V Tuchlovicích skončila vítězná série

[10. 10. 2022 11:01:52]
V Tuchlovicích skončila vítězná série

AFK Tuchlovice – „A“ muži 2:1 (1:1)
G: Sosnovec

 

Sestava:
Dřevojan F. – Repetný, Brotánek L., Hofman (82. Plesl), Sosnovec – Hanuš, Matoušek L. (61. Hrabák), Novotný, Sirotek M. (77. Chlasták) – Haas, Sochůrek

Po šňůře tří vítězných zápasů jsme zajížděli do Tuchlovic, které měli o bod méně než my. Bohužel jsme řešili další problémy se sestavou, kdy k dlouhodobě zraněným Kdolskému a Habartovi přibyl Kouklík. Dále jsme museli postrádat Krůtu a Krotila.

Zápas pro nás začal velice dobře. V 7. minutě dal Repetný křižný pas doleva na Sosnovce. Šimon si míč navedl před vápno a umístěnou střelou po zemi nachytal brankáře Šimka - 0:1. Následně začali hrát hlavně domácí. Hned o minutu později vytáhl Dřevojan střelu z vápna na tyč. Jednoduchá hra Tuchlovic, plná nakopávaných míčů na kanonýra Jaroše, nám vůbec neseděla. Pozdě jsme přistupovali k soupeři, neměli jsme odražené míče a hra se odehrávala převážně na naší polovině. Ve 22. minutě šli stopeři do vysokého míče s Jarošem, který se skácel k zemi a rozhodčí písknul trestný kop v ideální pozici 20 metrů od brány. K němu se postavil stoper Fitko a tvrdou střelou do levé šibenice vyrovnal - 1:1. Nám se příliš nedařili kontry do otevřené obrany, většinou jsme je nedotáhli až do finální fáze. Přesto jsme byli ve 32. minutě blízko vedoucího gólu. Sosnovec zatáhl po levém křídle, přes Sirotka se dostal míč k Haasovi, který si dobře pokryl míč, a střela z otočky šla jen těsně vedle. Ve 35. minutě bylo rušno zase před naší brankou. Trestný kop, blízko rohového praporku, tečoval na první tyči domácí hráč, ale jen do náruče dobře postaveného Dřevojana. Ve 42. minutě vybojoval na pravé straně míč Sochůrek, po koncové čáře postupoval před bránu, ale přihrávku na Sirotka zblokovali obránci.


Druhý poločas začal naší šancí. Ve 49. minutě si odražený míč před vápnem zpracoval Sochůrek a pohotovou střelu do pravé šibenice vytáhl Šimek na roh. Ve druhé půli ubylo brankových šancí a zápas se nakonec rozhodl po hodině hry. Další dlouhý míč do vápna si zpracoval trestuhodně nehlídaný Jaroš a dal ho pod sebe na Tótha. Ten hledal z první ve vápně Brnovjáka, který po souboji se Sosnovcem skončil na zemi, a kopala se penalta. K té se postavil znovu Fitko a tvrdou ranou k pravé tyči nedal Dřevojanovi šanci, i když ten vystihl směr střely. Opravdu zajímavou situaci na vyrovnání jsme si vytvořili až v úplném závěru. V 88. minutě propadl odražený míč po rohu z levé strany k Hrabákovi. Matěj si ho zpracoval, ale střela z 10 metrů skončila nad bránou. Úplný závěr si pak domácí zkušeně pohlídali a dohráli ho před naší brankou.


Zápas se nám bohužel nepovedl. Dlouhými míči si domácí vytvářeli řadu standardních situací a dvě využité jim nakonec zajistili tři body. Nám chyběla větší bojovnost a zaujetí z posledních domácích zápasů a v příštím zápase s Velimí budeme muset v tomto směru výrazně přidat. S celkem z čela tabulky se střetneme na domácím hřišti tradičně v neděli 16.10. od 15:30.

Zpět na články »