Tříbodové vítězství ztratilo Béčko až v nastaveném čase.

[3. 10. 2016 10:00:21]
Tříbodové vítězství ztratilo Béčko až v nastaveném čase.

Po čtyřech vyhraných zápasech v řadě (skóre 26:4) jsme zajížděli do Dalekých Dušníků. Soupeř měl stejně bodů jako my, a doma ještě nezaváhal. Naše sestava byla oproti minulému kolu opět odlišná. Z tradiční obrany chyběli nemocní Pešek a Bartůšek. Do sestavy se vrátili Matoušek s Valentou.

TJ Sokol Daleké Dušníky  - Tatran Sedlčany „B“ 3:4p. (0:3)

 

G: Valenta, Lípa V.(p), Chlasták P., rozhodujíci penalta Pudil

 

Sestava Tatranu: Mošnička  - Brotánek T., Pudil, Ségl, Dvořák J. (46. Šťovíček F.)  -  Čížek (75.Sirotek P.), Chlasták M., Matoušek, Lípa V. – Chlasták P., Valenta

 

ŽK: 33.Ségl, 47.Šťovíček F., 87.Valenta, 89. Matoušek, 90+2.Chlasták P.

 

ČK: 90+2.Mošnička

 

Prakticky celý zápas se hrál za stálého deště a chvíli trvalo, než se s tím hráči na obou stranách srovnali. V prvních minutách bylo vidět hodně podklouznutí, z čehož pramenili i nebezpečné situace na obou stranách. Domácí začali územní převahou. Hlavně ve středu hřiště jsme jim to umožnili menším důrazem, díky tomu jsme prohrávali hodně soubojů. V 6.minutě se k první šanci dostali domácí hráči - povedenou střelu z 25 metrů vyrazil Mošnička na roh. V 10.minutě zatočil Martin Chlasták trestný kop do vápna, našel  bráchu Petra, ten ale hlavou minul. Hned v další minutě podklouznul při rychlém kontru domácích Pudil, osamoceného útočníka na levé straně opět výborně vychytal Mošnička. Po úvodních minutách jsme vyrovnali hru ve středu pole a hrál se pohledný fotbal se šancemi na obou stranách. V 15.minutě jsme jednu využili. Petr Chlasták na vápně posunul míč Valentovi, který nehlídán postupoval osamoceně proti brankáři a po zemi k tyči nezaváhal 0:1. V 17.minutě zahrál na půli nedůrazně Dvořák. Domácí Krása postupoval po pravé straně, obešel Pudila, následná střela ale skončila nad bránou. V 19.minutě se důrazem prosadil na pravé straně opět Krása a jen těsně minul levou tyč naší branky. Ve 27.minutě zahrával Matoušek rohový kop. Ve skrumáži se nejlépe zorientoval Petr Chlasták a trefil tyč. Odražený míč jsme vrátili do vápna, kde skončil na ruce obránce – penalta. K ní se postavil Lípa a po zemi k pravé tyči proměnil 0:2. Ve 33.minutě vystihnul malou domů Petr Chlasták. Po kličce brankáři, mohl levačkou zakončovat do odkryté brány. Míč ale ještě zaseknul, nechal projet brankáře s obráncem a pohodlně skóroval do prázdné brány 0:3. V 39.minutě našel za obranou Brotánek aktivního Petra Chlastáka, jeho střelu z úhlu vyrazil gólman na roh. O tři minuty později se odražený míč na levé straně dostal k Lípovi, který ani nevystřelil, ani nenahrál. Ve 44.minutě nezpracoval Mošnička ideálně malou domů, odkop zachytil na vápně bývalý hráč Tatranu Žáček, rychlá střela ale skončila vysoko nad. V poslední minutě poločasu se ještě pěkně uvolnil Valenta, místo přihrávky ale jen slabě vystřelil do rukavic brankáře. Poločasový výsledek nekorespondoval úplně s děním na hřišti. Domácí byli hodně nebezpeční, v koncovce jim ale chyběla efektivita. Na druhé straně jsme naši chytrou hru na rychlé protiútoky přetavili ve tři branky.

 

Hlavním úkolem do druhého poločasu bylo zklidnit hru a pohlídat si hlavně začátek, abychom nedostali rychlou branku. Domácí byli stále aktivní, podporováni hlasitými fanoušky nehodlali zápas odevzdat bez boje. Celý druhý poločas měli sice územní převahu, do vyložených šancí jsme je ale příliš nepouštěli. I my jsme byli nebezpeční a měli příležitosti zápas rozhodnout. V 54.minutě se u pravého rohového praporku uvolnil Valenta, na vápně našel Matouška. Petrova povedená střela ale skončila na hlavě stopera. Z protiútoku odhlavičkoval Mošnička na poslední chvílí před nabíhajícím útočníkem. Akce pokračovala a střela z pravé strany skončila těsně vedle bližší tyče. V 64.minutě se už radovali domácí. Po našem nedůrazu se na vápně dostal míč k Žáčkovi a jeho tečovaná střela skončila u bližší tyče 1:3. V 75.minutě vysunul Brotánek Valentu, který se výborně uvolnil a jen těsně minul. Na druhé straně přibývalo nebezpečných situací. Po dalším míči za obranu se Mošnička srazil s domácím Krásou a odnesl to šrámy na obou nohách. V posledních minutách se nám nedařilo držet míč a domácí byli ve velkém tlaku podporováni fanoušky a dle našeho pohledu i rozhodčími. V 88.minutě zasekl domácí útočník míč kolem Brotánka, ocitnul se na zemi. Prakticky okamžitě se zvedl a chtěl pokračovat v akci, kterou přerušil rozhodčí Burian – penalta. Pavlík se nemýlil 2:3. V už nastaveném čase se za naší obranou dostal trestuhodně k míči opět rychlý Krása. Před Mošničkou si posunul míč do leva a chytře si počkal na kontakt s naším brankářem – penalta. Mošnička byl za následné protesty vyloučen a do brány musel Lípa. K míči se opět postavil Pavlík a nezaváhal 3:3. Hned vzápětí byl druhý poločas ukončen. V následném penaltovém rozstřelu byl v hlavní roli Lípa. Nejdříve domácí Žáček zaváhal v druhé sérii a trefil tyč. Naši Matoušek, Valenta a Šťovíček byli úspěšní. Ve čtvrté sérii si míč postavil Lípa, gólman ho ale u pravé tyče vychytal. Následnou penaltu domácích ale Lípa vyrazil a Dušan Pudil proměněnou penaltou zaručil druhý bod pro Tatran.

 

Podle předvedené hry byla remíza zasloužená. Po průběhu zápasu je ale velká škoda, že jsme si nepohlídali závěr zápasu. Poslední utkání jsme vždy rozhodovali v druhém poločasu, kdy se projevila kvalitní lavička a soupeři fyzicky nestačili. Tentokrát už v základní sestavě naskočili hráči Céčka (Brotánek, Dvořák), kteří měli v nohách sobotní těžký zápas. Na lavičce pak byl opět se zápasem v nohách Šťovíček a Petr Sirotek, který odehrál v sobotu dokonce zápasy dva. Třetím mužem na střídání byl Pešek, který měl teplotu a do hry nakonec nezasáhl. I přes nepovedený závěr musím hráče pochválit za odbojovaný zápas. Příští zápas nás čeká na domácím hřišti v neděli  9.10. od 16:00 Rožmitál.

Zpět na články »