Těsná prohra v druhém přípravném zápase

[21. 7. 2023 8:02:15]
Těsná prohra v druhém přípravném zápase

FK Benešov – „A“ muži 2:1 (0:0)
G: Lípa P.

 

Sestava:
Dřevojan F. (46. Habart J.) – Krotil (46. Repetný), Plesl (46. Hofman (60. Krotil)), Novotný, Krůta M. (46. Lípa P.) – Říha (60. Sirotek M.), Hanuš, Dvořák (70. Plesl), Habart M. (70. Lípa V.), Sirotek M. (46. Schwarz) – Lípa V. (45. Kvěch)

Ve druhém přípravném zápase jsme se na kvalitním trávníku v Neveklově utkali s Benešovem, který sestoupil z ČFL, ale má velké ambice na okamžitý návrat do třetí nejvyšší soutěže. V jeho dresu se objevila jedna z posil s ligovými zkušenostmi Tomáš Pilík. My jsme měli tentokrát mnohem méně absencí, chyběli pouze Sochůrek, Kouklík, Brotánek a Štemberk.


Hned od začátku měl soupeř většinu času míč pod kontrolou. My jsme se zaměřili na poctivou defenzivu a chtěli jsme hrozit rychlými brejky, hlavně po stranách hřiště. Bohužel, žádný se nám nepovedlo dotáhnout do brankové příležitosti. Soupeř si ze stálého tlaku přeci jen šance vytvářel, ale scházela mu efektivita v koncovce. Při třech velkých šancích skončil míč nad brankou a jednou se blýsknul Dřevojan, když efektní robinzonádou vyrazil trestný kop z 18 metrů.


Druhý poločas se odvíjel v podobném duchu s tím rozdílem, že diváci nakonec viděli i góly. V 72. minutě nedokázal střídající Jonáš Habart vyrazit přízemní střelu z 18 metrů a soupeř šel do vedení. O tři minuty později zahrál Pavel Lípa ve vápně rukou a zkušený Pilík se z penalty nemýlil. Od další branky nás zachránila tyč. My jsme zahrozili pouze trestným kopem Hanuše, který ale trefil boční síť a v poslední minutě se nám podařilo snížit. Z pravé strany se dostal míč na vápno ke Kvěchovi, ten našel na levém křídle volného Pavla Lípu, který z úhlu asi z 10 metrů trefil prudkou ranou přesně na přední tyč.


Druhý přípravný zápas byl výrazně lepší než sobotní v Praze. V defenzivě jsme předvedli mnohem lepší výkon a soupeři povolili pouze dvě branky. Zápas výborně splnil přípravný charakter, co se kondice týče, a všichni hráči zaslouží pochvalu, že celý zápas odmakali, i když často běhali bez míče. Zapracovat budeme muset na ofenzivě, když řada nadějně rozjetých akcí skončila nepřesnou přihrávkou. K dalšímu zápasu nastoupíme v sobotu v Soběslavi, kde se od 10 hod střetneme s místním divizním týmem.

Zpět na články »