Tři body nám utekly v úplném závěru

[15. 4. 2024 8:43:15]
Tři body nám utekly v úplném závěru

SK Poříčí nad Sázavou – „A“ muži 2:2 (0:1)
G: Hanuš, Štemberk

 

Sestava:
Dřevojan F. – Repetný, Novotný, Hofman (61. Plesl), Krůta M. (11. Krotil)  – Říha, Hanuš, Štemberk, Kouklík (77. Kdolský), Sirotek M. (77. Lípa V.) – Sochůrek (88. Habart M.)

Netradičně v pátek nás čekal třetí zápas v řadě s aspirantem na druhé, postupové místo. Přesto jsme přijeli s cílem bodovat. K dispozici jsme měli kompletní kádr a v rámci rotace sestavy zůstali na lavičce zkušení Brotánek a Kdolský. Speciální náboj měl zápas pro Tomáše Říhu, který v Poříčí hrával a v jeho sestavě je několik nedávných spoluhráčů z Votic vedených trenérem Štorkem.


Na menším hřišti jsme šli do zápasu s taktikou důsledného dostupování soupeře na naší půlce a vyrážení do rychlých brejků. To se nám celkem dařilo, a i když měl soupeř v úvodu dvě pološance, k zakončení se moc nedostával a my jsme hodně často zaměstnávali domácí obranu výpady převážně po stranách hřiště. V 18. min vybojoval na pravé straně míč Říha – posunul do křídla na Repetného, který zakončoval tvrdě z úhlu, ale domácí brankář Soukup byl na místě. Ve stejné minutě se důrazně prosadil Štemberk na levé straně, předal míč na Sochůrka, tomu ale zblokoval střelu obránce. V této fázi jsme byli jasně aktivnější a ve 20. min jsme měli další příležitost. Sochůrek dal vlevo na Sirotka, který střílel na první tyč, ale trefil jen boční síť. Ve 23. min jsme šli do vedení. Před vápnem byl nedovoleně zastaven Sochůrek. K trestňáku z 20 metrů se postavil Hanuš a technickou střelou přes zeď nedal Soukupovi šanci - 0:1. Ve 27. min se probil aktivní Sochůrek z levého křídla až před branku, ale z velkého úhlu míč do branky neprotlačil. Ve 37. min to mělo být o dvě branky. Hanuš dal přesný pas na Říhu, který postupoval od půlky sám na Soukupa, ale o několik centimetrů minul pravou tyč. Domácí se k šancím nedostávali, naše obrana důrazně pokryla kanonýry Galušku a Matouška a Kouklík znechutil hru exligistovi Filipu Haškovi.


Do druhé půlky jsme šli se stejnou taktikou jako do úvodu zápasu a domácí se prakticky nedostávali do žádných brankových příležitostí. My jsme stále hrozili z rychlých brejků. V 55. min předvedli rychlou akci Repetný s Říhou. Tomáš dal na dobře naběhnutého Sochůrka, ale ten nemířil přesně. V 67. min dostal Galuška hlavou míč do sítě, ale mával se ofsajd. V 77. min dostali domácí velkou šanci na vyrovnání. Sirotek fauloval na hranici vápna a rozhodčí Svoboda ukázal na penaltový puntík. K exekuci se postavil Hašek, ale Dřevojan přečetl jeho záměr a polovysokou střelu k pravé tyči zneškodnil. V 80. min měl velmi blízkou ke gólu opět Říha. Střídající Lípa zatáhl míč po levém křídle a křižným pasem hledal před odkrytou bránou naší zimní posilu. Tomášovi ale chyběl kousíček a na míč nakonec nedosáhl. Poslední minuty nabídly velice zajímavou podívanou s bohužel šťastným koncem pro domácí. Nejdříve dal v 87. min Kdolský do pravého křídla na Repetného, který našel přesným pasem hlavu Štemberka a ten zamířil přesně na zadní tyč - 0:2. Domácí v závěru vyvinuli velký tlak, kterému jsme bohužel neodolali. Nejdříve kopal v 89. min trestňák Hašek, vysoký míč do vápna se odrazil k volnému Matouškovi, který ho u levé tyče nadvakrát protlačil do brány - 1:2. V následující minutě mohl definitivně rozhodnout střídající Habart. Nejdříve vybojoval míč vpravo u rohového praporku, pak se výborně otočil kolem obránce a po koncové čáře postupoval k brance. Bohužel v poslední chvíli mu stoper míč ukopl a nemohl ani zakončit, ani nahrát. V nastaveném čase přišel další trestňák. Opět vysoký míč do vápna od Haška vyboxoval Dřevojan jen na vápno, kde ho střídající Baštýř vrátil před bránu a Galuška patičkou prodloužil k levé tyči - 2:2.


Velká škoda, tentokrát jsme si za velice dobrý výkon zasloužili tři body. Opět jsme neproměnili několik velkých šancí a to rozhodlo. Soupeř kromě penalty, žádné ložené šance neměl, přesto jsme si odvezli jenom bod. Konečně naplno bodovat budeme chtít v neděli 21. 4., když na našem hřišti přivítáme Doksy. Zápas začíná od 17:00.

Zpět na články »