Šťastná remíza

[3. 4. 2023 11:10:20]
Šťastná remíza

SK Sokoleč – „A“ muži 2:2 (1:0)
G: Novotný 2x

 

Sestava:
Dřevojan L. – Repetný, Brotánek L., Novotný, Krůta M. – Schwarz (45. Hofman), Hanuš, Kouklík (78. Plesl), Dvořák M., Sirotek M. (78. Štemberk) – Habart M.

Ztracené body z domácího zápasu s Doksy jsme chtěli získat zpět na horké půdě v Sokolči. Soupeř po postupu do krajského přeboru bojuje o nejvyšší příčky a předvádí pohledný fotbal. Věděli jsme, že nás nečeká nic lehkého. V utkání jsme postrádali Matouška a Krotila. Sochůrek se postupně vrací do tréninku, nasazení do zápasu jsme ale ještě nechtěli riskovat.


Do zápasu jsme sice vstoupili oproti minulému týdnu soustředěně, ale domácí nás přesto dostali pod tlak. Z toho pramenilo velké množství standardních situací. Ty byly kvalitně zahrávané a často jsme je odvraceli jen s velkým štěstím. Hned ve 4. minutě jsme mohli prohrávat. Centr z pravé strany vyrazil Dřevojan do Brotánka a ten míč směřující do branky na poslední chvíli vykopnul. My jsme se sice převážně bránili, ale snažili jsme se využít každou příležitost k rychlému kontru. Díky tomu jsme ve 12. minutě získali standardní situaci, které se ujal Hanuš a jeho nebezpečný centr po teči Habarta skončil v náruči brankaře Tarra. O dvě minuty později zasáhl na druhé straně reflexivně Dřevojan, když ostrý centr zprava tečoval nebezpečně na vlastní bránu Novotný, kopal se ale pouze roh. Ve 20. min. jsme mohli jít do vedení. Habart se výborně uvolnil po koncové čáře, před brankou našel Krůtu, který atakován domácím obráncem nedokázal dostat z malého vápna míč do brány. Ve 24. minutě měli obrovskou šanci domácí. Po špatně rozehraném autu na půlce hřiště se míč dostal za obranu na Provazníka, který udělal kličku Dřevojanovi, ale zakončení do prázdné brány mu překazil čistým skluzem Novotný.  Ve 33. minutě dal Hanuš krásně do ulice Dvořákovi, který sám před Tarrem trefil jen domácího brankáře. V 38. min. se už domácí radovali z vedení. Trestný kop z pravé strany si našel ve vápně nedůrazně hlídaný Skokan a k pravé tyči nedal Dřevojanovi šanci - 1:0.


Druhý poločas začal opět náporem domácích a hned v první minutě mohli navýšit skóre. Po přihrávce z pravé strany jsme míč odvrátili jen k domácímu hráči, jehož zakončení z bezprostřední blízkosti Dřevojan vyrazil. V 53. minutě přišel další trestňák z levé strany a nehlídaný Hruška, hlavou z deseti metrů, zvýšil na 2:0. O dvě minuty později jsme mohli kontrovat pohlednou akcí na pravé straně. Dvořák se probil individuálně po lajně, posunul na Repetného, který dal pod sebe na volného Sirotka, ten ale z 12 metrů pravačkou přestřelil. Po druhé brance domácí viditelně ubrali a naše obrana už nebyla pod takovým tlakem jako v předchozím průběhu zápasu. V 74. min. předvedl soupeř pěknou akci po levé straně, ale jistý Dřevojan nebezpečnou střelu vyrazil. Závěr zápasu ale patřil nakonec nám. V 88. min kopal Hanuš zprava roh, na malém vápně si míč našel Novotný a hlavou snížil - 2:1. Ve třetí nastavené minutě jsme dostali ještě možnost posledního nákopu do vápna, kam se přesunul i brankář Dřevojan. Standardku kousek za půlkou zahrál tradičně Hanuš a po velkém závaru, kdy své souboje vyhráli střídající mladíci Štemberk s Pleslem, se dostal míč k Novotnému, který hlavou přehodil brankáře a obránce před bránou a odrazem o břevno dostal balon do sítě - 2:2. Po rozehrání rozhodčí zápas ukončil.


Velice cenná a šťastná remíza. Domácí se prezentovali jako velice fotbalový soupeř, který nás tři čtvrtiny zápasu přehrával, ale v zakončení nebyl příliš efektivní. Po druhé brance se možná uspokojil s dvoubrankovým vedením, možná mu trochu došly síly a umožnil nám v závěru šťastně vyrovnat. Hráči zaslouží velkou pochvalu, že to nevzdali a nakonec jsme byli odměněni vyrovnáním. Nejlepším naším hráčem byl Ondra Novotný, který byl velice jistý při odvracení standardek, v prvním poločase zabránil jistému gólu a v závěru nám zachránil alespoň jeden bod dvěma přesnými hlavičkami. Jarní neporazitelnost budeme chtít udržet a ideálně zvítězit s lídrem tabulky z Hřebče, v jehož dresu hrají exligisté Jablonský a Podaný. Zápas se odehraje tradičně v neděli 9.4. na našem stadionu od 16:30. Přijďte nás povzbudit!

Zpět na články »