Tatran zabral a tři body zůstaly v Sedlčanech

[5. 10. 2020 10:22:20]
Tatran zabral a tři body zůstaly v Sedlčanech

„A“ muži – Jindřichův Hradec   2:1 (0:1)

 

Sestava:
L.Dřevojan - Repetný, L.Brotánek, Řehák, M.Krůta, Kouklík (83.Hofman), M.Dvořák (79.Sochůrek), Kdolský, M.Sirotek, K.Kvěch (46.D.Čipera), Hašek

Tatran nastoupil k důležitému zápasu na domácím hřišti, proti Jindřichovu Hradci, který se vyhříval na čtvrtém místě. Přesto, že hráči věděli, o co se hraje, nebyla hra našeho mužstva v prvním poločase dobrá. Bylo to bez jiskry a agresivního napadání hráčů soupeře, jako to předváděli naši hráči v Českých Budějovicích. Je pravda, že jsme se snažili o střelbu, ale bez brankového úspěchu. První velkou šanci měli hosté ve 24.minutě, kterou řešil Dřevojan s Řehákem, který míč směřující do branky odklidil. Ve 33.minutě přišla hrubá chyba navrátilce do sestavy po zranění Řeháka, který namazal soupeři a Toman nabídnutou šanci proměnil a poslal hosty do vedení - 0:1. Řehák se snažil svojí chybu odčinit po kopu z rohu, ale jeho střelu odvrátil z brankové čáry hostující obránce.


O poločase vystřídal trenér nevýrazného Kvěcha Čiperou a nabádal hráče k větší agresivitě v napadání. Hráči si jeho slova vzali k srdci a nutili lepším pohybem soupeře k chybám. Po dlouhé době se nám povedlo zápas otočit. Začalo to v 53.minutě po pěkné akci Sirotka, který sklepl míč na Haška a ten vyrovnal na 1:1. Hosté ohrozili naší branku v 62.minutě, ale Dřevojan předvedl výborný zákrok. Okamžitě jsme odpověděli Sirotkem, který vyzval ke skórování Haška, ale ten trefil jen nohu obránce na brankové čáře. Byl z toho jen dvakrát kopaný roh. Další roh po střele Dvořáka už vedl k brance. Zahrával ho Čipera a kapitán Brotánek se prosadil hlavou - 2:1. Hosté se snažili vyrovnat, ale proti byl nejlepší hráč Lukáš Dřevojan v naší brance. Trenér ještě v závěru poslal na hřiště vysokého Hofmana, aby odtrkal vysoké míče. Chválím za bojovnost Kouklíka a Sirotka, výraznou osobou na hřišti byl Dvořák, který dokázal obejít hráče, přesně přihrát a vystřelit.

 

Za otočení zápasu si zaslouží pochvalu všichni a doufáme, že si to hráči přenesou do dalšího zápasu a v Táboře proti Lomu zabodují. Zápas se hraje v neděli od 15.00 hod. bez diváků.

 

Zpět na články »