V derby "béček" byla úspěšnější Dobříš

[17. 6. 2022 10:36:39]
V derby

FUMBI I. B třída, skupina E – 25. kolo  
Neděle 12. 6. 2022 (hřiště: Tatran)


„B“ muži – Dobříš „B“ 1:5 (1:1)
G: J. Chocholoušek

Sestava:
J. Jiráček – J. Špaček (51. J. Brunclík), D. Pudil, L. Brotánek, M. Doubrava (16. O. Novotný), L. Rákosník, Š. Sosnovec (54. A. Plachý), L. Matoušek, J. Repetný, J. Chocholoušek, M. Habart


Už několik zápasů má „béčko“ problém se skládáním sestavy, protože mnoho hráčů z různých důvodů chybí. Nejinak tomu bylo i tentokrát, když navíc ve stejnou chvíli hráli i „C“ mužstvo. Nakonec nás tedy doplnilo několik kluků z kádru „áčka“ a čtyři dorostenci, z nichž pro dva to byl dokonce první start v kategorii dospělých.


Soupeř bojující o záchranu přijel podle očekávání s velice posílenou sestavou a i širokou lavičkou, což se později ukázalo jako rozhodující. Hned první minuty ukázaly, že soupeř ještě o něco hraje a jejich aktivní hra s rychlými přechody do útoku nám dělala obrovské problémy. První nebezpečná situace před naší brankou přišla již ve 2. minutě, kdy po nedorozumění obrany musel zasahovat J. Jiráček a míč vyrazil vedle. Bohužel naše obrana byla pod tlakem i dále a ve 4.minutě po nedůrazu v našem vápně dal soupeř vedoucí branku – 0:1. V 8. a 14. minutě musel navíc předvést náš brankář další dva výborné zákroky proti tvrdým střelám soupeře. V 16.minutě musel pro zranění vystřídal M. Doubrava, kterého nahradil O.Novotný. Až po úvodní čtvrthodince jsme se trochu oklepali a dokázali jsme být vyrovnanějším soupeřem. Navíc se nám v 18.minutě prakticky z ničeho podařilo vyrovnat. Nenápadnou přihrávkou do vápna našel O.Novotný nabíhajícího J. Chocholouška a na jeho pohotové zakončení byl brankář soupeře krátký – 1:1. I v dalších minutách se hrál rychlý fotbal, ale je potřeba říci, že mírnou herní převahu si udržoval soupeř. V 33. minutě krásně vystřelil L. Matoušek, ale jeho pokus mířící do horního roku branky gólman vytáhl na roh. V 36.minutě se po jednom z mnoha rohových kopů do zakončení hlavou dostal nehlídaný hostující Talůžek, ale naštěstí zamířil těsně vedle. V 44. minutě ještě Dobříš vystihla naší nepřesnou rozehrávku a míč se po střele z 22 metrů zastavil až o spojnici břevna a tyčky.


V 50. minutě se do obrovské šance řítil Š. Sosnovec, který postupoval osamocen ze strany na branku, ale hostující obránce se dokázal na poslední chvíli vrátit a skluzem Šimona zablokovat. Bohužel zároveň v tomto souboji došlo ke zranění našeho hráče. Následně jsme tedy ho tedy museli střídat. Prakticky ve stejnou chvíli musel ze zdravotních důvodů odstoupit i J. Špaček. Na hřiště místo nich nastoupili mladší dorostenci J. Brunclík a A. Plachý, pro které to byl debut za muže. V 53. minutě se do velice dobré pozice dostal M. Habart, chvíli se objevil před vybíhajícím brankářem soupeře nehlídán, ale nepodařilo se mu ho prostřelit ani přehodit. V 58. a 59. minutě chytil, třetí mladší dorostenec na hřišti, J. Jiráček v naší brance dvě 100% gólové šance po rohových kopech. Bohužel v 73. minutě jsme již tolik štěstí neměli a po dalším rohu se hosté naším polo-vlastním gólem ujali vedení 1:2. V 76. minutě navíc přišel pěkný centr do našeho vápna a pro zkušeného nabíhajícího Karase nebyl problém hlavou skórovat – 1:3. V 79. minutě pokračoval J. Jiráček ve skvělém výkonu, když zlikvidoval nebezpečný trestný kop z 18 metrů. V 82. minutě navíc rozhodčí po zákroku na hranici našeho vápna nařídil pokutový kop a bylo to 1:4. V 88. minutě se po pěkně rozehraném rohovém kopu do šance na snížení dostal L. Brotánek, ale zamířil těsně nad branku. Tečku za utkáním udělal v 90. minutě hostující Boudník, který povedenou střelou upravil výsledek na 1:5.


Výhru soupeře musíme považovat rozhodně za zaslouženou, protože ukázal větší touhu po získání bodů. Naší hře scházelo trochu větší nasazení a objevilo se v ní příliš chyb a zkažených přihrávek. Důležitým faktorem také byla šíře a kvalita střídačky, protože soupeř měl k dispozici hned sedm náhradníků a mezi nimi i zkušené hráče. Naopak my jsme museli 3x střídat kvůli zranění a velkou část druhého poločasu jsme již hráli bez možnosti někoho nahradit. Z našeho mužstva musím ještě jednou vyzdvihnout skvělý výkon mladého Jana Jiráčka v brance. 


Sezónu zakončíme v sobotu 18. června od 17:00 na hřišti druhého týmu tabulky, kterým béčko Králova Dvora.              

Zpět na články »