Vítězný vstup "A" mužstva do jarní části sezóny

[14. 3. 2022 7:42:01]
Vítězný vstup

TJ Spartak Soběslav – „A“ muži  0:3 (0:1)
G: Hanuš, Novotný, Sochůrek

 

Sestava:
Glogar – Lípa P., Brotánek L., Hofman, Krůta M. – Repetný, Hanuš, Dvořák, Novotný (78. Špaček), Sirotek M. (67. Lípa V.) – Sochůrek (67. Krotil, 86.Haas)

Videozáznam utkání: ZDE


K úvodnímu zápasu jarní sezóny jsme odjeli do Soběslavi oslabeni o několik hráčů. Hlavně díky nemoci nám chyběli Kdolský, D. Čipera, Kouklík a Hašek. Na lavičku tak museli Haas a Sosnovec, kteří se teprve tento týden vrátili do tréninku po zranění. Z „béčka“ nám pak vypomohli V. Lípa a Špaček.


Začátek zápasu byl za silného větru nervózní z obou stran. Domácí byli více na míči, ale k vážnějšímu ohrožení branky, se nedostali. Po patnácti minutách jsme se osmělili a v následující pětiminutovce jsme mohli jít do vedení. Nejdříve získal Dvořák dobrým napadáním míč ve středu pole, posunul na Sochůrka, který si důrazně připravil pozici a jeho střelu z 20 metrů pod břevno vyrazil domácí brankář na rohový kop. O minutu později obral Sochůrek o míč zkušeného stopera Bouchala a postupovali jsme hned v trojici proti jedinému obránci domácích. Bohužel, díky velmi nepřesné přihrávce na Repetného, jsme se ani nedostali k zakončení. Ve 20 minutě narýsoval Novotný krásnou kolmici na Sirotka, který postupoval z levé strany sám na brankáře Dudáka. Místo zakončení ale zvolil přihrávku před bránu, kterou domácí zblokovali. Hned za minutu poslal Dvořák přihrávkou mezi stopery do sóla Sochůrka, který si chtěl vylepšit pozici zaseknutím na pravou nohu, ale zakončení z hranice vápna se mezi tři tyče nevešlo. První větší šanci na druhé straně si vytvořili domácí ve 26. minutě. Po rychlé akci na levém křídle přišel centr, u kterého byl na penaltě dříve domácí Mazouch než Glogar, ale zradil ho první dotyk a míč mu naštěstí utekl do zámezí. Ve 41. minutě jsme se už mohli radovat z úvodního gólu. Dvořák získal na půlce míč a dal do pravého křídla Repetnému. Jarda se prohnal kolem obránce a křižnou přihrávkou přes celé vápno našel Hanuše. Ten měl čas na přípravu střelecké pozice a přesnou přízemní střelou přes celou bránu otevřel skóre - 0:1. O chvíli později mohlo být vyrovnáno. Přesný centr z pravé strany si našel na zadní tyči hlavou Vaněk, ale Glogar vytáhl výborný zákrok a reflexivně levou nohou míč vyrazil. To se ukázalo jako velice důležitý moment zápasu, protože vyrovnávací gól do šatny by domácím určitě pomohl.


V kabině jsme kluky nabádali k zodpovědnému výkonu v defenzivě a zdůrazňovali jsme hlavně standardní situace, z kterých domácí hodně skórují. Dále jsme chtěli zůstat aktivní a využít každou příležitost k rychlému protiútoku. Standardky se opravdu ukázaly jako hodně důležitý moment utkání. K naší radosti jsme to ale byli my, kdo z nich vytěžil branky. Hned v 51. minutě získal zkušeně Sirotek roh na levé straně. K němu se postavil Hanuš a míč posadil přesně na hlavu Novotného, který prudce o zem zvýšil na 0:2. Domácí pak vysunuli zkušeného Bouchala do zálohy, velké šance si ale vytvářeli pouze hráči Tatranu. V 54.minutě nejistý brankář Dudák chybně odkopl míč k Repetnému, který pohotově křižnou střelou jen těsně minul levou tyč. V 61. minutě byl u rohového praporku ostře faulovaný Sirotek. K míči se opět postavil Marek Hanuš a našel na první tyči Sochůrka. Svojí sraženou hlavičku dorazil Matěj z bezprostřední blízkosti do sítě a zvýšil na 0:3. V 70. minutě další chybnou rozehru Dudáka zachytil střídající Krotil. Bohužel si míč trošku více předkopnul a trefil jen brankáře, s kterým se následně srazil a pochroumal si koleno. V závěru zápasu ho pak musel nahradit Haas. V 86. minutě se ještě mohl prosadit další střídající hráč V. Lípa. Další přesný roh Hanuše, tentokrát z pravé strany prodloužil Vašek hlavou a míč zastavila až levá tyč domácí svatyně. Následnou prudkou dorážku Hofmana vykopl reflexivně Dudák. V poslední minutě mohl domácí kanonýr Vaněk alespoň snížit. Dostal přesnou přihrávku za obranu a postupoval středem sám na Glogara. Tomáš si ale nenechal vzít „nulu“ a přízemní zakončení vyrazil nohou těsně nad branku.


Přesvědčivým vítězstvím jsme ukázali, že slova o záchraně myslíme vážně, i když nás čeká hodně těžká mise. Za zodpovědný týmový výkon zaslouží pochvalu úplně všichni.


Další záchranářský duel nás čeká na domácím hřišti v neděli 20.3. od 15 hod, kdy přivítáme Jindřichův Hradec. Věříme, že se nám vítězstvím v Soběslavi podaří nalákat co nejvíce diváků. Přijďte, Vaší podporu budeme potřebovat!!!

Zpět na články »