Ve Vyžlovce se béčku nepodařilo navázat na domácí výhru

[20. 9. 2022 5:16:27]
Ve Vyžlovce se béčku nepodařilo navázat na domácí výhru

I. B třída, skupina D – 5. kolo  

Sobota 17. 9. 2022 (hřiště: Vyžlovka)


Vyžlovka – „B“ muži  4:1 (2:0)

G: R. Krůta

Sestava:
F.Dřevojan – P.Sirotek, M.Novák, Z.Janoušek, J.Dvořák, P.Lípa, M.Dvořák, D.Čipera, M.Hrbek (46.R.Krůta), R.Kvěch (68.T.Brotánek), V.Lípa


Po minulé domácí výhře jsme zajížděli do Vyžlovky, která dosud v sezóně nezískala ani jeden bod. I přesto jsme naše hráče dlouho dopředu varovali, že budou muset podat další 100% výkon, abychom uspěli, a že rozhodně nesmí soupeře podcenit. Zároveň měl být velkým vykřičníkem náš poslední výsledek na tomto hřišti, kdy jsme ve velmi silné sestavě dostali pět branek.  Bohužel nic z toho příliš nezafungovalo.


Hned od úvodních minut bylo zřejmé, že náš výkon postrádá větší nasazení, rychlost a touhu soupeře převálcovat. Přestože domácí toho moc z fotbalové kvality neukázali, tak se na rozdíl od nás dokázali střelecky prosazovat. Hra Vyžlovky byla založena na poctivé obraně a velkém množství tvrdých nedovolených zákroků. Nám samozřejmě tento typ zápasů vůbec nevyhovuje a nedokázali jsme se s tím srovnat. Ve 12.minutě jsme ztratili zbytečně míč po našem autovém vhazování na soupeřově polovině. Většina našich hráčů byla vytažena, a tak nedokázali zachytit rychlý brejk, který vyústil v první branku v naší síti – 1:0. V 30.minutě přišel zřejmě rozhodující moment zápasu. Trestný kop rozehrál M.Dvořák, centr propadl na malé vápno k V.Lípovi, jenže ten místo vyrovnání uklouzl a velmi dobrou příležitost nezakončil. Trest na sebe nenechal dlouho čekat, protože hned o minutu později domácí z trestňáku po našem zbytečném faulu zvýšili na 2:0. V 38.minutě dostal V.Lípa hlavou míč do branky, ale radost nám zkazil pomezní rozhodčí, který odmával ofsajd. Ve 44.minutě se naopak štěstí přiklonilo na naší stranu, když domácí útočník hlavou zamířil jen do břevna.


I přes dvoubrankovou ztrátu jsme chtěli v druhé části s výsledkem něco udělat a zabojovat minimálně o bod, protože fotbalová kvalita byla rozhodně na naší straně. Jenže co je nám to platné, když hned ve 48.minutě přišla zbytečná ztráta míče ve středu pole, další rychlý brejk a domácí vedli 3:0. V dalších minutách se hra trochu uklidnila, Vyžlovka přestala tolik faulovat a nám se podařilo založit několik velmi dobrých útočných akcí. Bohužel většinou se nám nedařila finální fáze, nebo nás zastavil praporek pomezního rozhodčího. V 57.minutě došlo k závaru v našem pokutovém území, z kterého vyústil faul. Z nařízené penalty se domácí hráč nemýlil a zvýšil na hrozivých 4:0. Nám se do konce zápasu podařilo již jen snížit na 4:1, když se v 79.minutě po centru P.Lípy v pádu prosadil střídající R.Krůta. V 85.minutě si ještě dobrou pozici na střelu připravil P.Lípa, ale brankář jeho zakončení vytáhl na roh.


Opět se potvrdilo, že všechna mužstva v této skupině hrají doma s obrovským nasazením a často tím dokáží nahradit i fotbalové nedostatky. Protože i tentokrát jsme rozhodně byli fotbalovějším týmem, ale nepřidali jsme potřebné nasazení a důraz. Na předvedeném výkonu v tomto zápase se nedá najít moc pozitiv, možná snad jen to, že se hráči nenechali vyprovokovat k nějakému oplácení, či nesportovnímu chování při zbytečných faulech soupeře. Další zápas hrajeme v neděli 25.září od 16:30 hod doma, když přijede soupeř ze Sedlce-Prčice.

Zpět na články »