V derby s Petrovicemi bralo Béčko tři body.

[12. 6. 2017 14:36:46]
V derby s Petrovicemi bralo Béčko tři body.

V posledním domácím zápase jsme se utkali v místním derby s Petrovicemi. Pikantnost duelu zvýraznil start bratrů Chlastáků, kteří dovedli Petrovice k pohodlné záchraně několik kol před koncem. Po dlouhé době jsme měli zaplněnou i lavičku náhradníků, i když většina kluků hrála už druhý zápas o tomto víkendu.

 

Tatran Sedlčany „B“ – SK Petrovice 4:1 (1:0)

 

G: Senft 2x, Lípa P., Matoušek L.

 

Sestava Tatranu: Dřevojan – Lípa P.(83.Bláha), Pudil, Brotánek L., Dvořák J. – Lípa V.(56.Šťovíček F.), Otradovec(71.Lhota), Kdolský(60.Matoušek L.), Sirotek M.(78.Sirotek P.) – Senft, Kvěch K.

 

ŽK: 69. Pudil

 

Začátek zápasu byl z naší strany dost vlažný. Chyběl nám větší pohyb a důraz v obrané fázi. Za to jsme mohli být potrestáni hned ve 3.min zápasu, kdy nehlídaný hostující hráč z 20 metrů trefil břevno naší branky. My jsme odpověděli hned v 5 min. kdy po přihrávce Marka Sirotka střílel Senft - brankář Šafařík míč vyrazil na roh. Z něho se k zakončení dostal Vašek Lípa a jen těsně minul. V 15min. předvedli na levé straně krásnou akci Kdolský s Dvořákem. Po přesném míči za obranu trefil Dvořák prudkou ranou bližší tyč. V 19 min. vysunul Kvěch Senfta, který sám před bránou trefil Šafaříka a míč šel vedle pravé tyče. Ve 22min. se připomenuli hosté a Martin Chlasták z trestňáku z 25 metrů jen těsně minul. Ve 38min. vybojoval míč Vašek Lípa, přes Kvěcha se míč dostal k Senftovi, který i tentokrát trefil Šafaříka a míč skončil vedle. Z následného rohu zakončoval Brotánek a Šafařík zasáhl zázračně u levé tyče. Z dalšího rohu jsme se už konečně prosadili. Po velkém závaru zakončoval nejdříve Brotánek, zblokovaná střela se dostala k Pavlu Lípovi, který míč protlačil do branky. Šafaříkův zákrok přišel až za brankovou čárou 1:0. V průběhu první půle jsme přeci jen zvýšili pohyb a zaslouženě jsme šli do vedení.

 

Vstup do druhé půli patřil opět hostům. Ve 46min. střílel kanonýr Petr Chlasták z hranice vápna a Dřevojan ukázal krásnou robinzonádu. V 54.minutě vyrazil Šafařík Kdolského trestňák k Pavlu Lípovi, ten ale mířil nad. V 62.min jsme se mohli radovat podruhé. Z levé strany zahrával trestný kop Marek Sirotek, tvrdou ránu vyrazil Šafařík před sebe a důrazný Senft dorazil přes obránce do sítě 2:0. Hned o dvě minuty později přihrál Kryštof Kvěch na Senfta, nedůraznou střelu vyrazil hostující gólman jen do Tomášovy hlavy, který pak už neměl problém dorazit míč do prázdné brány 3:0. Hosté úplně nerezignovali a v 66 min. trefil krásnou střelou z 25 metrů Martin Chlasták břevno. Toto varování nás neprobralo a v 71 min. po několika nedůslednostech v obraně hosté snížili. Kdo jiný než Petr Chlasták si našel odražený míč a uklidil ho do sítě 3:1. Naštěstí závěr zápasu patřil opět domácím. Nejdříve postupoval na pravé straně nikým neatakován Pavel Lípa a tvrdou ránu z 20 metrů vyboxoval Šafařík na další roh. V 82.min postupoval Senft s Kvěchem na dva obránce - Kryštof se po zemi trefil přesně, ale praporek asistenta byl nahoře. V téže minutě předvedl individuální akci středem hřiště střídající Lukáš Matoušek a chytrou střelou k tyči uzavřel skóre zápasu 4:1.

 

Po více než měsíci se nám konečně podařilo zvítězit za tři body. Výhra byla zasloužená, ale neproměněných šancí bylo opět nespočet. Hosté vedeni bratry Chlastáky se prezentovali sympatickým fotbalem, kvalita ale byla na domácí straně. Nejlepším hráčem byl tentokrát, Tomáš Senft, který ke dvěma divizním zásahům se soboty přidal další dva góly a řadu šancí ještě spálil. Poslední zápas nás čeká v sobotu 17.6. kdy od 10:15 nastoupíme v Komárově.

 

Fotky z utkání naleznete: http://stverda8.rajce.idnes.cz/TJ_Tatran_Sedlcany_B_SK_Petrovice_4_1/

Zpět na články »