Ve velkém větru zvítězilo „Áčko“ v Dobříši

[21. 2. 2022 9:18:48]
Ve velkém větru zvítězilo „Áčko“ v Dobříši

MFK Dobříš – „A“ muži 1:2 (0:1)
G: Sochůrek, Lípa P.

 

Sestava:
Dřevojan L. (46. Glogar) – Lípa P., Hofman (46. Brotánek L.), Krotil (46. Hrabák), Krůta M. (67. Sirotek M.) – Hašek (67. Sochůrek), Dvořák M. (46. Kdolský), Čipera D. (67. Dvořák M.), Novotný, Sirotek M. (46. Hanuš) – Sochůrek (46.Repetný)

Od té doby, co hrajeme jinou divizní skupinu, se vždy v přípravě střetneme s tradičním soupeřem z Dobříše. I tentokrát jsme se vydali na UMT v areálu V Lipkách. Na hřišti se neobjevili Haas, Sosnovec a Kouklík, které nepustilo do zápasu zranění.


Zápas v obrovském větru jsme začali hned v první minutě gólovou šancí. Hašek se probil po pravém křídle, pod sebou našel Sochůrka, který ještě posunul na lépe postaveného Dvořáka, jeho střelu ale domácí obrana zblokovala na roh. V 5. minutě zahrával domácí Junek trestňák z 22 metrů, Dřevojan si ale s tvrdou střelou poradil. V 16. minutě jsme nezachytili chytrou rozehrávku na pravé straně a po přesném centru hlavičkoval osamocený domácí útočník těsně nad bránu. Vítr ještě násobil řadu nepřesností na obou stranách. Po jedné takové se objevil domácí křídelník osamocený na levé straně, ale jeho zakončení z 16 metrů skončilo nad brankou. Zaváhání domácích na druhé straně už bylo potrestáno. Ve 33. minutě pomalou zpětnou přihrávku na stopera vystihnul Sochůrek, kličkou se zbavil obránce a z hranice vápna trefil přesně k levé tyči - 0:1.


Do druhé půle jsme obměnili půlku sestavy a v 53. minutě jsme mohli navýšit vedení. Čipera vysunul na pravé straně Haška, který našel před bránou Kdolského, jehož pohotové zakončení gólman vyrazil na roh. Z něho zahrál Hanuš míč přesně na hlavu Krůty, který jen těsně netrefil. V 59. minutě se domácím podařilo vyrovnat. Puchmajer si chtěl na hranici vápna obhodit Brotánka, kterého míč zasáhnul do ruky a rozhodčí Máša nařídil penaltu. Z té nedal Puchmajer Glogarovi šanci a prudkou ranou k levé tyči vyrovnal - 1:1. Po pěti minutách jsme si vzali vedení zpět. U rohového praporku na pravé straně zahrával aut Repetný. Hanuš už ve vápně posunul míč na Čiperu, od něj se dostal k Lípovi a Pavel tečovanou střelou na bližší tyč rozvlnil síť - 1:2. V 68. minutě hrozili opět domácí, dlouhý míč z pravé strany našel před bránou neobsazeného Procházku, jehož gólovou hlavičku skvěle zlikvidoval Glogar. O další minutu později dal Sochůrek za obranu na Repetného, který z pravé strany jen těsně minul střelou na zadní tyč. V 73. minutě další rychlý útok na levé straně. Kdolský dal na Sochůrka, který našel na vápně volného Repetného, jeho zakončení ale brankář ve spolupráci s obráncem zablokoval. Poslední obrovskou šanci jsme si připravili v 84. minutě. Další míč za obranu dostal na pravé straně Repetný, ten našel křižnou přihrávkou Sirotka, který ze tří metrů trefil pouze levou tyč.


Stejně jako zápas v Milevsku jsme vyhráli o jeden gól. Tentokrát jsme si ale vytvořili celou řadu vyložených šancí, které jsme bohužel neproměnili. Hlavně v druhém poločase se nám dařila hra do otevřené obrany, na koncovce ale musíme ještě hodně zapracovat!


Další přípravný zápas sehrajeme v sobotu 26.2. od 16:00 na naší UMT s Dražicemi. Na poslední chvíli došlo ke změně a soupeřem našeho týmu bude FC Chýnov.

Zpět na články »