Také v druhém přípravném utkání „áčko“ zvítězilo

[1. 8. 2022 7:43:47]
Také v druhém přípravném utkání „áčko“ zvítězilo

„A“ muži – SK Chlumec  5:2 (2:0)
G: Haas 2x, Brotánek, Hanuš, Kdolský

 

Sestava:
Dřevojan F.  – Hrabák, Brotánek L., Krotil, Krůta M. – Kdolský, Kouklík, Haas, Hanuš, Sirotek M. –  Sochůrek
střídali: Janoušek Z., Krůta R., Sirotek P.

Po dvou týdnech jsme nastoupili do druhého přípravného utkání s účastníkem I. A třídy SK Chlumec. Opět jsme měli velký problém s absencemi a z kádru A týmu jsme dali dohromady pouze úvodní jedenáctku, kterou doplnili kluci z Béčka.


Úvod zápasu nebyl tradičně ideální. Soupeř, který chce usilovat o postup do krajského přeboru, začal velice svižně a v první čtvrthodině byl jasně lepší. Nedařilo se nám zachytávat náběhy po křídlech a pouze díky jistému Dřevojanovi jsme udrželi čisté konto. Největší šance přišla v 11. minutě, kdy se hostující útočník objevil sám před naším brankářem, který mu ale včasným vyběhnutím skórovat nedovolil. My jsme prvně zahrozili v 18. minutě a hned jsme se radovali z vedení. Nejdříve uvolnil Haas do levého křídla Marka Sirotka, ten šel do kličky obránci a po hraničním zákroku se kopal pouze roh. Ten rozehrál Kdolský a na první tyči našel přesně hlavu Brotánka, který přes celou bránu otevřel brankový účet - 1:0. Po řadě nepřesností z úvodu zápasu jsme výrazně zlepšili a zjednodušili přechodovou fázi a hosté najednou nevěděli kam dřív skočit. Ve 22. minutě se objevil ve velké šanci Haas, hostující gólman zakončení vyrazil k Hanušovi, ten ještě posunul na Kdolského, který trefil po zemi levou tyč. V následující minutě byl před vápnem faulovaný Haas, k exekuci trestného kopu se postavil Hanuš, jehož střelu k pravé tyči vyrazil brankář na roh. Po jeho rozehrání odvrátila obrana k Hanušovi, jehož vysoký míč skončil odrazem od zadní tyč v síti - 2:0. Ve 28. minutě posunul Sochůrek krásně na Haase, jeho zakončení vyrazil brankář reflexivně na levou tyč. Ve 42. minutě si oba vyměnili pozice. Haas posunul Sochůrkovi do vyložené pozice, ten ale zase nechal vyniknout hostujícího gólmana.


Úvod druhé půle zase patřil spíše hostům. V 53. minutě využili špatné komunikace a postavení naší obrany a po přenesení míče na levou stranu a zaseknutí do středu nedal křídelní útočník Dřevojanovi šanci - 2:1. Naše odpověď přišla po pěti minutách. Hanušův roh na první tyč umístil do sítě Haas - 3:1. V 64. minutě našel Brotánek dlouhým pasem do levého křídla Marka Sirotka, který dal před prázdnou bránu Haasovi - 4:1. V 79. minutě byl před vápnem sražený Radek Krůta a z ideální pozice z 18 metrů trefil Kdolský krásně přes zeď - 5:1. Hosté v 85. minutě korigovali po rohu, když si jejich stoper počínal nejdůrazněji a hlavou překonal Dřevojana - 5:2. V 87. minutě posunul do vápna Sochůrek Haasovi, ten zasekl a obránce ho podrazil. K penaltě se postavil Radek Krůta, ale s nepříliš důraznou střelou k levé tyči si brankář poradil.


Po špatném začátku jsme zápas ovládli. Na soupeře platila jednoduchá hra po stranách hřiště. Bohužel opakovaně se projevují problémy v předfinální a hlavně ve finální části. Gólů v soupeřově bráně mohlo a mělo být mnohem více. Poslední přípravný zápas sehrajeme v sobotu 6. srpna s Béčkem Vlašimi na jeho hřišti.

Zpět na články »