Vítězný závěr podzimu

[13. 11. 2023 14:07:01]
Vítězný závěr podzimu

„A“ muži – MFK Dobříš 2:1 (0:0)
G: M. Sirotek, Krotil

 

Sestava:
Dřevojan L. – Krotil, Plesl, Brotánek, Krůta M. – Repetný (88. Schwarz), Novotný,  Štemberk, Kouklík (55. Dvořák), Sirtotek M. – Sochůrek (90. Chlasták)

Zajímavé momenty a góly: VIDEO

 

V posledním zápase podzimu jsme se utkali s odvěkým rivalem z Dobříše. Tomu se příliš nedaří a nasbíral zatím pouhých 11 bodů. My jsme opět počítali ztráty. Nemohli jsme počítat s Lípou, Hofmanem, Habartem, Vrkoslavem a na poslední chvíli i s klíčovým hráčem Markem Hanušem.


Hanušova nepřítomnost se na naší hře podepsala od úvodních minut více, než jsme čekali. Hosté byli aktivnější, získávali většinu míčů ve středu pole. Do větších šancí se ale nedostávali. Za zmínku stojí pouze tečovaná střela Procházky ze sedmé minuty, která prolétla kousek vedle zadní tyče. V 11. minutě ještě hlavičkoval z nebezpečné pozice mladý Obermajer, ale Dřevojan byl na místě. Pak už jsme přeci jen zvýšili důraz a ve 35. minutě jsme mohli jít do vedení. Sirotek si uvnitř vápna na levé straně narazil se Sochůrkem a střelou na první tyč prostřelil hostujícího Vašáka. Před odkrytou bránou ale nedokázal tísněný Brotánek doklepnout míč do sítě a kopal se pouze roh. Více zajímavých situací první půlka nenabídla a dvě nuly na světelné tabuli odpovídaly dění na hřišti.


Začátek druhé půle na hodně těžkém terénu změnu nenabídl. Přibývalo pouze ostřejších soubojů a postupně i žluté karty. Teprve po hodině hry se diváci dočkali gólů. V 63. minutě mohli jít do vedení hosté, kdy po dlouhém autu propadl míč až k Pokornému, který střílel z 10 metrů po zemi k tyči, ale Dřevojan nás podržel a střelu zneškodnil. O dvě minuty později se už skóre měnilo, ale na druhé straně. Po faulu na Sochůrka se k trestňáku z 18 metrů postavil Sirotek a chytrou střelou kolem zdi nachytal Vašáka - 1:0. Z vedení jsme se ale neradovali příliš dlouho. V 72. minutě jsme chybovali v rozehrávce, Junek našel na vápně volného Puchmajera, který se trefil pod břevno - 1:1. Další šance příliš nepřibývaly, přesto jsme zápas převrátili na svou stranu v 79. minutě. Sirotek rozehrál roh z pravé strany, na jeho centr si dobře naskočil Krotil a umístil míč k zadní tyči - 2:1. V posledních minutách se sice hosté snažili o vyrovnání, ale jedinou pořádnou šanci měli až v nastaveném čase. Machač dal vysoký míč do vápna, na který si naskočil Boudník, ale balón naštěstí prolétl těsně vedle levé tyče.


Remízový zápas, který nenabídl příliš fotbalové krásy, jsme dokázali urvat a získali velice důležité tři body. Významnou měrou se o to zasloužil Sirotek, který výborně při rozehrávce standardek zastoupil chybějícího Hanuše a gólem a přihrávkou zápas rozhodl. Podzim sice nedopadl podle našich předsezónních cílů, ale vzhledem k problémům s nedostatkem hráčů v až moc velkém počtu zápasů můžeme být relativně spokojeni. V tabulce nám v polovině sezóny patří 9. příčka s 21 body a skóre 33:28 s tím, že na druhé místo nám chybí pouze sedm bodů. Moc bychom chtěli poděkovat našim skvělým fanouškům a doufáme, že nám věnují svojí přízeň i v jarních bojích krajského přeboru.

Zpět na články »