Těsná prohra se suverénem soutěže

[13. 5. 2024 7:48:22]
Těsná prohra se suverénem soutěže

TJ Ligmet Milín – „A“ muži    2:1 (1:0)
G: M. Sirotek

 

Sestava:
Dřevojan F. – Repetný, Novotný, Brotánek L., Hofman – Říha (87. Plesl), Hanuš, Kdolský, Kouklík (82. Krůta M.), Sirotek M. – Lípa V. (70. Schwarz)

Po dvou vítězných zápasech v řadě jsme zavítali na hřiště lídra soutěže a již jistě postupujícího Milína. Soupeř měl o motivaci postaráno. Stále jsme jediným týmem, který je dokázal porazit, a na debakl 0:4 z podzimu určitě nevzpomínají rádi. Na hřišti se opět objevilo několik bývalých ligistů a v druhé půli i exreprezentant Vašek Kadlec. My jsme tentokrát postrádali větší množství hráčů a hlavně za ofenzivní trio Sochůrek, Štemberk a Habart jsme neměli příliš alternativ.


Věděli jsme, že domácí jsou nejsilnější v rychlém přechodu a samozřejmě mají obrovskou kvalitu v zakončení. Jejích útočníci se cítí nejlépe v nábězích za obranu a hra zády k bráně jim moc nevoní. Proto jsme se chtěli soustředit na důslednou defenzivu v hlubším bloku a hrozit z rychlých brejků po křídlech. Od začátku měl soupeř více ze hry, většinou ale narážel na naší dobře organizovanou obranu. Sice se domácím občas podařilo individuálně prosadit po stranách hřiště, ale první vážnější šance přišla až v 16. minutě. Po úspěšné kombinaci na pravé straně přišel centr na přední tyč, chytré protečování, ale Dřevojan byl na místě a míč vyrazil na roh. My jsme se prvně připomenuli v 19 min. Z levé strany rozehrával roh Kdolský, na vápně vybídnul ke střele nepokrytého Hanuše, ale míč z jeho kopačky trefil pouze domácího obránce. Ve 22. min. se prvně měnilo skóre. Bohužel jsme nevystoupili proti kapitánu Kuncovi, který byl po autu sám ve středu hřiště. Ten si navedl míč na pravačku a utěšenou střelou z 25 metrů trefil levý horní roh branky - 1:0. Hra se po brance příliš nezměnila. Domácí drželi míč na svých kopačkách, my jsme pozorně bránili a v 31 min. jsme měli solidní příležitost na vyrovnání. To dostal doleva míč Sirotek, ale jeho prudkou střelu vyrazil brankář Štěch na roh. Na druhé straně se mohlo měnit skóre ve 39. min. Trestuhodně jsme nechali středem postupovat vice mistra světa do 20 let Mazucha, ten technickým obloučkem za obranu oslovil Gabriela, který pohotovou střelou trefil pravou tyč. Ve 42. min nám k vyrovnání chybělo jen pár centimetrů. Po autu na pravé straně se míč vrátil k Hanušovi, který centrem na zadní tyči našel Hofmana a na jeho hlavičku před prázdnou bránu jen o kousek nedosáhl na druhé tyči Lípa.


I když jsme těsně prohrávali, nechtěli jsme hned v úvodu poločasu měnit naší taktiku. Do první šance se v druhé půli dostal domácí kanonýr Gabriel. Po přesném míči za obranu střílel na zadní tyč, ale Dřevojan vytěsnil míč na roh. V 53. min jsme se mohli radovat z vyrovnání. Sirotek si z naší půlky dobře naběhnul do levého křídla, kde ho výborně našel Hanuš. Marek postupoval zleva sám na Štěcha a technickou střelou srovnal na 1:1. Bohužel naše radost trvala jen dvě minuty. U rohového praporku jsme po autu ztratili míč, domácí nacentrovali do vápna, kde se po šťastném odrazu dostal  míč ke Gabrielovi, který zblízka prostřelil Dřevojana - 2:1. I v dalším průběhu zápasu mohli diváci vidět nadějné situace. Po hodině hry přišel na hřiště Kadlec a po pár minutách se dostal do zakončení. Po rychlé akci po levém křídle si naběhnul na zpětnou přihrávku, ale vysoko přestřelil. V 66. minutě posunul Kdolský doprava na Říhu, ten si míč dobře zpracoval do středu hřiště a vystřelil levačkou z 20 metrů. Míč ale skončil těsně nad domácí svatyní. Další nadějná situace na vyrovnání přišla v 71.min. Kouklík dal na pravé straně do ulice Repetnému, který přesným centrem našel v dobré pozici Lípu, ale ten trefil jen domácího obránce. V následující minutě se odražený míč dostal k volnému Říhovi, pohotová střela levačkou ale branku minula. Jak jsme se tlačili za vyrovnáním, tak se otvírala okénka v naší obraně a po rychlé akci v 79. min vyrazil Dřevojan Kadlecovu střelu na roh. My jsme se ještě v závěru dostali ke dvěma nadějným situacím. Nejdříve v 84. minutě po rozehraném rohu střílel Hanuš, zblokovaná střela se dostala do nadějné pozice k Hofmanovi, který ale mířil jen nad branku. V poslední minutě ještě ohrozil Štěcha Kdolský, ke kterému propadl Repetného centr z pravé strany, ale po složitějším zpracování vystřelil na zadní tyč, kde si s tečovanou střelou Štěch poradil.


Podruhé jsme už Milín o body neobrali, ale za náš výkon se vůbec nemusíme stydět. Domácí si nemohli být až do úplného závěru jisti bodovým ziskem a myslím, že jsme si jeden bodík zasloužili. Nastavená taktika se ukázala jako účinná a nám vyhovovalo, že domácí hráli fotbal. Až na pár situací fungovala výborně obrana a naše záloha měla poměrně dost prostoru pro kombinaci. Každou možnost jsme využívali k rychlým kontrům. Hlavní rozdíl byl v kvalitě zakončení. My jsme se dostali do minimálně stejného počtu nadějných situací, ale na šance se nehraje. Potěšující je naše bilance se suverénním vítězem přeboru. Ze čtyř ztracených bodů jsme mu vzali tři a z patnácti obdržených branek dostal Štěch hned třetinu od našich střelců. Na dobrý výkon budeme chtít navázat v domácím zápase. Soupeřem nám budou Tuchlovice a tradiční výkop je v neděli 19.5. od 17:00.

Zpět na články »