Velice cenný bod ze hřiště Králova Dvora

[10. 5. 2024 8:49:09]
Velice cenný bod ze hřiště Králova Dvora

I. B třída, skupina E – 19. kolo  
Sobota 4. 5. 2024 (hřiště: Králův Dvůr)

 

Kr. Dvůr „B“ – „B“ muži    2:2 (1:1)
G: M. Barták, M. Dvořák

Sestava:
L.Dřevojan – F.Plachý (46.A.Plachý), L.Mošnička, D.Pudil, P.Sirotek, M.Barták (63.J.Houdouš), M.Dvořák, D.Čipera, D.Barták, V.Lípa, L.Matoušek (78.V.Tatek)  


Potom, co jsme v minulém kole měli volno, tak nás čekal další velice těžký soupeř, když jsme zajížděli do Králova Dvora, kde jsme se utkali s místním béčkem. Druhý celek tabulky do zápasu šel jako jasný favorit, což ještě podpořil fakt, že nám z různých důvodů chybělo hodně hráčů a měli jsme k dispozici pouze devět dospělých, které museli doplnit dorostenci se zápasem v nohou.


Utkání začalo očekávaným náporem domácího celku a hrálo se převážně na naší polovině. V 8.minutě musel předvést první skvělý zákrok L.Dřevojan v naší brance, když zlikvidoval samostatný nájezd domácího útočníka. Bohužel ve 12.minutě už se skóre měnilo, když jsme nedokázali zareagovat na rychle hozený aut a ve vápně už se nám nepodařilo akci zastavit – 1:0. Po brance se hra trochu uklidnila a nám se podařilo vyrovnat hru alespoň ve středu pole, kde jsme dokázali šikovně kombinovat. Navíc ve 22.minutě přišel krásný pas D.Čipery za obranu na nabíhajícího M.Bartáka a ten dokázal prostřelit brankáře a srovnal na 1:1. Ve zbytku první části byl obraz hry víceméně stejný. Ve středu hřiště byl zápas vyrovnaný, v kombinaci jsme byli domácím minimálně vyrovnaným soupeřem, ale chyběla nám finální fáze. Naopak Králův Dvůr dokázal využívat toho, že v obranné fázi jsme měli určité problémy a dostával se do dobrých pozic, ale naštěstí žádné zakončení už nebylo přesné. A tak jsme dokonce mohli jít do kabin s vedením, když se L.Matoušek ve 45.minutě dostal k odraženému míči a chytrým lobem přes vyběhnutého brankáře z 30 metrů zamířil jen těsně vedle branky.

I druhá část začala velkým tlakem soupeře a hned ve 48.minutě nás opět podržel L.Dřevojan, který zneškodnil 100%  šanci, konkrétně zakončení hlavou z bezprostřední blízkosti po centru ze strany. Bohužel o tři minuty později jsme nedokázali zachytit rychlou akci přes naší levou stranu a domácí šli do vedení 2:1. V 59.minutě se do dobré pozice ve vápně probil aktivně hrající V.Lípa, ale brankář jeho zakončení zneškodnil. V 70.minutě zastavil náš brankář další samostatný nájezd! V 72.minutě se nám podruhé podařilo vyrovnat, když se po akci střídajícího J.Hodouše dostal k míči ve vápně M.Dvořák a utaženou střelou na zadní tyč nedal brankáři šanci zasáhnout – 2:2. Domácím tak nezbylo nic jiného než opět vrhnout všechny síly do útoku a bylo vidět, že chtějí za každou cenu vyhrát, protože si byli vědomi toho, že už zahodili mnoho dobrých příležitostí. Závěr utkání se tedy odehrál povětšinou na naší polovině, či v blízkosti naší branky, ale naštěstí až na několik závarů už nemusel náš brankář řešit nějakou vyloženě brankovou příležitost. Navíc v 87.minutě se do nadějného brejku dostal M.Barták, ale nakonec z toho byl jen roh. Úplný závěr jsme dokázali sehrát velice dobře takticky a cenný bod za remízu 2:2 jsme udrželi.


Mužstvo zaslouží velkou pochvalu za bojovnost a obětavý výkon, díky němuž jsme i v dost oslabené sestavě vybojovali skvělý bod. Vyzdvihnout je potřeba zvlášť brankáře Lukáše Dřevojana, který chytil několik gólových šancí a jistým výkonem naše mužstvo podržel. Poděkování si zaslouží také kluci z dorostu, kteří s námi na zápas odjeli i přesto, že už měli v nohou svůj venkovní zápas. Příští utkání hrajeme doma v neděli 12. Května, kdy se od 17:00 hod utkáme s Novou Vsí pod Pleší.        

 

Zpět na články »