V souboji "béček" byl úspěšnější Králův Dvůr

[26. 8. 2020 14:07:05]
V souboji

FUMBI I.B třída, skupina E – 1.kolo  
Neděle 23.8.2020 (hřiště: Tatran)


„B“ muži – Králův Dvůr „B“  1:3 (1:2)
G: R.Kvěch

Sestava:
F.Dřevojan – Pudil, Hofman, L.Brotánek, T.Čipera (76.Sosnovec) – J.Dvořák (70.Barták), Chocholoušek (60.Bláha), L.Matoušek, Sochůrek – Kvěch (60.Špaček), Zmeškal

ŽK: ---

Do zápasu prvního kola nové sezóny jsme nastoupili ve velmi obměněné sestavě. Oproti loňskému prvnímu kolu se na hřišti v základu objevilo hned devět jiných hráčů! I v letošní sezóně zůstává nastaven model určeného kádru „B“ mužstva (14 hráčů), kteří budou doplňováni hráči ze širšího kádru „áčka“, případně naskočí i kluci z „C“ mužstva. Zde by ovšem spolupráce měla fungovat oboustranně a „béčkaři“ budou chodit hrát podle vytížení a aktuálního počtu hráčů i za „céčko“.

Úvod utkání byl z naší strany velmi špatný, protože jsme nedokázali zachytit nástup soupeře, který nás rychlou a důraznou hrou dělal velké problémy. Trest přišel již v 8.minutě, kdy se hosté dostali do vedení 0:1. F.Dřevojan nejdříve skvěle vyrazil tvrdou střelu, ale u odraženého míče byl opět dříve soupeř – následoval další fantastický zákrok, po kterém se k míči opět nedostal nikdo z našich hráčů, a druhá dorážka z bezprostřední blízkosti již skončila brankou. Naše hra se po tomto momentu bohužel moc nezlepšila a stále jsme dopláceli na zbytečné ztráty míče a pozdní dostupování při bránění. Ve 20.minutě zachyboval F.Hofman a soupeř jeho nepřesnou rozehrávku ztrestal gólem na 0:2. Od této chvíle se naše hra přeci jen začala zlepšovat a hráči zjistili, že absolutním nasazením a větším důrazem mohou soupeř i přehrávat. V 25.minutě prověřil brankáře hostů tvrdou střelou Zdeněk Zmeškal, ale byl z toho jen roh. Zasloužené branky jsme se dočkali v 35.minutě, kdy skvělou práci při napadání rozehrávky soupeře udělal M.Sochůrek, přesnou přihrávkou našel R.Kvěcha a ten snížil na 1:2. V 39.minutě se R.Kvěch dostal k míči, který hostujícímu brankáři vypadl, ale následně zvolil ukvapené řešení a nic z toho nebylo. Hned v úvodní minutě druhého poločasu vypálil z velké dálky T.Čipera a jeho míč zastavila až tyčka. V 50.minutě našel M.Sochůrek pěknou přihrávkou pod sebe nabíhajícího Z.Zmeškala, ale ten bohužel z prostoru mezi penaltou a vápnem přestřelil. V 58.minutě opět tvrdě střílel Z.Zmeškal, ale i tentokrát jeho pokus brankář vyrazil na rohový kop. Největší naše šance na vyrovnání přišla v 63.minutě, kdy se po krásné kombinační akci zjevil M.Sochůrek zcela sám ve vápně, ale jeho obstřel gólmana těsně minul prostor branky. V 78.minutě spálil obrovskou šanci také soupeř, když jeden z hráčů z bezprostřední blízkosti přestřelil naší branku. V úplném závěru jsme se pokoušeli ještě s výsledkem něco udělat, ale i přes herní převahu se nám již nepodařilo vypracovat si další velkou šanci. Naopak v poslední minutě jsme po ojedinělém protiútoku Králova Dvora inkasovali třetí branku – 1:3. Celkově se jednalo o velmi kvalitní zápas I.B třídy, kde v obou dvou družstvech nastoupilo několik výborných hráčů. Hostům se vydařil začátek utkání, což se nakonec ukázalo jako rozhodující. V naší hře bylo dost nepřesností a nedorazů, což bylo dáno i tím, že někteří hráči nenastoupili úplně na svých pozicích, ale postupem času se s tím kluci srovnali a podařilo se nám soupeře i přehrávat. Pozitivní je i fakt, že jsme měli k dispozici silnou lavičku a po vystřídání nedošlo k oslabení naší sestavy. Bohužel i přesto jsme v závěru nedokázali vstřelit vyrovnávací branku.    

 

Dalším soupeřem budou Daleké Dušníky. Hraje se v neděli 30. srpna 2020 od 17 hodin.

 

Kádr „B“ mužstva – podzim 2019

Pudil Dušan

Kvěch Robert

Čejda Jakub

Dvořák Jan

Stibor Filip

Špaček Jan

Hofman František

Čipera Tomáš

Matoušek Lukáš

Machovský Matěj

Bláha Matěj

Barták Martin

Svoboda Tomáš

Beňo Jan

 

Trenéři: Zdeněk Lhota, Lubomír Lhota

Zpět na články »