Tragická produktivita

[9. 4. 2024 7:53:08]
Tragická produktivita

„A“ muži – SK Sokoleč    2:4 (2:2)
G: Říha, Krůta M.

 

Sestava:
Dřevojan F. – Repetný, Novotný, Brotánek L., Krůta M. – Říha (62. Krotil), Hanuš, Štemberk (62. Kouklík), Kdolský (76. Hofman), Sirotek M. – Sochůrek (71. Habart M.)

S týmem Sokolče jsme se utkali třikrát a vždy zápas skončil remízou a padly minimálně čtyři branky. Dalo se čekat, že i tentokrát půjde o vyrovnaný zápas a diváci uvidí hodně gólů. Soupeř je ve hře o druhé postupové místo a potřebuje tedy v každém zápase bodovat. My jsme měli k dispozici kompletní kádr a mohli jsme i pomoci Béčku v souběžně hraném zápase na Dobříši.


Začátek nám tentokrát vyšel výborně. Hned ve 3 min. vysunul Hanuš do levého křídla Štemberka, který našel přesným centrem před brankou Říhu a ten neměl větší problém dostat míč do sítě - 1:0. V 5 min. to už mohlo být o dvě branky. Kousek za půlkou vybojoval míč Repetný, vyměnil si ho s Říhou a přesným centrem našel na penaltě Sirotka. Marek zakončil pohotově, ale z voleje těsně minul pravou tyč. V 10 min. to byl opět aktivní Říha, který dal za obranu na Sochůrka, který zakončoval těsně před brankářem, ale trefil jen jeho nohu. Z našeho velkého úvodního tlaku jsme bohužel vytěžili jen jednu branku, a jak se ukázalo, bylo to málo. V 17. min. se poprvé vážněji připomenuli hosté. Po pěkném míči za obranu postupoval zprava sám na Dřevojana Provazník, náš gólman ale dobře zmenšil střelecký úhel a zakončení nadvakrát zlikvidoval. O minutu později bylo vyrovnáno. Roh z pravé strany tečoval na první tyči Fink a míč skončil pod břevnem naší branky - 1:1. Ve 20. min zakombinovali hosté středem hřiště a zakončení Kozla na první tyč vyrazil Dřevojan na roh. Ve 22. min. jsme si mohli vzít vedení zpět. Po prodloužení hlavou od Sochůrka postupoval Sirotek z úhlu na branku, jeho zakončení na první tyč ale rozvlnilo síť ze špatné strany. Ve 26. min. utekl po pravém křídle Říha, na vápně našel Sochůrka, kterému míč trochu odskočil a trefil jen stopera. Od něho se balón dostal ke Krůtovi, ale jeho nepovedená střela skončila vedle. Jak se řeší rychlý brejk nám předvedli hosté o minutu později. Po rychlé akci na pravé straně se dostal míč do středu na Provazníka, ten udělal dlouhou kličku Dřevojanovi a před prázdnou bránou našel Nekvindu - 1:2. Ve 37. min. jsme dostali podruhé míč do sítě. Štemberk za půlkou vybojoval míč, na vápně našel Kdolského, který mohl sám zakončovat, ale ještě našel před prázdnou bránou Sochůrka, který byl dle asistenta rozhodčího v ofsajdu. Další velkou šanci na vyrovnání jsme promarnili ve 43. min. Dlouhý míč za obranu si našel vpravo Sochůrek, kličkou do středu se uvolnil a před prázdnou bránou hledal Sirotka. Tomu bohužel chyběl krok, aby na míč dosáhl. V divácky atraktivní první půli se nám přeci jen podařilo vyrovnat ve 44. min. Štemberk dal do levého křídla na Sirotka, který tvrdě vystřelil na první tyč. Hostující gólman míč vyrazil k Sochůrkovi, který z voleje trefil nohu brankáře, a teprve důrazný Krůta ho dorazil do sítě - 2:2.


V letním počasí už druhá půle nenabídla takovou intenzitu hry a ubyly i gólové šance. V 58. min šli hosté znovu do vedení. Po autovém vhazování na levé straně sklepl soupeřův útočník míč Nekvindovi, který se do něj z 22 metrů opřel a zastavila ho až síť na zadní tyči - 2:3. My jsme se nevzdávali a tlačili se za vyrovnáním. V 63. min zatáhl po pravém křídle míč Repetný, centr před bránu se odrazil na vápno k Sochůrkovi, který si ho zasekl na levou nohu, ale jeho přízemní střelu vyrazil brankář na roh. V 66. min našel další Repetného centr na vápně Hanuše, ten ho posunul proti noze na Kouklíka a jeho pohotová střela olízla levou tyč. V 70 min. dal Kdolský za obranu na Sochůrka, který postupoval zprava sám na bránu, ale zakončení skončilo opět jen na rukavicích soupeřova brankáře. Po našich šancích se opět připomenuli hosté. Nejdříve centroval v 74. min Javorek z pravé strany a před bránou chyběl krok jeho spoluhráčům, aby na míč dosáhli. V 76 min. si narazil Hlaváč s Hruškou a z levého křídla postupoval na Dřevojana, kterého prostřelil na přední tyč - 2:4. v 84. min jsme měli poslední velkou šanci, když po centru Hanuše z pravé strany přiklepl míč Brotánek Habartovi, který ale mířil vedle pravé tyče. V závěru už to od nás byla spíše křeč a hosté si už výhru pohlídali.


Souboj se Sokolčí opět přinesl divácky atraktivní fotbal a padlo hodně gólů. Bohužel ještě mnohem více branek, hlavně do soupeřovy sítě mělo padnout, ale naše produktivita byla tragická. Soupeř byl mnohem efektivnější a to nás stálo všechny 3 body. Nyní nás čeká třetí soupeř v řadě, který hraje o postup a zápas v nedalekém Poříčí nad Sázavou bude opět velmi náročný. Zápas se hraje netradičně v pátek 12. 4. od 19 hodin pod umělým osvětlením a věříme, že nás přijedou povzbudit i naši fanoušci.

Zpět na články »