Vítězná generálka „A“ mužstva

[7. 3. 2022 11:55:27]
Vítězná generálka „A“ mužstva

„A“ muži – FK Komárov  2:1 (1:0)
G: Sochůrek, Repetný

 

Sestava:
Glogar (46. Dřevojan L.) – Lípa P., Brotánek L., Hofman (82. Sochůrek), Krůta M. (60. Sirotek M.) – Repetný (72. Krotil),  Kdolský, Dvořák (60. Čipera D.), Novotný (45.Kouklík), Hanuš – Sochůrek (60. Hašek)

K poslednímu přípravnému zápasu jsme nakonec vzhledem k počasí, a tím pádem nevyhovujícímu stavu hřiště Vysokém Chlumci, nastoupili na UMT s tradičním rivalem z Komárova. Pro zranění stále ještě nemohli nastoupit Haas a Sosnovec.


Hosté se po podzimu pohybují ve špičce krajského přeboru a hned od úvodu potvrzovali svou kvalitu. Hrál se velice důrazný fotbal. Pozorné obrany nedávaly příliš prostoru ke gólovým šancím. První zajímavější situace proběhla ve 12. minutě. Lípa uvolnil na pravé straně Repetného, jeho střelu z úhlu vyrazil brankář k Sochůrkovi, ten ale trefil jen obránce před sebou. Ve 33. minutě zaútočili hosté na pravé straně a tvrdou střelu srazil Novotný jen těsně nad branku Glogara. Blízko k otevření skóre byli hosté ve 40. minutě. Trestný kop z 22 metrů vyrazil Glogar před sebe a reflexivně zlikvidoval i dorážku z bezprostřední blízkosti. Následoval nakrátko rozehraný roh s centrem na zadní tyč, ale zakončení hostujícího hráče se mezi tyče nevešlo. V následující minutě jsme kontrovali na druhé straně hřiště, když Dvořák po individuální akci trefil z 18 metrů spojnici břevna a tyče. Ve 42. minutě jsme se pěkně prokombinovali po pravé straně hřiště až k pokutovému území, Lípa posunul na hraně ofsajdu nabíhajícímu Sochůrkovi, který přes celou bránu k tyči otevřel skóre utkání - 1:0.


Druhý poločas probíhal podobně jako první. Hlavně v úvodu nás dostal Komárov pod tlak. Z něho se zrodilo i vyrovnání. V 55. minutě jsme nezachytili náběh do pravého křídla a po přesném centru před bránu protlačil hostující útočník míč za záda Dřevojana - 1:1. O deset minut později jsme si vzali vedení zpět. Dobrým napadáním jsme dostali pod tlak stopera hostů, kterého obral o míč Repetný a do prázdné brány neměl problém zakončit - 2:1. V 67. minutě se po faulu na Haška dostal k přímému kopu z 20 metrů Hanuš. S pěknou střelou přes zeď si ale dokázal hostující brankář poradit. V závěru utkání se přeci jen objevovali okénka v obraně hostů, bohužel nadějné brejky jsme několikrát pokazili špatnou finální přihrávkou. V poslední minutě mohl navýšit vedení Sochůrek, kterého krásnou kolmicí uvolnil Hanuš. Matěj udělal kličku gólmanovi, ale trošku zbrklé zakončení levou nohou skončilo na boční síti opuštěné brány.


Generálka se nám nakonec výsledkově povedla, kdy remízový zápas rozhodla velká hrubka v obraně hostů a Repetného důraz. Bohužel se potýkáme s produktivitou a ve hře je stále hodně nepřesností. Vzhledem k našemu postavení v tabulce teď pro nás budou všechny zápasy hodně důležité a nebude prostor přicházet o body po zbytečných chybách jak v obraně, ale i v zakončení.


V sobotu 12.3. od 14:30 zahájíme jarní část sezóny v Soběslavi.

Zpět na články »