V druhém přípravném zápase nás porazil David Krůta

[23. 1. 2022 16:11:50]
V druhém přípravném zápase nás porazil David Krůta

„A“ muži – FK Meteor Praha VIII 0:2 (0:1)

 

Sestava:
Dřevojan L. (46. Glogar) – Doubrava (65. Repetný), Hofman (80. Doubrava), Brotánek L., Hanuš – Repetný (46. Jirák), Kdolský, Kouklík (46.Novotný), Čipera D. (65. Kouklík), Habart – Haas, (46.Sochůrek)

K přípravnému zápasu na domácí UMT jsme si pozvali divizní Meteor, kterému jsme chtěli vrátit letní debakl 1:7. Jednalo se o pikantní zápas hlavně pro Davida Krůtu, který se na jarní část sezóny přestěhoval do kabiny našeho soupeře. Nám z různých důvodů chyběli M. Dvořák, P. Lípa, M. Krůta, Sosnovec, Krotil, M. Sirotek, Hašek a Hrabák.


Zápas jsme nezačali vůbec špatně. Už v 8. minutě se dostal míč k Čiperovi, který na vápně udržel na zádech obránce, posunul balón na Kdolského, který pohotově halfvolejem trefil levou tyč. Ve 13. minutě jsme rychle rozehráli po faulu ve středu hřiště, Repetný zatáhl míč do pravého křídla a přesně našel na vápně Kouklíka. Kuba pohotově zakončil, ale míč skončil vedle levé tyče. Hned v další minutě vysunul Čipera za obranu Habarta, který postupoval z levé strany sám na branku. Místo zakončení ale ještě hledal vpravo Repetného, který byl zablokován hostující obranou. Teprve pak se více dostali do hry hosté  a ve 23. minutě vystřelil tvrdě z 20 metrů David Krůta. Pozorný Dřevojan vyrazil míč na roh. Ve 27. minutě se po povedené kombinaci na levé straně dostal míč opět ke Krůtovi a hostující kapitán tvrdou střelou z 18 metrů nedal Dřevojanovi šanci - 0:1. Vydařenou desetiminutovku zakončili hosté ve 32. minutě. Po nakrátko rozehraném rohu přišel přesný centr a vysoký hostující útočník trefil hlavou břevno. Na konci poločasu jsme zase přebrali iniciativu my a v poslední minutě jsme mohli vyrovnat. Haas vysunul na levé straně Habarta, ten se pěkně uvolnil po koncové čáře a přesně našel Repetného. Ten si míč dobře zpracoval, ale zakončení postrádalo větší razanci a hostující brankář Toma byl bezchybný.


I v druhé půli se hrál vyrovnaný zápas. V 57. minutě se na levé straně vápna dobře uvolnil střídající Jirák, na penaltě přesně našel Doubravu, jehož střela z první byla zblokována hostující obranou. O deset minut později byl 22 metrů od brány faulován Novotný. K míči se postavil Hanuš a pěknou střelu přes zeď vyrazil Toma na roh. Naši hráči se snažili o vyrovnání, ale v 72. minutě udeřili znovu hosté. A byl to opět ještě na podzim náš kanonýr David Krůta. Dobře si naběhl na pravé straně a nekompromisně prostřelil Glogara. Závěr zápasu byl opět v naší režii a kluci měli velkou chuť alespoň korigovat nepříznivý výsledek. V 80.minutě zahrával Habart roh z pravé strany, na první tyči našel Novotného, ale jeho hlavička skončila těsně nad bránou. V 83. minutě propadl na levé straně míč k Habartovi a ten pohotovou křižnou střelou jen těsně minul. Ještě v téže minutě unikl na levém křídle Kdolský, přesně našel Kouklíka a ten trefil opět jen břevno. Následná dorážka Repetného se mezi tyče nevešla. I přes velkou snahu se nám už do konce zápasu ohrozit soupeřovu branku nepodařilo.


Výsledek sice příznivý nebyl, ale hráče je třeba pochválit. Nikdo z kluků nic nevypustil a bojovali až do konce. Pozitivní je, že se zlepšuje komunikace na hřišti a to se projevuje v lepší organizaci hry. Škoda, že se to neprojevilo i na skóre, dle počtu šancí by zápasu slušela spíše remíza, ale David Krůta byl proti. V následujícím týdnu vyvrcholí hrubá část přípravy soustředěním v Sušici. Další zápas nás čeká opět na domácí UMT za dva týdny, kdy v sobotu 5.2. od 14:00 přivítáme další divizní tým - Tochovice.

 

Zpět na články »