Tatran na Dobříši prohrával o dvě branky, ale nakonec na penalty zvítězil

[1. 4. 2019 7:11:56]
Tatran na Dobříši prohrával o dvě branky, ale nakonec na penalty zvítězil

MFK Dobříš – „A“ muži  2:2 (2:0)
                                          /penalty 2:4/

 

Sestava:
Glogar – P.Lípa (79.M.Sirotek), L.Brotánek, D.Čejda, M.Krůta, Kdolský, K.Kvěch, L.Matoušek (40.Hájek), Soldát, Haas (84.J.Čejda), Senft

 

Tatranu se první poločas příliš nevydařil, ale ani domácí ze začátku nepředváděli žádný skvělý fotbal. Od 12 minuty byli ovšem domácí aktivnější a my jsme si říkali o gól. Ten přišel ve 27.minutě. Akce začala tím, že jsme šli do brejku, ale přišla nepřesná přihrávka a Dobříš okamžitě poslala míč do naší rozhozené obrany. Tam ho získal osamocený Junek a střelou na zadní tyč nedal Glogarovi šanci - 1:0. Dobře chytající Glogar zaváhal ve 31.minutě, když promáchl míč po vhozeném autu a Talůžek poslal domácí již do dvoubrankového vedení - 2:0. My jsme za první poločas branku domácích prakticky neohrozili.

 

Do druhého došlo v naší sestavě k změnám v rozestavení, když bylo nutné reagovat na střídání Matouška (zranění). Změny prospěly a Tatran začal domácí zlobit. Domácí najednou vyšli z tempa a už hrozili jen ze standardních situací. V 58.minutě předvedl 420 divákům nádhernou individuální akci Senft, v pokutovém území obešel jednoho hráče, druhého si přehodil a vyslal bombu na branku, ale míč bohužel letěl pět centimetrů nad šibenicí. V 59.minutě zahrál domácí hráč rukou v pokutovém území a Brotánek z penalty snížil na 2:1. V 62.minutě mohl vyrovnat Hájek, kterého centr Soldáta našel na zadní tyči, ale jeho hlavička mířila jen do náručí brankáře. Tatran se dočkal vyrovnání v 65.minutě po rohovém kopu. Míč se odrazil za pokutové území, kde ho Kdolský bombou uklidil do branky - 2:2. Tatran se pokoušel ještě vstřelit vítěznou branku, nejblíže k ní měl střídající Sirotek, ale obrana míč zablokovala. V 81.minutě vybojoval roh Haas a stejný hráč potom na zadní tyči zakončoval nad. Podobně skončila i střela Senfta.

 

O vítězi utkání tak rozhodovaly až penalty. Domácí proměnili dvě, jednu Glogar chytil a jednou míč mířil vysoko nad branku. My jsme proměnili čtyři: Brotánek, Kdolský, D.Čejda a Senft, což znamenalo, že jsme si z Dobříše nakonec odvezli dva body. Nejlepším hráčem na hřišti byl osmnáctiletý David Čejda a dobře mu sekundoval Kvěch.

 

Další zápas nás čeká v neděli od 16.30 hod.doma proti Tachovu.

Zpět na články »