Vítězné derby!

[24. 10. 2022 10:04:42]
Vítězné derby!

„A“ muži – MFK Dobříš  3:1 (1:1)
G: Hofman, Repetný, Matoušek L.

 

Sestava:
Dřevojan F. –  Sosnovec, Hofman (82. Krotil), Brotánek L., Krůta M. – Repetný, Novotný, Hanuš, Sirotek M. (72. Hrabák)  –  Matoušek L. (85. Plesl), Sochůrek (89. Chlasták)

Po čtyřech sezónách mohli diváci zavítat na okresní derby s tradičním rivalem z Dobříše. Hosté také sestoupili z divize a před zápasem měli o dva body méně. Stejně jako před týdnem jsme měli na marodce Kdolského, Habarta, Kouklíka a Haase.


Soupeř vsadil v zápase vše na jednu kartu – kapitána Talůžka. Ten se objevil na hrotu a dopředu bylo jasné, že ho budou spoluhráči zásobovat vysokými míči a těžit z vyhraných soubojů s našimi stopery. Nutno říci, že hned v úvodu se jim tato taktika vydařila. V 7. minutě šel vysoký míč do vápna, nedůrazný odkop si našel Talůžek a na jeho, Hofmanem tečovanou, střelu nedokázal Dřevojan zareagovat - 0:1. Naštěstí hned ve 13. minutě bylo vyrovnáno. Po závaru před bránou hostů vrátil odražený míč do vápna Sochůrek, ten si našel Hofman a zkušeně přehodil Vašáka v brance hostů - 1:1. Dobříš pokračovala v taktice vše na Talůžka, s ním však sváděl často úspěšné vzdušné souboje stoper Hofman a při standardních situacích se vyplatila dvojitá obrana Brotánka a Krůty. Dobříšský obr se už ve zbytku zápasu k ohrožení naší svatyně nedostal. Bohužel se nám příliš nedařila kombinační hra po zemi a oku lahodící fotbal se opravdu nehrál. Nebylo k vidění ani mnoho šancí. Výjimkou byla 22. minuta, kdy nejdříve nepovedený centr hostů skončil na horní straně břevna naší branky a hned z protiútoku se dostal do úniku Sochůrek. Proti němu vyběhl hluboko do pole brankář Vašák a našemu útočníkovi se ho nepodařilo obstřelit a trefit prázdnou branku. Zbytek poločasu nabídl už pouze řadu tvrdých zákroků oceněných třemi žlutými kartami.


Hostující taktika se nezměnila ani v druhém poločase a bylo jasné, že druhý gól na jedné nebo druhé straně bude zásadní pro celkový výsledek. I když nám scházela větší lehkost z minulého zápasu s Velimí, tak jsme byli přeci jen lepší a v 65. minutě jsme kýženou druhou branku vstřelili. Sosnovec dal na pravé straně míč za obranu na Sochůrka, Vašák tentokrát zaváhal s výběhem a Matěj byl u balónu dřív. Pokusil se o kličku a po kontaktu s brankářem skončil na zemi. K odraženému míči se ale dostal Repetný a levačkou uklidil míč do odkryté branky - 2:1. Hosté byli i v druhé půli nebezpeční pouze po standardkách. Z jedné takové dostali míč do sítě, ale radost z vyrovnání jim překazil praporek rozhodčího, a gól neplatil. Naopak v 79. minutě jsme přidali ještě třetí branku. Sochůrek podržel míč u pravého rohového praporku a přes Sosnovce se dostal míč na vápno k Hanušovi. Marek si posunul míč do středu a krásnou uličkou vybídl ke skórování Matouška, který nezaváhal a k levé tyči zvýšil na 3:1.


Jak to bývá, derby nenabídlo nejkrásnější fotbal, ale před 350 diváky jsme si došli pro tři body a protáhli sérii vítězných domácích zápasů. Hosté se spoléhali na svého žolíka Talůžka, na kterého jsme se ale dobře připravili a až na úvod zápasu jsme mu nic nedovolili. V tabulce se držíme v horních patrech a v posledních třech zápasech podzimu si budeme chtít vytvořit co nejlepší pozici do jarních odvet. První odehrajeme v sobotu 29.10. od 14:30 v nedalekých Nespekách. Budeme moc rádi za podporu našich fanoušků.

Zpět na články »