Výhra s neoblíbeným soupeřem

[17. 4. 2023 7:43:10]
Výhra s neoblíbeným soupeřem

ČLU Beroun – „A“ muži 0:3 (0:2)
G: Brotánek, Hanuš, Sochůrek

 

Sestava:
Dřevojan F. – Hofman (76. Plesl), Brotánek L., Novotný, Krůta M. – Repetný (71. Krotil), Hanuš, Kouklík (63. Habart M.), Dvořák M., Sirotek M. – Sochůrek

Na jaře jsme ještě neprohráli, ale čtyři remízy v řadě nejsou v tříbodovém systému ideální. Ztrátu vítězství v posledních vteřinách s lídrem tabulky jsme chtěli odčinit v Berouně. Čekal nás ale neoblíbený soupeř, s kterým jsme naposled bodovali před čtyřmi lety, a vždy se na nás uměl výborně připravit. Dobrá zpráva byla, že jsme mohli do základní sestavy využít rychlíky Sochůrka s Repetným.


Vzhledem k vytrvalému pátečnímu dešti jsme nastoupili na UMT. Berounská umělka má velké rozměry a nakonec to pro nás bylo výhodnější než se s domácími utkat na rozbahněném přírodním hřišti u Berounky. Do zápasu jsme vstoupili soustředěně s potřebným nasazením a hned jsme si začali vytvářet obrovské šance. V 7. minutě vystihl Sochůrek chybnou zpětnou  přihrávku a postupoval středem sám na brankáře Nováka, ten mu dobře zmenšil střelecký úhel a zakončení vyrazil. Ve 14. minutě poslal do dalšího sóla Sochůrka Dvořák, ten v ještě lepší pozici trefil jen pravou nohu zkušeného Nováka. Z následného rohu se odražený míč dostal k Sirotkovi, který ho tvrdě napálil z 20 metrů a Novák střelu opět vytěsnil mimo tři tyče.  V 18. minutě se probil zleva do vápna Dvořák, pod sebou  našel Hanuše, který z 10 metrů zakončil pohotově po zemi k tyči, ale Novák dalším výborným zákrokem vyrazil na roh. Ve 21. minutě byl Sochůrek ve třetím samostatném úniku, k zakončení se ale nedostal, protože ho zezadu srazil stoper Krůta, za což byl k našemu překvapení oceněn pouze žlutou kartou. Skóre jsme otevřeli ve 28. minutě. Hanuš házel zprava do vápna dlouhý aut, na první tyči ho hlavou prodloužil Novotný na Hofmana, který svedl čistý souboj s Novákem a odražený míč uklidil do sítě pohotový Brotánek - 0:1. O šest minut později bylo ještě veseleji po naší pohledné akci. Nejdříve dostal míč doprava Hofman, přes Dvořáka se dostal na vápno k Sochůrkovi, který krásně prostrčil na Hanuše. Marek byl na penaltě sám před Novákem a zkušeně ho prostřelil - 0:2. Domácí v první půli ohrožovali Dřevojana jen po standardkách a tak bylo naše poločasové vedení zcela zasloužené a mělo být mnohem vyšší.


Druhý poločas se odvíjel v podobném duchu jako první jen s tím rozdílem, že se nám celá řada nadějných situací nepodařila dovést až do finální fáze. K nebezpečnému zakončení se dostal hned ve 46. minutě Sirotek, který průnik po levém křídle zakončil střelou pravačkou na zadní tyč, Novák byl ale na místě a míč vyrazil. V 56. minutě měl další obrovskou šanci Sochůrek. Po dalším úniku se neukvapil, položil si Nováka, ale zakončení z úhlu skončilo jen na levé tyči. Domácí poté měli patnáctiminutovku, kdy byli více na míči, ale Dřevojan si v pohodě hájil čisté konto. V 79. minutě kopal Hanuš roh z pravé strany a ostrý míč zatočený do brány skončil na břevně. V 84. minutě se nakonec dočkal i aktivní Sochůrek. Novotný ho vysunul do levého křídla, Matěj si navedl míč více do středu a na tvrdou střelu pod břevno z 20 metrů Novák nedosáhl - 0:3.


Konečně se nám podařilo udolat soupeře, který to na nás v posledních zápasech uměl. Zápas jsme jasně ovládli, a pokud bychom proměnili alespoň polovinu ložených šancí, a domácí neměli v bráně výborného Nováka, mohl zápas skončit velkým debaklem. Rádi bychom prodloužili jarní neporazitelnost i v domácím zápase s Průhonicemi. Nečeká nás ale nic jednoduchého, soupeř se na jaře hodně zlepšil a dostává se ze sestupového pásma. Přesto budeme chtít určitě získat tři body. Zápas se odehraje na našem hřišti v neděli 23.4. do 17:00.

Zpět na články »