Starší žáci vybojovali remízu; mladší těsně zvítězili

[11. 3. 2015 20:37:44]
Starší žáci vybojovali remízu; mladší těsně zvítězili

Krajský přebor žáků 2014/2015 – 16. kolo - sobota 07.03.2015


Konečně jsme se dočkali. Přišla sobota 07.03.2015 a my jsme po 3,5 měsících zimní přestávky nastoupili k prvnímu jarnímu mistrovskému utkání Krajského přeboru žáků proti borcům z Poděbrad. Krásné počasí, slušně upravený trávník, jeden by ani neřekl, že je začátek března.

St.žáci – FK Bohemia Poděbrady     1 : 1 (0:0)        
G: Bláha


Sestava: Jirásek – Procházka 02, Machovský, Bartoš, Procházka 01 – Hrbek, Bláha, Čipera, Bareš – Mondek, Sosnovec


Jarní část soutěže odstartovali za sedlčanské týmy starší žáci. Nastoupili jsme v sestavě, která přes zimu utrpěla nějaké ty šrámy, ale na druhou stranu je to základ, na kterém budeme muset letošní jaro postavit. V prvním poločase byla hra obou mužstev poznamenaná zimní přestávkou (tělocvična trávu nenahradí), viděli jsme spoustu špatných zpracování míče, mnoho nepřesných přihrávek, několik zbytečných faulů. Dovalit míč do branky soupeře se ani jednomu týmu nepodařilo a tak byla přestávka ve znamení bezgólové remízy.

Ani v druhé půli se nehrál nijak oslnivý fotbal. V 54. minutě se trefil Bláha a naše vyhlídky byly o trochu veselejší. Za pouhých 6 minut ale soupeř vyrovnal, což jeho hráče povzbudilo a ve zbývajících 10 minutách utkání si vypracovali ještě několik dobrých šancí, stav na ukazateli skóre se však již nezměnil. Remíze byla spravedlivá.

___________________________________________________________________________

 

Ml.žáci – FK Bohemia Poděbrady     4 : 3 (2:1)     
G: 2x Pech, Habart, Novotný


Sestava: v brance Svoboda (45´ Šťovíček) a v poli před ním Bartoš, Habart, Jenčík, Krejza, Macháč L., Macháč P., Macháček, Novotný, Pech, Procházka, Sosnovec


Sestava mladších kluků se na první pohled jevila celkem slušně. Na druhý už to tak růžově nevypadalo, dva kluci odehráli předchozí zápas za starší žáky a dva byli po nemoci, ale do utkání jsme šli s odhodláním zabojovat a asi padesátce diváků ukázat, že i v této věkové kategorii jsou k vidění pěkné fotbalové akce, ostré osobní souboje, tvrdé střely a odvážné zásahy brankářů. Po úvodním oťukávání se v 5. minutě střelou z dálky parádně trefil Novotný a dostal nás do vedení. V dalším průběhu zápasu se střídaly akce na obou stranách, diváci se rozhodně nenudili. Během 16. minuty jsme viděli další trefu do branky hostí, tentokrát přesně mířil velice aktivně hrající Habart. Soupeř se ale našeho dvougólového náskoku nezalekl, nadále hrál vyrovnanou partii a po dvou minutách kapitánem snížil. Zbylých 12 minut prvního poločasu se již žádná síť nerozvlnila a do šaten jsme šli s hubeným vedením.

Druhý poločas skýtal stejný obraz – nelítostný souboj, který mohl vyhrát ten i onen. Ve 40. minutě jsme ale opět jásali my, to protivníkova brankáře prostřelil Pech. Bohužel, naše radost netrvala dlouho, protože jsme prakticky z první akce po rozehrání inkasovali a zase to bylo jen o gól. Ani tento stav však nevydržel dlouho, hned ve 43. minutě jsme počet námi vstřelených branek o jednu navýšili a úspěšným střelcem byl opět Pech. Bojovný soupeř ale ručník na trávník nehodil a neúnavně se snažil odvézt ze sedlčanského trávníku nějaké body. Dokonce se mu povedlo ještě jednou náš náskok snížit, ale poslední 2 minuty zápasu jsme si již výsledek pohlídali.

___________________________________________________________________________

vedoucí týmů Josef Hrma

Zpět na články »