Velikonoční zápas bez bodu

[2. 4. 2024 7:57:06]
Velikonoční zápas bez bodu

SK Poříčany – „A“ muži 4:1 (2:0)
G: Říha

 

Sestava:
Dřevojan F. – Krotil (74. Chlasták) Plesl, Brotánek L., Krůta M.  – Říha (67. Schwarz), Hanuš, Štemberk (67. Habart M.), Kdolský, Sirotek M. – Sochůrek

Po dvou vítězných zápasech jsme zajížděli na půdu aspiranta postupu, který na jaře ještě neprohrál a v případě vítězství mohl poskočit na druhé místo v tabulce. My jsme tentokrát počítali ztráty už před zápasem. Z různých důvodů chyběli Novotný, Repetný a Kouklík. V souběžně hraném zápase pak vypomáhali Béčku Hofman s Lípou.


Soupeř bez větší mezihry nakopává míče na důrazné útočníky a spoléhá na agresivní hru na hranici pravidel. Aplikuje vysoký presink ve velkém počtu hráčů a nemá příliš zajištěnou obranu, kde hraje často jeden na jednoho. Chtěli jsme proto hrát jednoduše a držet co nejdéle čisté konto. To se ale už v druhém zápase po sobě vůbec nepodařilo. Hned ve druhé minutě nám po autu utekl hráč na levém křídle a nástřel na první tyč protečoval Dudla do sítě - 1:0. I v dalších minutách se hrálo hlavně na naší půlce a v 16 min. už to bylo o dvě branky. Roh z levé strany dostal do brány s pomocí teče Plesla domácí Hanzl - 2:0. V 19. min. mohlo být ještě hůře. Po rychlém brejku na pravé straně přišla křižná přihrávka a zakončení skončilo na vnější tyči naší branky. Poté jsme se přeci jen začali dostávat častěji na útočnou polovinu. Ve 23. min dal Sochůrek do pravého křídla na Říhu a na jeho ostrý míč na zadní tyč jen těsně nedosáhl Sirotek. Ve 29. min kopal Hanuš trestňák z levé strany. Odražený míč netrefil za vápnem ideálně Sochůrek, ale prodloužení Štemberka musel domácí brankář Vymazal vyrazit z pod břevna na roh. V 36. min to přehnal s důrazem Makovský a za ostrý zákrok na Sochůrka mohla přijít více než žlutá karta.  V poslední minutě první půle mohlo být definitivně rozhodnuto. Propadlý míč na půlce hřiště se dostal k domácímu útočníkovi, který postupoval sám na Dřevojana. Ten mu skokem pod nohy ztížil situaci a po dlouhé kličce nedokázal soupeřův hráč  dostat míč do opuštěné brány.


Do druhé půle jsme chtěli mnohem více využít střed hřiště a přeci jen jsme se více dostávali do hry. V 66. minutě jsme zápas zdramatizovali. K odraženému míči po rohu se přes Kdolského dostal Říha a prudký míč do vápna zapadl za zadní tyč domácí branky - 2:1. Bohužel naše naděje netrvala dlouho. V 73. min jsme po další standardní situaci nedokázali odvrátit míč do bezpečí. Z levé strany si ho navedl do střelecké pozice Makovský a střelou na zadní tyč nedal Dřevojanovi šanci - 3:1. Konečnou podobu skóre přinesla 82. min, když se po přísně odpískané penaltě trefil Řehák – 4:1.


Z horké půdy z Poříčan jsme body nepřivezli. Pozitivní je, že jsme přehnanou soupeřovu agresivitu neodnesli zraněním a hráči se nenechali vyprovokovat k oplácení. Šest žlutých karet pro domácí přemotivované hráče bylo ještě milosrdných. Na tento zápas budeme chtít co nejdříve zapomenout. V neděli 7.4. nás čeká domácí zápas se silnou Sokolčí a naším cílem bude naplno bodovat. Výkop je v 16:30.

 

Zpět na články »