé části hráli v útoku, což se následně ukázalo jako povedený tah. Nejenže se oběma podařilo udržet čisté konto, ale navíc se dokázali zapsat i do střelecké listiny. 


Prvních pár minut přineslo opatrné oťukávání z obou dvou stran a hrálo se hlavně ve středu pole. V 6.minutě se míč na polovině dostal k L.Mošničkovi, ten zkontroloval postavení brankáře soupeře a krásnou dalekonosnou střelou z hranice středového kruhu nás poslal do vedení 0:1. O dvě minuty později zachytil V.Lípa nepovedenou rozehrávku domácího brankáře, ocitl se sám v dobré pozici na vápně, ale střela se mu příliš nepovedla a gólman ji zneškodnil. Ve zbytku prvního poločasu se hrál rychlý fotbal nahoru-dolů, ale příliš nebezpečných situací u branek nevznikalo. Vyrovnání mohlo přijít ve 42.minutě, ale domácí útočník z bezprostřední blízkosti zamířil nad branku.


I v druhém poločase se obě družstva snažila o rychlý fotbal s nasazením, ale protože postupně ubývaly síly, tak se častěji chybovalo a k vidění bylo více brankových příležitostí. V 50.minutě předvedli pěknou akci V.Lípa a O.Novotný, prvně jmenovaný následně centrem našel R.Krůtu, jehož zakončení hlavnou zastavila až tyčka. V 53.minutě zneškodnil dobrou šanci domácích L.Mošnička a kopal se pouze roh. V rozmezí 70.-75. minuty se nám podařilo několik pěkných kombinací až do vápna soupeře, ale bohužel jsme hledali příliš komplikované řešení v koncovce. V 84.minutě předvedl krásný individuální průnik V.Lípa a následné tečované zakončení D.Šťovíčka skončilo těsně vedle. O dvě minuty později se již ovšem tentýž hráč mohl radovat ze zvýšení na 0:2, když zavíral na zadní tyči centr T.Čipery z trestného kopu, což znamenalo, že i naší druhou branku vstřelil brankář. Těsně před závěrečným hvizdem ještě Dobříš zahrávala tři rohové kopy a po tom posledním naše čisté konto zachránila tyčka.


Celkově musím mužstvo za nasazení a výkon docela pochválit a věřím, že se naše hra bude ještě zlepšovat a hlavně, že se nám podaří se scházet ve větším počtu na trénink i zápasy. Příští zápas hrajeme v neděli 6.března od 10:00 hod na naší UMT proti Maršovicím (původně se mělo hrát v sobotu).

 

Zpět na články »