Vítězná oslava legendy

[4. 6. 2024 11:13:43]
Vítězná oslava legendy

„A“ muži – TJ Sokol Libiš   3:2 (3:1)
G: Štemberk 2x, Říha

 

Sestava: Dřevojan F. – Pudil D. (18. Repetný), Brotánek L., Novotný, Krůta M. (69. Krotil)  – Říha, Hanuš, Kouklík (78. Habart M.), Kdolský (62. Plesl), Sirotek M. – Štemberk (86. Hofman)

VIDEOZÁZNAM UTKÁNÍ: ZDE

 

V dalším zápase nás čekal soupeř, který stejně jako my hodně gólů dává, ale spoustu dostává. Dalo se tedy čekat hodně branek. My jsme měli k dispozici kompletní kádr až na Sochůrka, který má přetržené kolenní vazy, čeká ho operace a hodně dlouhá absence. Zápas měl slavnostní nádech. S kariérou se loučí legenda Tatranu Dušan Pudil a v tomto zápase dostal možnost vyběhnout ještě jednou na hřiště jako kapitán A mužstva.


Bohužel úvod zápasu se nám vůbec nepovedl. Hned v 3. min jsme nechali soupeře v klidu kombinovat na naší půlce. Následovala kolmice do pravého křídla a centr před bránu, kde neměl kanonýr Vetešník problém otevřít skóre 0:1. V 5. min mohlo být ještě hůře. Po míči za obranu byl Vetešník sám před Dřevojanem, udělal kličku a po následném pádu se dožadovali hosté penalty. Ta se ale nepískala. My jsme se prvně připomenuli v 9. minutě. Po ostrém faulu na Štemberka na pravé straně  se k trestňáku postavil Hanuš. Pokusil se vystřelit přímo na bránu, ale trefil jen zeď. Míč se k němu vrátil a přesným centrem našel volného Brotánka, jehož hlavička ale postrádala razanci a brankář Chládek neměl větší problémy. V 17. min. přišla velká chvíle loučícího se Dušana Pudila. Přesným míčem za obranu našel Štemberka, který zkušeně podél Chládka vyrovnal - 1:1. Následně si oslavovaná legenda užila velké ovace a na hřišti ho nahradil Repetný. Ve 20. min kopali hosté roh. Po centru na zadní tyč a následné hlavičce byl Dřevojan překonán, ale na brankové čáře ho zastoupil Novotný, který založil rychlý protiútok. Hanuš našel na pravé straně Repetného, který postupoval sám na bránu, ale střela z hranice vápna skončila jen kousek vedle levé tyče. Po následném výkopu od brány se nám podařilo otočit výsledek na naší stranu. Na půlce vyhrál Kdolský hlavičkový souboj, míč za obranu našel Říhu, který si v zakončení poradil výborně a prostřelil hostujícího brankáře - 2:1. Ve 38. min. bylo ještě veseleji. Krásnou akci rozjel Novotný, přes Repetného a Kouklíka se míč dostal na rozběhnutého Říhu, který sám před Chládkem ještě posunul na Štemberka a ten neměl problém uklidit míč do prázdné brány - 3:1.


V druhém poločase ubylo fotbalu, přiostřilo se a začaly přibývat žluté karty. Po hodině hry jsme mohli navýšit naše vedení. Po rychlé akci na levé straně centroval Štemberk, míč prolétl celým vápnem až k Hanušovi, který přihrávkou pod sebe našel na vápně rozběhnutého Repetného. Jeho bombu vytěsnil Chládek do břevna a kopal se pouze roh. Postupem času nás hosté začali přehrávat a v 75. min. se jim podařilo snížit. Sražený centr si hostující hráč ve vápně zpracoval a na zadní tyči našel volného spoluhráče, který doklepl do prázdné brány - 3:2. O dvě minuty později mohlo být vyrovnáno. Po míči za obranu udělal hostující útočník Dřevojanovi kličku, ale z ostrého úhlu se mu nepodařilo dostat míč do brány a Novotný ho odkopl do bezpečí. Na konci zápasu se nám dařilo úspěšně odvracet vysoké míče před bránu a zatrnulo nám pouze v nastaveném čase, kdy z 20 metrů vystřelil stoper Moravec a jeho dělovka prolétla jen těsně nad břevnem naší brány.


Slavnostní zápas se nám nakonec podařil pro Dušana vyhrát. Věděli jsme, že soupeř hraje hodně ofenzivně a vzadu na riziko. To se přesně potvrdilo. Celý zápas nám dělali jejich útočníci problémy, ale obrana si až na pár výjimek poradila. Výborně zahrál hlavně stoper Novotný, který byl bezchybný. Naopak my jsme mohli využívat okénka v hostující obraně a produktivní duo Říha - Štemberk se postaralo o všechny naše branky. V sobotu nás čeká derby na Dobříši. Domácí musí vyhrát, aby se vyhnuli sestupu. Utkání začíná v 17 hodin.

 

Zpět na články »