Vstup do sezóny se starším žákům příliš nepovedl

[20. 9. 2016 13:18:41]
Vstup do sezóny se starším žákům příliš nepovedl

Z úvodních pěti zápasů nové sezóny krajského přeboru starších žáků se našemu mužstvu podařilo bodovat pouze dvakrát a zatím posbíralo 4 body. Největším problémem se zatím jeví špatná koncovka, s čímž bohužel bojuje většina našich družstev.

Nymburk – Starší žáci      7:1 (5:0)                                   28.8.2016 /zápis/

První mistrovský zápas sezony se nám nepovedl v žádném směru. O výsledku rozhodla naše nepřesnost, a to doslov, když na všechny góly jsme domácím v prvním poločase nahráli, a usnadnili jim cestu k vítězství. Jediné pozitivum zápasu vidím v přístupu k druhému poločasu, kdy kluci nerezignovali a snažili se hrát fotbal a výsledek aspoň trošku upravit. Jediný čestný úspěch zaznamenal Ondra Novotný.


 

Tatran Rakovník – Starší žáci     1:1 (0:0)                              31.8.2016 /zápis/

Hned ve středu nás čekal druhý zápas anglického týdne na hřišti Tatranu Rakovník. Do Rakovníka jsme odjížděli odhodláni odčinit nedělní neúspěch a přivézt domu body. Vstup do zápasu jsme měli podle našich představ a během prvních 10 minut jsme si vypracovali dvě 100% gólové šance, které jsme bohužel neproměnili a to určilo průběh zápasu.

Po našich šancí se odehrával již pouze fotbal od vápna k vápnu bez dalších šancí, a tak jsme šli do kabin za stavu 0:0. Přestože jsme kluky důrazně upozorňovali na vstup do druhého poločasu a nutnost domácí přitlačit k jejich brance, tak opak byl pravdou. Domácí prakticky z jediné akce zápasu v 37.min. šli do vedení po hrubé chybě naší obrany, kdy za obranou zůstal osamocený útočník a proměnil akci, kdy šel sám na brankáře. Po obdržené brance jsme se snažili tlačit k domácí brance a zlomit výsledek. Výsledkem bylo 6 přímých volných kopů kolem vápna domácích, ale jejich provedení bylo katastrofální. Aspoň malá odměna přišla v 64.minutě, kdy po dalším z našich rohů se míč odrazil za vápno a Péťa Machač ho z 22 metrů uklidil pod břevno domácí branky a vyrovnal na konečných 1:1. Dle průběhu hry a množství našich šancí a PVK považuji remízu za zbytečnou ztrátu bodů.


 

Starší žáci – Pečky     2:0  (2:0)                                                         4.9.2016 /zápis/

Poslední zápas týdne jsme konečně hráli na domácí půdě. Již během tréninků v týdnu jsme se snažili nabudit kluky k touze po vítězství a hladu po gólech. Do zápasu jsme vstoupili aktivně, hráli jsme kombinačně a využívali krajní hráče k zakládání nebezpečných útoků. První vlaštovkou byla krásná akce Ondry Novotného, kterou zakončil střelou a hostující brankář se štěstím vytáhnul na tyč. Z další takové pěkné akce jsme ve 22.minutě šli do vedení  1:0, kdy po střele z úhlu hostující brankář míč neudržel a dobře dobíhající O.Štemberk uklidil míč do branky (škoda, že  stejnou situaci nevyřešil gólem v Rakovníku v 5.min). Po vstřelené brance jsme se dál tlačili na branku soupeře a nepouštěli soupeře do vážných šancí. Za deset minut jsme po výkopu od branky soupeře získali ve středu hřiště míč a po krásné kolmé nahrávce S.Mikoty šel sám na brankáře Lukáš Jenčík, který zamyslel a chladnokrevně proměnil - 2:0. Do konce poločasu jsme hru kontrolovali a do kabin odcházeli s vedením 2:0.

Druhý poločas už mnoho pěkného fotbalu nepřinesl, hrál se dost nepřesný fotbal od vápna k vápnu. Hlavně za první poločas jsme si vítězství zasloužili a také konečně vzadu bez obdržené branky super.


