Vstup do jarní části se Béčku nepovedl.

[28. 3. 2017 9:00:23]
Vstup do jarní části se Béčku nepovedl.

Před zápasem jsme na Tochovice ztráceli pouze tři body, proto bylo naším cílem bodovat, aby se nám soupeř v tabulce nevzdálil. Ten v domácím prostředí ještě neztratil ani bod, takže nás nečekala lehká práce. Bohužel jsme měli problémy se sestavou, kdy z různých důvodů chyběli Petr Matoušek, Petr Pešek a Kryštof Kvěch. Omluvili se i Čížek s Vrbickým, na soupisce jsme tak měli pouze 11 hráčů a vypomohli dorostenci Krůta, s Lukášem Matouškem, kteří odehráli dopoledne téměř celý zápas za dorost!

TJ Tochovice - Tatran Sedlčany „B“ 4:2 (2:0)

 

G: vlastní, Valenta

 

Sestava Tatranu: Glogar  - Brotánek T.(45. Krůta), Pudil, Ségl, Dvořák J. -  Bartůšek(63.Matoušek L.), Otradovec, Lípa V., Sirotek M.  – Lípa P., Valenta.

 

ŽK: 13. Brotánek, 85. Pudil

 

Na kvalitním terénu jsme do zápasu vstoupili s taktikou využít rychlých náběhů za obranu, to se nám ale vůbec nedařilo. Moc chyběly přesné přihrávky zraněného Petra Matouška. Domácí využili zkušeností svých starších hráčů (Huňa, Jendruščák) a celý poločas jsme byli pod tlakem. Velké problémy nám dělal hlavně kanonýr Jiří Ivaník, který byl hodně silný v osobních soubojích a nebezpečný v zakončení. V úvodu zápasu jsme poměrně dlouho odolávali. V 6.minutě vyhlavičkoval míč z prázdné brány Bartůšek. V 17.minutě výborně zasáhl Glogar, když byl před ním sám domácí útočník. Ve 23.minutě skončila hlavička jen těsně vedle naší brány. O tři minuty později už byli domácí úspěšní. Po chybě ve středu hřiště, se k odraženému míči dostal Ivaník a křižnou střelou z 20 metrů otevřel skóre 1:0. Ve 31.minutě dostal míč za obranu opět Ivaník, pokusil se obejít i Glogara a po kontaktu s ním se pískala penalta. Přízemní střelu k levé tyči výborně Glogar vyrazil, bohužel jsme zaspali a domácí Jaroš pohodlně dorazil do prázdné brány 2:0. Naše hra byla v prvním poločase hodně ustrašená, plná nepřesností. Měli jsme pouze dvě nadějné šance. Nejdříve ještě za stavu 0:0 našel Valenta na penaltě zpětnou přihrávkou Bartůška, který ale netrefil přesně. Stejný hráč pak byl úplně sám ve vápně, ale vysoký přetažený centr od Sirotka do brány z voleje neuklidil.

 

Druhý poločas se karta otočila. Po poradě v kabině jsme začali hrát více sebevědomě. Hru také výrazně oživili  střídající mladíci Krůta s Lukášem Matouškem a domácí obrana najednou nestíhala zachytávat naše rychlé průniky. V 50.minutě vrátil, krkolomně přes hlavu, Pavel Lípa přetažený Sirotkův centr před bránu, ten ale skončil jen na tyči a k dorážce jsme se nedostali. Hned z následujího útoku vysunul středem Vašek Lípa bráchu Pavla, který zkušeně zakončil kolem golmana. Radost nám ale pokazil praporek signalizující sporný ofsajd. V 59.minutě putoval míč přes Otradovce a V.Lípu na Sirotka, opět nás ale zastavil ofsajd. Při našem velkém tlaku ale přišel gól na druhé straně, který zřejmě rozhodl celý zápas. Důrazný Ivaník přetlačil na levé straně Pudila a vysokým míčem přehodil Glogara. Balón skončil na tyči, ale stejně jako při penaltě v první půli prokázal největší důraz domácí Jaroš a dorážkou zvýšil na 3:0. Gól nás ale nezlomil a dál jsme se tlačili do útoku. V 67.minutě vysunul Otradovec za obranu Dvořáka a jeho střílený centr si srazila domácí obrana do vlastní sítě 3:1. V 75.minutě byl rozdíl už jen jedné branky. Lukáš Matoušek vybídl k sólu Valentu, který mazácky naznačil, udělal kličku brankáři a do prázdné brány zavěsil 3:2. Domácí v druhé půli nebyli skoro vůbec nebezpeční a my jsme se hnali za vyrovnáním. Vše nakonec rozhodla zkušenost na straně domácích. V 85.minutě za cenu žluté karty zastavil Pudil útok domácích 18 metrů od brány. Následný trestňák pak z přehledem vyřešili Huňa s Jendruščákem. Prvně jmenovaný nalákal Glogara na střelu přes zeď a Jendruščák pak zakončil na druhou stranu 4:2.

 

Zápas rozhodla hlavně první půle, kterou jsme prospali a pak gól na 3:0 v době našeho velkého tlaku. Za druhou půli si zaslouží pochvalu celý tým. Příští zápas sehrajeme v neděli 2.dubna od 16:30 s poslední Březnicí.

Zpět na články »