Venkovní zápas opět bez bodů

[9. 10. 2023 10:55:01]
Venkovní zápas opět bez bodů

Mnichovohradišťský SK – „A“ muži 2:1 (2:1)
G: Brotánek

 

Sestava:
Dřevojan F. – Krotil, Plesl, Brotánek L., Krůta M. – Repetný, Hanuš, Dvořák (65. Lípa V.), Kouklík (52. Štemberk), Sirotek M. (85. Vrkoslav) – Sochůrek

Video zajímavých momentů: ZDE


Po vítězném domácím zápase jsme chtěli přidat další body v dalekém Mnichově Hradišti. Soupeř nezačal soutěž ideálně, v posledních dvou zápasech ale naplno bodoval a dal celkem 7 gólů. My jsme Odjeli bez Novotného, Habarta, Hofmana a Schwarz pomohl v souběžně hraném zápasu Béčku.


Na velkém hřišti jsme chtěli hodně využívat křídelní prostory a rychlostních předpokladů Sochůrka, Repetného a Sirotka. To se povedlo hned v 6. minutě, kdy potáhl na pravé straně míč Repetný, posunul za obranu na Sochůrka, ale obrana jeho střelu zablokovala a kopal se jen roh. V 15. minutě nás podržel Dřevojan. Až příliš jednoduše se prosmýkl na pravém křídle domácí hráč a našel na penaltě hlavu volného spoluhráče. Dřevojan ale vytáhl fantastický zákrok a vytěsnil míč nad bránu. Zásadní okamžiky celého zápasu přišly v poslední čtvrthodině první půle. Nejdříve se opět předvedl Dřevojan a ve 30 minutě vyrazil na roh střelu z 22 metrů. O dvě minuty později se už domácí radovali z vedení. Rohový kop z levé strany na první tyč jsme odvrátili pouze ke Geisslerovi, který z 15 metrů prostřelil chumel hráčů před bránou - 1:0. Ještě hůře bylo ve 36. minutě. Po naší špatné rozehrávce a nedůrazu kousek za půlkou si domácí Provazník narazil se spoluhráčem a z pravé strany z 16 metrů překonal Dřevojana střelou na zadní tyč - 2:0. Ve 40. minutě kopal ze středového kruhu trestný kop Hanuš, na penaltě se k míči dostal volný Krůta, ale střela mu vůbec nesedla a míč mířil jen k rohovému praporku. Přesnější jsme byli ve 43. minutě. Hanušův roh z levé strany našel na malém vápně hlavu dobře naběhnutého Brotánka a ten nezadržitelně skóroval - 1:2.


Druhý poločas se hrálo převážně na domácí půlce hřiště. Bohužel velké množství standardek nakonec k vyrovnání nevedlo. Blízko ke gólu byl v 63. minutě Sirotek, kterého našel dlouhým pasem Plesl. Marek si míč ve vápně zasekl pod sebe a tečovaná střela pravačkou skončila jen těsně nad brankou. V 66. minutě si roh z pravé strany našel na zadní tyči Sochůrek, ale k dotlačení míče do sítě mu chybělo více důrazu a štěstí. V 83. minutě mohli domácí rozhodnout, ale oblouček Sobola z pravé strany skončil těsně vedle. Vyrovnání měl na hlavě v poslední minutě Brotánek. Trestňák od levé lajny poslal před branku Hanuš, náš kapitán se prodral k zakončení, ale míč z jeho hlavy skončil nad brankou.


Za druhou půli jsme si vyrovnání určitě zasloužili. Tlačili jsme se hodně před domácí branku, Hanuš zahrával velké množství standardek, ale chybělo i trochu štěstí, abychom dostali míč do sítě. Bohužel se na každý gól hrozně nadřeme a při velkém množství míčů do vápna nám v tomto zápase hodně chyběl hlavičkář Novotný. Nyní nás čeká velmi těžké utkání s dosud suverénním Milínem, v sestavě s řadou bývalých ligistů (Kadlec, Mazuch, Štěch…). Zápas se hraje v neděli 15.10. od 15:30 na našem hřišti. Doufáme ve velkou podporu našich fanouškům.

Zpět na články »