Vítězná domácí tečka

[12. 6. 2023 10:05:17]
Vítězná domácí tečka

„A“ muži – Kutná Hora 3:0 (0:0)
G: Sochůrek, Repetný, Novotný

 

Sestava:
Dřevojan F. – Krotil, Brotánek L., Plesl, Novotný – Repetný (83. Chlasták), Čipera D. (46. Hanuš), Kouklík, Štemberk (78. Hofman), Sirotek M. (78. Schwarz) – Lípa V. (60. Sochůrek)

V posledním domácím utkání jsme přivítali soupeře z Kutné Hory, pro kterého šlo o hodně důležitý zápas v boji o záchranu. My jsme mu chtěli oplatit porážku 3:0 z podzimu a navázat na povedený zápas v Horkách. Jako tradičně jsme nemohli počítat se všemi hráči. Tentokrát chyběl Dvořák a na úvod zápasu i Hanuš, kterého v základní sestavě zastoupil David Čipera z Béčka. Pozitivní byl návrat Sochůrka, který ale ještě nebyl připraven na celý zápas.


Vzhledem k absenci dirigentů Dvořáka s Hanušem jsme chtěli mnohem více využívat dlouhé míče do křídel a jak Repetný na straně jedné, tak Sirotek s Novotným na druhé dělali hostům velké problémy. I soupeř měl v ofenzívě řadu pohyblivých hráčů, diváci se tak vůbec nenudili. V 5. minutě zahrozili poprvé hosté. Dlouhý míč do levého křídla dal soupeřův útočník pod sebe a zakončení ze 14 metrů Dřevojan vyrazil. Ve 12. minutě dlouhým pasem do pravého křídla našel Brotánek Repetného, který postupoval z úhlu sám na brankáře Malého. Jarda se rozhodnul pro překvapivou kličku na pravou nohu, ale míč mu utekl za koncovou čáru. V následující minutě jsme nebyli důrazní ve středu hřiště. Rychlý Němec se prohnal kolem Brotánka a posunul doleva na spoluhráče, který sám před brankou trefil jen nohy dobře vyběhnutého Dřevojana. Ve 25. minutě zahrával Sirotek trestný kop z levé strany, na jeho centr si ve vápně naskočil Plesl, ale hlavičkové zakončení skončilo kousek levé tyče. Ve 39. minutě centroval z pravého křídla Repetný, míč si zpracoval Novotný a tečovaná střela pravačkou skončila opět těsně vedle. Zajímavý první poločas tak branku nepřinesl.


Hned v úvodu druhé půle centroval z levé strany Sirotek, odražený míč připravil Lípa pro Kouklíka, který střílel z 16 metrů těsně nad bránu. Z protiútoku zakončoval hostující Němec po centru z levého křídla, s nedůraznou střelou ale neměl Dřevojan problémy. V 51. minutě vyslal Štemberk pěknou uličkou do dalšího úniku Repetného, ten hledal na zadní tyči Sirotka, ale obránce byl u míče dříve a ukopnul ho na roh. Pak přišla asi rozhodující část zápasu. Hosté v rozmezí 60 – 66. minuty neproměnili tři šance. Nejdříve vysoký míč z pravé strany vyboxoval Dřevojan na vápno a po dvou hlavičkách se dostal míč k úplně volnému útočníkovi na penaltě. Ten ale zakončení nezvládl a s nedůraznou střelou si Filip nadvakrát poradil. Pak náš gólman dobře přečetl míč za obranu, ale nepovedl se mu odkop a následný lob zlikvidoval jen s velkou námahou. Třetí hostující šance v krátkém sledu přišla po trestňáku z pravé strany. Dobře zatočený míč do vápna tečoval Němec hrudí a ten skončil jen kousek vedle pravé tyče. Pak přišla naše desetiminutovka, která rozhodla o celém zápase. V 69. minutě vyslal do úniku Sirotek Repetného. Jarda postupoval zprava sám na Malého, tentokrát se mu povedla klička na pravou nohu a před prázdnou bránou našel Sochůrka, který ten nemohl minout 1:0. O dvě minuty později ještě jednou zahrozil Němec, ale jeho hlavička skončila na horní části břevna naší branky. V 74. minutě poslal Repetný do sóla Štemberka, ale ten na Malého nevyzrál. V 77. minutě se opakovala spolupráce Repetného a Sochůrka v opačném gardu. Jarda obral ještě na naší půlce posledního hráče soupeře o míč a posunul ho na Matěje, který šel sám na Malého a nakonec předložil míč před prázdnou bránu zpátky Repetnému 2:0. V 79. minutě jsme předvedli nejhezčí akci zápasu. Krotil házel na pravé straně u našeho vápna aut, Hanuš otočil hru na Hofmana, který dal do křídla na Schwarze, ten svým prvním dotykem po střídání našel před bránou Novotného a Ondra míč uklidil k levé tyči 3:0. V 86. minutě mohli hosté alespoň snížit, ale propadnutý míč na zadní tyč poslal soupeřův záložník slabou střelou jen do náruče našeho brankáře.


Loučení s našimi diváky se určitě podařilo. Útočný fotbal s řadou šancí, tři branky v soupeřově síti, čisté konto našeho brankáře. V sobotu 17.6. zakončíme sezónu v Mnichově Hradišti a rádi bychom přivezli nějaké body. Zápas začíná už v 10:30.

Zpět na články »