V derby béček dostala Dobříš čtyři góly

[12. 6. 2018 11:58:32]
V derby béček dostala Dobříš čtyři góly

 

„B“ muži – MFK Dobříš „B“ 4:0 (1:0)

G: Valenta 2x, Matoušek L., Špaček

Sestava Tatranu:
Glogar - Podlipský, Pudil, Stibor, Hofman (55.Bartůšek) - Lípa V. (60.Čejda D.), Čejda J. (66.Bláha), Krůta (66.Kabíček), Špaček – Senft (46.Matoušek L.), Valenta


ŽK: 51. Hofman, 86. Matoušek L.


Derby zápas byl pikantní hned ze dvou důvodů. Před týdnem schytalo v souboji Áček naše mužstvo debakl 0:4, což jsme chtěli napravit a pak se hrálo o druhé místo v tabulce, když jsme před zápasem ztráceli na Dobříš jenom bod.

Do zápasu jsme vstoupili s mírnou aktivitou, ale soupeř nás v úvodu do šancí moc nepouštěl. V 18. min vysunul Krůta napravo Lípu, který ale jen vyprášil rukavice gólmana Šedivého a odražený míč poslal Senft vedle. Ve 23. min vydláždil opět na pravé straně ulici Krůta Podlipskému, který volil střelu z úhlu, ale Šedivý byl zase na místě. Ve 24. min jsme po faulu na Krůtu kopali z 18 metrů přímý kop. Po technické střele Lípy se opět předvedl Šedivý a k dorážce jsme se nedostali. Pak se do děje zápasu výrazně vložil zkušený hostující středopolař Kuchař a během tří minut se vyfauloval na Kubovi Čejdovi. Od 31. min tak hráli hosté o deseti. Ve 42. min se pěkně středem uvolnil Valenta, předal na Krůtu, který po zasekávačce trefil brankáře a s dorážkou neuspěl ani Špaček. O minutu později si neodpustil kritiku rozhodčího Šedivý a daroval nám nepřímý kop ve vápně 15 metrů od brány. Po přiťuknuti vystřelil tvrdě kolem zdi Senft, gólman míč neudržel a Valenta pohotově dorazil do sítě 1:0. Na konci půle jsme se tak zaslouženě dostali do vedení, i když nám svou nedisciplinovanosti pomohli hostující hráči.

Druhá půle už byla plně v naši režii. Výrazně nám pomohla plna lavička, z které se postupně dostali na hřiště i tři dorostenci, kteří poslední čtvrtinu zápasu obsadili skoro celou záložní řadu a vůbec se neztratili, spíše naopak. Hned v první minutě druhé půle našel Matoušek vlevo Špačka, ten předal na vápno Krůtovi, jehož prudká střela šla těsně vedle. Ve 48. min trefil Lípa padáčkem břevno a dorážející Jakub Čejda nebyl dostatečně důrazný. V 50. min už gólově zahřmělo a stálo to zato. Lukáš Matoušek rozjel akci na pravé straně, Lípa křižnou přihrávkou trochu vyhnal do strany Špačka, ten posunul zase na L. Matouška, který bombou z 18 metrů přes celou bránu vymetl pravou šibenici 2:0. V 55. min byla k vidění další krásná akce. Špaček předal do levého křídla na Valentu, ten našel na vápně Lípu, který po zasekávačce trefil vracejícího se beka. V 57. min další pěkná ulička Krůty na  J. Čejdu, ten jen těsně levačkou netrefil. Za další dvě minuty vystřelil tvrdě z 20 metrů Podlipský, Šedivý vyrazil před sebe a Valenta byl opět na správném místě a nezaváhal 3:0. Pohledných akci jsme předvedli ještě celou řadu, ale koncovka nebyla ideální... Presto jsme ještě jednou skórovali. V 75 min našel Matoušek za obranou Špačka, který trefil tvrdě pod břevno 4:0. Potupného bůra jsme mohli završit v 82. min. kdy Bláha nahrál Valentovi, který se výborně zbavil obránce a sám před brankářem trefil jen bližší tyč. V 84. min se mohli radovat hosté ze snížení, když po chybě na pravé straně postupoval Pjaták sám na Glogara, lehce posunul míč kolem něj a Bartůšek nakonec nadvakrát vykopnul z prázdné brány.

Myslím, že se nám odplata za Áčko podařila, ale gólů mohlo byt po krásných akcích mnohem víc. Všichni na hřišti si zaslouží pochvalu, a pokud příští týden v Prčici neprohrajeme, skončíme za suverénem z Petrovic na výborném druhém místě! Poslední zápas hrajeme v sobotu 16.6. od 13:30 hod.

 

Zpět na články »