Suveréní Hořovicko zavřelo mladšímu dorostu cestu do baráže

[1. 6. 2016 13:10:11]
Suveréní Hořovicko zavřelo mladšímu dorostu cestu do baráže

24. mistrovské utkání: 25.5.2016 (hřiště: Tatran)

Ml.dorost - Hořovicko     2:5 (2:1)
G: Bláha, Čejda   

Sestava:
L.Dřevojan – Hrbek (71.Bartoš), Kouklík, Počepický, Machovský – Čejda (67.Plachý), Glogar, Bláha (71.Sabol), Čapek (67.Křížek) – Nováček (71.Nováček), Voslář (58.Vyskočil)

Náš mladší dorost čekal v poslední kole velmi těžký úkol. Do souboje s dosud neporaženým lídrem soutěže šel s vědomím, že pouze výhra mu zaručí postup do dvojutkání o konečné třetí místo v krajském přeboru. Kluci ovšem byli odhodlaní se o výhru poprat. Do zápasu jsme nastoupili v nejsilnější možné sestavě a čekali jsme, jestli to na Hořovicko bude stačit, protože podzimní zápas byl dlouho docela vyrovnaný. Vstup do utkání jsme měli velmi dobrý. Hned ve 2.minutě předvedli naši hráči rychlou brejkovou akci, ale zakončení D.Glogara bohužel mířilo nad branku. V 9.minutě unikl hostující obraně D.Voslář a ta ho dokázala zastavit jen za cenu faulu. Následoval trestný kop z 18 metrů a střela M.Bláhy skončila jen těsně vedle branky. Bohužel studená sprcha přišla ve 13.minutě, kdy se soupeř prakticky poprvé dostal k naší brance. Po dlouhém autovém vhazování přišel velký závar na malém vápně a odražený míč vrátil hostující hráč pohotově do branky – 0:1. V 16.minutě hasil M.Hrbek další akci hostů jen za cenu žluté karty. V 25.minutě hlavičkoval po rohu D.Čejda, jenže bohužel míč skončil jen v ochranné síti. V 27.minutě byl ovšem v pokutovém území faulován M.Bláha, který následně z nařízené penalty i srovnal na 1:1. O dvě minuty později mohlo být vše jinak, ale F.Dřevojan v naší brance se vytáhl skvělým zákrokem. Když už se zdálo, že se do kabin půjde za nerozhodného stavu, tak se nám podařilo ještě jednou udeřit. Ve 40.minutě rozjel akci M.Bláha, roztáhl hru do strany na D.Vosláře, který tvrdě vystřelil. Brankář míč pouze vyrazil před sebe a dobíhající D.Čejda nás poslal do vedení 2:1. Zřejmě rozhodující moment utkání přišel hned po návratu ze šaten. D.Glogar pěkně přistrčil míč na hranici vápna k T.Nováčkovi, ale jeho střela na vzdálenější tyč skončila těsně vedle. V 48.minutě se hostům podařilo vyrovnat, když to opět byla dorážka odraženého míče. Po tomto gólu začali našim hráčům evidentně docházet síly a Hořovicko začalo na hřišti vládnout. V 58.mintuě se již hosté dokonce opět ujali vedení – 2:3. V 67.minutě přišel rychlý brejk a další branka v naší síti – 2:4. V tuto chvíli již bylo jasné, že další obrat se konat nebude, a tak jsme postupně na hřiště poslali všechny náhradníky, aby si také ještě zahráli. Konečnou podobu dostal výsledek v 74.minutě, když do naší otevřené obrany hosté upravili na 2:5. Kluci ze začátku dokázali s nejlepším týmem soutěže držet krok, ale s přibývajícím časem se projevila kvalita soupeře. Na naší straně došli síly a po prostřídání se ukázalo, že nemáme tolika vyrovnaných hráčů, abychom si mohli dovolit hrát bez našich opor. Na druhou stranu musím mužstvo pochválit, jak za tento zápas, tak hlavně za celou sezónu, protože kluci ukázali,  že dokáží odehrát velmi dobrá utkání a mnoho z nich již může hrát i za starší dorost.

S pravděpodobností, hraničící s absolutní jistotou, byl toto pro nás poslední zápas v letošním roce a v tabulce skupiny A obsadíme třetí místo, což bude zřejmě znamenat 6.místo celkově v součtu obou dvou skupin (v případě dnešní výhry by nás ještě čekala baráž o 3.-4.místo).      

Zpět na články »