V prvním přípravném zápase vyhrálo Áčko v Komárově

[18. 7. 2022 7:48:31]
V prvním přípravném zápase vyhrálo Áčko v Komárově

FK Komárov – „A“ muži  2:4 (1:2)
G: Kdolský 2x, Habart 2x

 

Sestava:
Dřevojan F. (46. Dřevojan L.) – Hrabák, Brotánek L., Sosnovec, Krůta M. – Kdolský, Kouklík, Habart M., Novotný, Sirotek M. – Haas.

Střídání (hokejově): Sochůrek a dorostenec J. Chlasták

V prvním přípravném utkání jsme zavítali na hřiště čerstvě divizního Komárova. Na hřišti se objevil Filip Dřevojan, který se pokusí zabojovat o místo brankářské jedničky. Z dorostu se do týmu přesunul Matěj Hrabák. Bohužel musíme počítat i s řadou ztrát. M.Hašek se vrací do Maršovic a za áčko už zřejmě pravidelně nebude nastupovat ani trojice M. Dvořák, P. Lípa a D. Čipera. 


Jako už tradičně se nám nepodařil úvod zápasu. Domácí nás zatlačili na naší polovině a hned v 5. min šli do vedení. To se nám nepodařil zachytit náběh do pravého křídla a i když se zřejmě jednalo o ofsajd, pokračovalo se ve hře. Přišla přesná přihrávka na vápno, kde neobsazený domácí hráč levačkou nedal Dřevojanovi šanci - 1:0. Domácí tlak trval do dvacáté minuty, kdy se nám podařilo srovnat hru a zároveň i skóre. Habart udržel míč na levé straně, posunul ho na Novotného, který našel přesným centrem na zadní tyči Haase. Ten vystřelil z voleje, jeho střelu domácí brankář vyrazil před sebe a pro Kdolského už nebyl problém dorazit do poloodkryté branky - 1:1. Vyrovnaný stav vydržel do 40. min, kdy Brotánek vybojoval na půlce míč, dlouhým pasem vyslal do sóla Habarta a Matěj se v zakončení nemýlil - 1:2.


Do druhého poločasu nastoupil na hrot hbitý Sochůrek a domácí obraně dělal velké problémy. Hned ve 47. minutě dostal míč do levého křídla, křižným pasem hledal Sosnovce, který pustil chytře mezi nohama na Habarta a ten technickou střelou z 18 metrů zvýšil na 1:3. O dvě minuty později to byl opět Sochůrek, který uvolnil do vyložené šance Chlastáka, který jen těsně minul.  Další desetiminutovka patřila spíše domácím. V 50. minutě trefil Mojdl tyč. V 54. minutě jsme ztratili míč ve středu hřiště a  po rychlém brejku a centru před branku nás na brankové čáře zachránil Lukáš Dřevojan. V 59. min šel po krásné uličce domácí hráč sám na bránu, ale Dřevojan míč vyrazil. O minutu později se mohlo měnit skóre zase na druhé straně. Kouklík našel dlouhým míčem na pravé straně Sosnovce, ten hlavou sklepl na Sochůrka, který z ideální pozice přestřelil. V 66. min to byl opět Kouklík, který poslal do uličky na Kdolského, jehož zakončení po zemi jen těsně minulo zadní tyč. V 68. min. našel Habart milimetrovou přihrávkou Sochůrka, který míč dobře zpracoval, udělal kličku brankáři, ale z velkého úhlu míč do brány nedostal. V 80. min měl šanci Haas, ale po rychlém protiútoku a centru na zadní tyč snížili domácí na 2:3. Poslední slovo jsme ale měli my. V 85. min. udržel Haas ve vápně na zádech stopera a před brankou našel krásnou přihrávkou Kdolského - 2:4.


Po prvním týdnu tvrdé přípravy můžeme být s výsledkem a i s předvedenou hrou docela spokojeni. V dalších zápasech se ale musíme vyvarovat špatným začátkům a i okénkům v obraně. Druhý poločas byl z obou stran spíše o útoku a řadě zahozených šancí. Příští přípravný  zápas sehrajeme v sobotu 30.7. od 17:00 na domácím stadionu s týmem z I.A třídy - SK Chlumec.

Zpět na články »