Tři body zůstaly doma

[2. 10. 2023 10:38:16]
Tři body zůstaly doma

„A“ muži – Spartak Průhonice 4:0 (0:0)
G: M. Sirotek, Hanuš (p), Sochůrek, Štemberk

 

Sestava:
Dřevojan F. – Krotil, Brotánek L., Plesl (84. Hofman), Krůta M. – Repetný (74. Schwarz), Hanuš, Kouklík (65. Štemberk), Dvořák, Sirotek M. (81. Chlasták) – Sochůrek (77. Vrkoslav)

Góly a zajímavé situace: video

 

Situace v tabulce se vyvíjí tak, že v dalším domácím zápase bylo nutné naplno bodovat. Soupeř z Průhonic měl před zápasem jen o bod méně než my. V utkání jsme nemohli počítat s Novotným, Lípou a Habartem.


Start do utkání jsme neměli špatný. Hned ve 3. minutě využil svou rychlost Repetný a středem obrany se dostal do samostatného nájezdu. Rozhodl se pro zakončení z 18 metrů, které z pod břevna vyrazil brankář Štika na roh. To předznamenalo vývoj prvního poločasu. Hráči obou týmů si uvědomovali důležitost zápasu a na hřišti to bylo vidět. Na obou stranách byla velká řada nepřesností. My jsme sice měli optickou převahu, ale vůbec se nám nedařila předfinální fáze a příliš šancí k vidění nebylo. Zajímavou akci jsme předvedli až ve 21. minutě. Hanuš dal do křídla na Sochůrka, ten zatáhl do vápna a před brankou hledal Repetného. Tomu míč špatně skočil a nakonec ani nezakončil. Hosté zahrozili ve 33. minutě, kdy míč vyvezl pravý bek a střelu z 25 metrů na zadní tyč vyškrábl Dřevojan na roh. Ke škodě hostů to bylo poslední vážnější ohrožení naší branky v celém zápase. Ve 43. minutě dal Dvořák do křídla na Repetného, ten posunul pod sebe na Sochůrka. Matěj si chtěl ještě vylepšit pozici, dostal se ale ze střeleckého úhlu a zakončil zblízka jen do boční sítě.


Druhá půlka se už hrála převážně na polovině Průhonic. Hned ve 48. minutě poslal za obranu milimetrovým obloučkem Plesl Sochůrka, ten pohotově vystřelil, ale trefil opět jen boční síť. O minutu později si oba vše zopakovali. Sochůrek se rozhodl pro kličku brankáři, ale dostal se až ke koncové čáře a zakončit do prázdné branky nedokázal. V 53. minutě posunul Repetný míč na Krotila, který našel centrem Sirotka, ale míč skončil po jeho střele vedle. V 64. minutě se nám konečně podařilo otevřít skóre. Hanuš dal do uličky Sirotkovi, který postupoval zleva na Štiku, a po zemi se mu povedlo hostujícího brankáře prostřelit - 1:0. Po brance přišel na hřiště Štemberk a hned v 66. minutě se výrazně podílel na druhé brance. Na levé straně před vápně důrazně vybojoval míč, dostal se do vápna a hostující obrana ho zastavila jen za cenu faulu – penalta. K té se postavil Hanuš a prudkou střelou k pravé tyči zvýšil na 2:0. Po druhé brance už soupeř rezignoval a my jsme měli celou řadu dalších gólových šancí. V 70. minutě vysunul Hanuš na pravé straně Repetného, ten dal pod sebe na Sochůrka, kterému se nepodařilo zakončit z první, tak si navedl míč do lepší pozice, ale trefil jen obránce na brankové čáře. V 74. minutě rychle rozehrál Dřevojan, z jeho výkopu šel Sochůrek sám na branku, zakončil z 20 metrů, a i když si Štika na míč sáhnul, tak skončil v síti - 3:0. V 84. minutě dal Krůta na levé straně do uličky na Dvořáka, který našel před brankou Štemberka. Ten pohotově vystřelil a trefil levou tyč, od které se míč odrazil před prázdnou bránu, kde ho sám Ondra dorazil - 4:0. V závěru jsme sahali i po pátém gólu, ale to se nakonec nepodařilo. Nejblíže jsme k němu měli v 87. minutě, když  Brotánek poslal do pravého křídla míč na Krotila, ten ostře odcentroval a před brankou našel hlavu Krůty, který trefil pouze břevno.


Důležitý zápas jsme po zlepšeném výkonu v druhém poločase zvládli. Do ofenzívy se mnohem více zapojovali i beci Krůta s Krotilem a nakonec jsme hosty po více než hodině hry zlomili dvěma rychlými góly Sirotka a Hanuše. Pozitivní je návrat Ondry Štemberka po dlouhé nemoci, který hned po příchodu na hřiště přinesl potřebnou přímočarost, důraz a chuť po gólech. Nyní bude důležité potvrdit výhru v nedělním zápase v Mnichově Hradišti, které se po špatném začátku zvedá a v posledních dvou zápasech si připsalo 6 bodů. Zápas začíná od 16 hodin.

Zpět na články »