Tatran opět nezvládl druhý poločas a v derby s Dobříší vysoko prohrál

[4. 6. 2018 7:46:50]
Tatran opět nezvládl druhý poločas a v derby s Dobříší vysoko prohrál

„A“ muži – MFK Dobříš  0:4 (0:0)

 

Sestava:
Vančát – Repetný (53.Hájek), Vystyd, L.Brotánek, P.Lípa, Kdolský, M.Dvořák (73.Senft), K.Kvěch (73.Krůta), Soldát, Němec, Haas

 

Diváci: 636

Fotogalerie: ZDE (D.Štverák)

 

Videozáznam utkání: ZDE

 

V 28.kole divize skupiny A bylo na programu tradiční okresní derby s Dobříší. Na podzim Tatran na svého soupeře nestačil a prohrál 2:0. Před utkáním obě mužstva ve vyrovnané tabulce dělilo pouze 6 bodů, ale zatímco Tatran byl na průběžném třetím místě, tak hosté bojují o udržení v soutěži.  

 

Hned úvodní minuty utkání naznačily, že se bude jednat o vyrovnané utkání, v kterém zřejmě rozhodne to, který z týmů bude více bojovat a projeví větší touhu po zisku bodů. V první části jsme si mírnou převahu vytvořili my, ale až na jednu výjimku to nevedlo k žádným velkým šancím a převážně se hrálo ve středu pole, kde obě mužstva předvedla mnoho nepřesností. Kolem třicáté minuty hosté dvakrát zahrozili po standardních situacích, když nejdříve po dlouhém autu hlavičkoval hráč Dobříše mimo a následně po rohou další pokus hlavou skončil nad brankou. Do největší šance v prvním poločase se v 39. minutě dostal M.Kdolský, který se ve vápně dostal k odraženému míči, vystřelil do protipohybu brankáře, ale ten jeho pokus dokázal pohotovým zákrokem nohou zneškodnit. Hned ze začátku druhé části se zranil obránce J.Repetný a na hřišti ho nahradil M.Hájek. Herně se začalo více dařit hostujícímu týmu, který se stále častěji pohyboval v blízkosti naší branky. V jednom případě nás dokonce zachránila tyčka a několik dalších pokusů musel řešit brankář M. Vančát. V 69.minutě jsme se i přesto ovšem mohli ujmout vedení, když se po akci P.Lípy dostal míč ve vápně k M.Kdolskému, ale i tentokrát jeho střelu dokázal hostující brankář reflexivně nohou vyrazit. Bohužel se opět potvrdilo pravidlo „nedáš-dostaneš“ a Dobříš se v 72.minutě po velkém zaváhání naší obrany dostala do vedení 0:1. V 73.minutě došlo v našem mužstvu k dvojitému střídání, když místo M.Dvořáka a K.Kvěcha na hřiště přišli D.Krůta s T.Senftem. V 78.minutě hosté poněkolikáté zahráli dlouhé autové vhazování před naší branku, kde si míč našel nepokrytý hráč a hlavičkou ho usměrnil za záda našeho brankáře – 0:2. O dvě minuty později navíc přišla další rychlá útočná akce Dobříše do naší rozhozené obrany a po střele ze střední vzdálenosti už to bylo 0:3. Tatran se snažil s výsledkem ještě něco udělat, jenže se nedařilo vypracovat žádnou brankovou příležitost. Hosté následně ještě jednou využili naší otevřené obrany a v 87.minutě po rychlém brejku upravil hostující hráč, lobem přes vybíhajícího brankáře, na konečných 0:4. Bohužel se tak zopakoval předchozí domácí zápas s Hořovickem, kde jsme také za druhý poločas inkasovali čtyřikrát. Výrazně jsme si v této statistice pohoršili, protože více branek v probíhající sezóně dostala jen dvě mužstva na sestupových příčkách. Ve vyrovnané tabulce jsme klesli na 5.pozici, ale máme náskok pouze třech bodů na 12.místo.  

 

V posledních dvou kolech nás čeká zápas na Aritmě Praha (2.místo), kde se hraje příští sobotu dopoledne od 10:15 hod a poslední domácí zápas v pátek 15.června od 18:00 hod, v kterém na domácím hřišti přivítáme Březovou (7.místo).

 

 

Zpět na články »