V zápase starších žáků branka nepadla; mladší na Nymburk nestačili

[26. 10. 2015 18:05:44]
V zápase starších žáků branka nepadla; mladší na Nymburk nestačili

V dalším mistrovském zápase (25.10.2015) jsme opět hráli na hřišti soupeře, tentokrát mužstva Polabanu Nymburk, který byl před tímto utkáním v tabulce o jednu příčku před námi.

Polaban Nymburk – Sedlčany   st.žáci      0:0  (0:0)  /zápis o utkání/   


Předcházející výsledky obou mužstev dávali tušit, že se bude jednat o velmi vyrovnané utkání, kde budou rozhodovat maličkosti. K zápasu s námi neodjel Patrik Brejla, kterého nepustilo zranění kolene, Filip Mára (důvod neznám) a David Šťovíček (studijní povinnosti).

Před zápasem jsme klukům připomněli, že je třeba pokračovat ve zlepšeném výkonu z druhého poločasu v Mělníku, je třeba aktivně soupeře napadat a včas přistupovat k hráčům. Dále jsme mužstvo připravovali na zápas, kde se bude bojovat o každý míč a může rozhodnout, kdo dá první gól.

Již od první minuty zápasu se naše předpověď naplňovala a na hřišti byl vidět svižný fotbal od branky k brance, kde ani jedno mužstvo nechtělo udělat chybu a po ztrátě balonu se hráči vraceli za míč do obraného postavení. V prvním poločase jsme viděli po dvou šancích na obou stranách, ale jinak většina akcí končila u obou velkých vápen. V poločasové přestávce jsme kluky nabádali, že nesmíme polevit v nastavené taktice a dále je třeba po získání míče hru zjednodušovat a zrychlovat směrem k brance domácích.

Ve druhém poločasu se obraz hry nezměnil, obě mužstva chtěli hrát fotbal, ale vyložené šance si vypracovala po každé na jedné straně. Nakonec zápas skončil spravedlivou remízou, kde pěknému, bojovnému a svižnému fotbalu chyběl akorát nějaký gól. Celé mužstvo musím za předvedený výkon  a  nasazení  pochválit.




Polaban Nymburk – Sedlčany  ml. žáci          4:1  (1:1)  /zápis o utkání/


Po výsledkově nepovedených posledních utkáních jsme měli s mužstvem v kabině trošku delší povídání o přístupu ke hře a celému zápasu.

Už nástup k zápasu dával tušit, že soupeř nebude náhodou atakovat vedoucí příčky soutěže, neboť jeho výškový a silový potenciál mužstva byl značný.  Již tradičně jsme měli velmi dobrý začátek zápasu, dodržovali jsme taktiku hry s včasným přistoupením k hráčům soupeře, dobrou a přesnou nahrávkou a rychlý přechod před soupeřovu branku. Tato taktika dělala fyzicky zdatnějšímu soupeři problémy a celý první poločas se s ní nedokázal srovnat. Odměnou za naší snahu byly dvě vypracované šance, které ještě brankou neskončili, ale v 10.min. jsme po dobře dohrané akci šli do vedení 0:1 - Lukáš Rákosník.

Hra byla velmi vyrovnaná, bojovná  a trochu i bolela. Do 20. min. jsme zvládali držet bezchybně soupeře a nedat mu příležitost. Až první chybička, kdy jsme u soupeře byli pozdě a nechali ho zpracovat a připravit míč, skončila střelou, která znamenala vyrovnání na 1:1. Zbytek prvního poločasu jsme odehráli dobře, vytvořili jsme si ještě dvě šance a je jen škoda, že jsme je nedokázali gólově využít neboť soupeř byl z průběhu zápasu značně nervózní.

V poločase jsme povzbuzovali mužstvo, aby nepřestávalo v předváděné hře a fyzicky náročném stylu hry. Chtěli jsme přidat více střelby, které bylo na náš vkus zbytečně málo. Do druhého poločasu  měl lepší vstup soupeř kdy ve 32. min. jsme se špatně domluvili, opět špatně soupeře dostoupili a bylo 2:1. Hra byla i nadále bojovná s nasazením, ani druhá branka domácích neznamenala polevení v našem mužstvu. Začala se však projevovat větší fyzická zdatnost a vyspělost domácích, a tak nám pomalu začali docházet síly, kdy nás domácí mezi 42. a 45. min. přimáčkli před naší brankou a dvakrát trestali na 4:1. I za tohoto stavu jsme stále chtěli hrát fotbal a ještě se o zápas poprat, bohužel vypracované šance jsme nedokázali gólově zakončit.

V tomto zápase bylo znát, že do zápasu bylo celé mužstvo čerstvé a nikdo neměl v nohách zápas za starší žáky. Škoda, že nám dlouhodobě chybí Lukáš Machač (zranění) neboť tento zápas byl o jednom rozdílovém hráči . Za tento zápas musím všechny pochválit, neboť zápas byl odmakaný na 105% a všichni na hřišti nechali srdíčko.

Zpět na články »