 

 

Hořovicko – Starší žáci      4:0 (3:0)                                                   11.9.2016 /zápis/

V dalším kole nás čekal zápas s mužstvem Hořovicka, které před zápasem mělo stejně bodů. Zápas se hrál za úmorného vedra na vyprahlém a suchém hřišti v Újezdě. Je třeba říci, že s počasím a povrchem si lépe poradili „domácí„, kteří dokázali potrestat naše chyby a nabídnuté šance.

Přestože jsme v kabině zdůrazňovali nutnost dobrého vstupu do utkání, tak v 6.minutě po naší hrubé chybě naprosto nehlídaný hráč domácích pohodlně skóroval na 1:0. Po obdržené brance se hra srovnala. V 15. min. jsme se po nádherné kombinaci na 4 doteky od našeho vápna narážečkami dostali až tomu, že šel Tomáš Svoboda sám na brankáře domácích, ale bohužel pro něj i pro nás bez brankového zakončení. Je to velká škoda, protože vstřelená branka nás mohla vrátit do zápasu. Místo toho jsme ve 21.min. lacino inkasovali na 0:2 - po sérii chyb od obránců počínaje a brankářem konče. Pokud jsme ještě průběhem hry mohli pomýšlet na otočení zápasu, tak ve 34.minutě po další naší zbytečné chybě naše šance na otočení zápasu vzali za své - 0:3 a odchod do šaten. Domácí nám dali lekci z jednoduchosti a produktivity – nabídli jsme jim 3 šance a domácí 3x proměnili.

Začátek druhého poločasu jsme byli v tlaku a snažili se dát branku, ale v době kdy náš nápor vrcholil, jsme po naší chybě opět inkasovali na konečných 4:0. Za druhý poločas pochvala za morál, kdy jsme zápas dohráli s hlavou nahoře i za velkého vedra jsme chtěli hrát a s výsledkem něco udělat, ale kdybychom hráli ještě dva dny tak nám gól nebyl souzen.


 

Starší žáci – Říčany        1:2 (0:2)                                                      18.9.2016 /zápis/

Ve druhém domácím zápase sezóny nás čekalo mužstvo Říčan, které mělo stejně bodů. Do zápasu jsme šli s odhodláním získat tři body a odskočit soupeři. Začátek zápasu napovídal, že se bude jednat o vyrovnané utkání kde bude rozhodovat, kdo neudělá chybu. Již ve 3.minutě poslal do brejku Lukáš Jenčík po krásné přihrávce Tomáše Svobodu, který ač se míč jevil o kousek delší nepolevil, a ač tísněn obráncem, tak stihl ještě míč před vybíhajícím brankářem špičkou píchnout , ale ten jen těsně minul branku. Obě mužstva se potýkala s poměrně nepřesnou rozehrávkou a místy bolely oči. Po čase se hra zklidnila a čekalo se na branku. Bohužel pro nás přišla chyba při bránění rohového kopu soupeře, kdy Patrik Brejla neubránil protihráče, který mu odskočil a hlavou dal ve 22.minutě na 0:1. Je to škoda, protože soupeř do té doby rozhodně nebyl lepší a prakticky z ničeho šel do vedení. Bohužel jsme se nepoučili a za 5 minut jsme opět po rohovém kopu inkasovali, když tentokrát neubránil svého hráče Tomáš Brejška - 0:2. Je to obrovská škoda, protože veškerá práce po takových chybách je devalvována a stojí velké množství sil znovu se dostat do zápasu a něco s tím udělat. Do konce poločasu jsme se snažili vstřelit kontaktní branku a aspoň snížit, ale nebylo nám přáno.

Do druhého poločasu jsme se pustili s cílem co nejdříve vstřelit branku a poprat se o výsledek. Začátek se odehrával pod naším optickým tlakem, který vyústil ve 48.minutě, kdy byl ve vápně v souboji se dvěma soupeři podražen Martin Jirák. Přes pravidlo, že faulovaný hráč pětku nekope, si vzal Martin míč a bylo 1:2. Stále zbývalo dost času otočit zápas. Kluci makali, dřeli, chtěli, ale i když jsme si vypracovali šance jejich finální řešení bylo špatné, nebo jsme po střelách netrefili zařízení. Bohužel čas utekl strašně rychle, a tak o naší prohře rozhodly dva dobře sehrané rohové kopy soupeře.

 

Petr Jindrák - trenér

Zpět na články »