Tatran dokázal přerušit sérii neúspěchů, vítězstvím v Praze na Aritmě

[29. 10. 2018 7:16:49]
Tatran dokázal přerušit sérii neúspěchů, vítězstvím v Praze na Aritmě

Aritma Praha – „A“ muži    1:2 (0:1)

 

Sestava:
Glogar – P.Lípa, Vystyd, L.Brotánek, M.Krůta, Kdolský, K.Kvěch, D.Krůta (67.M.Dvořák), Soldát, Senft (87.Hájek), Němec (90.V.Lípa) 

Začátek zápasu patřil domácím, kteří měli šanci hned v první minutě. V 5.minutě, ve 14.minutě a v 16.minutě přišly tři kolmé přihrávky od Kdolského, nejdříve na Němce (zachraňoval domácí brankář), to samé se zopakovalo po přihrávce na Senfta a po přihrávce na Lípu střílel Pavel přes celou branku vedle. V 19.minutě se vyznamenal dvakrát Glogar. Ale ještě větší umění předvedl ve 25.minutě, když kopali domácí penaltu a Tomáš jí bezpečně chytil. K penaltě došlo, když Vystyd při kličce podklouzl a domácí hráč upaloval na branku, akci chtěl ještě vyšperkovat přihrávkou na nabíhajícího hráče, ale toho za cenu faulu zastavil skluzem Milan Krůta. To byl asi rozhodující moment zápasu, kdyby domácí penaltu proměnili a šli do vedení mohl zápas dopadnout jinak! Domácí trefili ještě v 38.minutě břevno. Odpověď na břevno měl připravenou Němec, který si poradil s oběma stopery, lehce jim ufrnknul a ve 41.minutě obešel brankáře a poslal Tatran do vedení 0:1. V závěru poločasu ještě vyzkoušel pozornost domácího brankáře Senft.

Druhý poločas začal střelou D.Krůty a rohem. O překonání brankáře se pokoušel i Soldát, ale branku po pěkné akci netrefil. V 60.minutě opět ukázal své umění Glogar. V 62.minutě bylo vyrovnáno na 1:1, když si centrovaný míč před branku našel jeden z dobíhajících hráčů Aritmy a do odkryté branky neměl problém skórovat. Naši hráči reklamovali ofsajd, ale místo reklamování ofsajdu se měli soustředit na hru a hrát, když není pískáno. Domácím svitla naděje na všechny body a podle toho to na hřišti vypadalo. Domácí bušili do naší obrany a Glogar předváděl skvělé zásahy, které přiváděly domácí hráče k zoufalství. My jsme zahrozili v 77.minutě Dvořákem, ale i domácí brankář Stařeček předváděl výborné zákroky. V 79.minutě předvedl Tatran skvělou akci. Rychle rozehrál Němec aut na Soldáta, který si naběhl za obranu, pod sebou našel Senfta, který se rychlou kličkou ve čtverci uvolnil a vystřelil. Stařeček sice předvedl skvěly zákrok, ale míč vyrazil na velký čtverec k nabíhajícímu Kdolskému, který ho z první trefil naprosto přesně k tyči  - 1:2. Za stavu 1:2 šel sám na branku Dvořák, ale zastavil ho praporek pomezního, který signalizoval ofsajd, i když to příliš nevypadalo. Závěr zápasu sehráli hráči na jedničku a když v 95.minutě ukončila píšťalka rozhodčího zápas, vypukla zasloužená radost. Všichni hráči odvedli stoprocentní výkon a zaslouženě vybojovali body a do tabulky pravdy si připsali tři plusové. Výborný byl Němec, který nám proti Táborsku a Přešticím chyběl a znova dokázal, že je to pro nás nepostradatelný útočník. Jako dalšího bych jmenoval Pavla Lípu, který přes nakopnutý nárt odehrál dobrý zápas. Teď nás doma čeká výborně hrající Klatovy a bude potřeba potvrdit body z Prahy. Zápas se hraje v neděli od 14.00 hod.

 

Zpět na články »